Blog

Ontdek ons laatste nieuws.
statuut student ondernemer

Student-ondernemer: wat, hoe en voor wie?

Stel: je bent student, hebt een goed idee en wil daarmee vandaag nog je eigen bedrijf starten. Maar is dat haalbaar terwijl je ook nog studeert? Het statuut student-ondernemer is er in dit geval om jou te helpen. Het maakt de combinatie van studeren en ondernemen makkelijker en voordeliger.
Read More

Over moederschap en ondernemen of de vrijheid van keuze tussen homemade cupcakes en kabouter plopkoeken uit de Colruyt

De meesten onder jullie kennen mij als An, regiomanager Oost- en West-Vlaanderen bij Netwerk Ondernemen. Een goed jaar geleden stond ik zelf nog met mijn voeten in het ondernemersveld. Wat er veranderd is? Daar vertel ik je graag meer over.
Read More

5 tips om jouw prijs beter te bepalen

Een goede prijs bepalen voor je product of dienst blijft een heikel punt voor veel creatieve ondernemers. Op zoek naar tips? Lees dan snel verder!
Read More

Scale-ups in de kijker

Elke maand zullen wij enkele laureaten die door Netwerk Ondernemen begeleid worden in de kijker zetten. Deze maand zetten we alvast deze 5 scale-ups in de kijker! Inspiratie verzekerd :)
Read More

Ondernemers staan te vaak, te lang op de gaspedaal

Ondernemers staan te vaak op de gaspedaal maar waar ze te weinig bij stilstaan is dat gas geven energie geeft maar dat het op lange termijn ook energie kost. Het is belangrijk een evenwicht te vinden tussen gas geven en remmen.
Read More

Pitchen voor de CEO: Hans Bourlon

Tijdens deze sessie van “Pitchen voor de CEO” zoekt Hans Bourlon naar startups die nieuwe mogelijkheden kunnen bieden om de dienstverlening of operationele flow van Studio 100 te optimaliseren. Heb jij een product of dienst dat een échte meerwaarde kan betekenen voor Studio 100 dan kan jij je kandidaat stellen.
Read More

Opiniestuk: Dieter Veulemans van CityCubes over zijn groeipijnen als scale-up

Als startende onderneming doe je vaak dingen op goed gevoel. Je probeert, je valt en je staat weer op. Van zodra je als bedrijf begint te groeien, is dit niet meer zo evident en beginnen ook de eerste groeipijnen zich voor te doen. Aan het woord is Dieter Veulemans, oprichter van CityCubes.
Read More

Ik ga op reis en ik neem mee: deze 6 apps!

Als ondernemer moet je er ook eens tussenuit kunnen. Niet alleen voor jezelf maar ook om tijd door te brengen met jouw gezin of vrienden. Ben je nog op zoek naar leuke tips? Laat je dan alvast verrassen door deze 6 apps!
Read More

Tips & tricks voor het uitbouwen van een succesvolle webshop

E-commerce zit in de lift, dat valt niet te ontkennen. Maar hoe begin je met een webshop, wat zijn de gevaren en hoe zorg je ervoor dat jouw klanten terugkomen? En wanneer beslis je om ook uit te breiden naar het buitenland?
Read More

Valkuilen voor groeibedrijven

Een onderneming opstarten kan in principe iedereen. Maar om te groeien, om van start-up naar scale-up te evolueren en om buiten de landsgrenzen te treden, is er een hele transitie nodig, die vandaag stevig onderschat wordt. Net daarom hebben we het Boost-Me traject opgericht dat jonge groeiers een internationaal zetje geeft en hen helpt strategisch...
Read More

Sales, de motor van een bedrijf

Om een betere ondernemer te worden moet je je ondernemer-skills aanscherpen, want door de dingen te doen zoals je ze tot nu toe deed, krijg je morgen uiteraard geen betere resultaten. Volgens Wiet zijn er 4 skills die ervoor zorgen dat een bedrijf met groeipotentieel in een stroomversnelling kan komen.
Read More

No-Nonsense conference – what to expect?

Dit jaar organiseert Netwerk Ondernemen voor de eerste keer de No Nonsense conferentie met als rode draad - "It is not about dreaming big, but doing big!" waarbij de focus ligt op het effectief doen! Benieuwd naar wat je kan verwachten?
Read More

Netwerk Ondernemen organiseert de allereerste Scale-Up Marathon

Op 27 april 2017 vond de eerste Scale-Up Marathon plaats: 50 experten, 4 topsprekers en meer dan 60 leden en laureaten waren aanwezig. Het thema “people” liep als rode draad door de dag. Want ondernemen is in de eerste plaats een zaak van mensen.
Read More

Local GrowthCamp – Boost Me

Op vrijdag 3 maart werd het startschot gegeven voor de allereerste editie van het Local GrowthCamp. De 9 kandidaten inclusief de experten verzamelden rond 10u00 op het domein Hubermont waar het boothcamp doorging. Een prachtig domein op een heuvel in de Ardennen omringd door bossen en velden zo ver het oog kon zien. De ideale...
Read More

Winterbarbeque

Op 10 januari vond onze jaarlijkse nieuwjaarsreceptie plaats. Dit keer met als thema een winterbarbecue en op toch wel een speciale locatie: De Serre. Het resultaat van een mooie samenwerking tussen 2 van onze laureaten CityCubes en Forganiser. Bovendien wordt StartUp Village, waar ook De Serre gesitueerd is, onze nieuwe uitvalsbasis in Antwerpen.
Read More

BIENNALE 2016

Van 14-16 oktober vond Biennale 2016 plaats. Een internationaal event georganiseerd door Réseau Entreprendre.
Read More

OPENING CO.STATION GENT

Eindelijk is het zo ver! Op 29 september 2016 opende Co.Station Gent zijn deuren. Een goednieuwe campus van 2.600m² waar jonge digitale bedrijven met ambitieuze groeiplannen terecht kunnen.
Read More

7 tips van Fiets!

Op donderdag 2 juni verwelkomden we leden en laureaten bij Co-station, onze nieuwe uitvalsbasis in Gent met meteen een straffe ondernemer als gast. Hendrik Winkelmans van Fiets! gaf ons een inkijk in zijn parcours als ondernemer.
Read More