Netwerk Ondernemen

open menu sluit menu

11 onmisbare apps voor op reis

6 maart 2018

Als reis addict ben ik steeds op zoek naar leuke en originele apps die mijn reiservaring nog aangenamer maken. Sommige apps in onderstaande lijst klinken hoogstwaarschijnlijk bekend in de oren, maar voor mij zijn ze echt onmisbaar.

Gebruik jij nog andere apps die je niet kan missen op reis? Laat het dan zeker weten in de comments!

VOOR DE REIS

Chatnbook

De app Tinder is bij de meesten onder ons wel bekend. Door naar links of rechts te swipen geef je aan of je iemand leuk vindt of niet. ChatnBook werkt volgens hetzelfde principe maar dan voor hotels. Je geeft jouw bestemming, data en voorkeuren in en Chatnbook laat jou een serie hotels zien met foto’s. Met de rode en groene duim geef je aan of je interesse hebt in een bepaald hotel en zij contacteren jou terug met hun beste prijzen.

Hopper

Bij het plannen van een reis is de duurste kostpost vaak de vliegtuigtickets. En daar speelt Hopper op in. De app vertelt je wanneer het beste moment is om een vlucht te boeken, waar je dit best kan doen en hoe je geld kan besparen. Dankzij notificaties word je ook op de hoogte gebracht wanneer de prijs voor een ticket zakt en in 60 seconden tijd kan je het ticket ook boeken. Ik ben alvast overtuigd!

Pocket

Ken je dat gevoel dat je in de week een interessant artikel tegenkomt maar eigenlijk geen tijd hebt om het te lezen? Dankzij de app Pocket kan je deze interessante artikels, video’s of andere content opslaan en kan je op vakantie eindelijk de tijd nemen om deze te lezen. En het beste van al: je hebt zelfs geen internet nodig om de artikels te lezen! 

PackPoint

Weken voor mijn reis begin ik aan een checklist met alles wat ik zeker niet mag vergeten. Dit ter frustratie van mijn partner want waarom al weken op voorhand stressen over wat je niet mag vergeten? Voor iedereen die net zoals mij het niet kan laten checklists op te stellen is er goed nieuws! De app PackPoint maakt een checklist voor jou gebaseerd op de weersvoorspellingen en de verschillende locaties tijdens jouw trip. Je moet ook aangeven of je tijdens je trip plannen hebt om ergens chic te gaan eten, te gaan zwemmen,.. Resultaat: een voorgekauwde checklist waar je zelf ook nog zaken aan kan toevoegen en kan verwijderen als je ze overbodig vindt!

TIJDENS DE REIS

Cool Cousin

Ik laat me graag verrassen op reis. Nieuwe restaurants of buurten ontdekken die je niet terugvindt in de meeste reisgidsen. Ontdek jij ook graag nieuwe plekken, lees niet de toeristische trekpleisters die je in elke reisgids terugvindt? Dan is Cool Cousin iets voor jou! Op basis van jouw interesses krijg je een “Cousin” aka een local toegewezen die haar favoriete plekjes en advies deelt. Er zijn cousins actief op 67 verschillende locaties, waar wacht je dus nog op? Check of jouw bestemming er tussenstaat!

Google Translate

Meestal trek ik mijn plan wel in landen waar ik de taal niet eigen ben. Maar soms is dat niet genoeg. Zo belandde ik ooit in een hospitaal in Sevilla waar niemand Engels verstond en mijn Spaans zich beperkte tot Hola, dos cervezas por favor. Nu ja, nu overdrijf ik misschien wel wat maar in iedereen geval, medische termen in het Spaans daar heb ik geen kaas van gegeten. Gelukkige bestaan er dan apps zoals Google Translate waar je heel makkelijk je plan mee kan trekken. Ook al zijn de vertalingen niet 100% ok, dan nog verstaan de meesten je wel 🙂  En blijkbaar kan je je camera van je smartphone zelfs richten op een menukaart en vertaalt de app het voor jou. Geeft me meteen een excuus om weer goed te gaan eten tijdens mijn volgende trip ;).

Sidekix

Geen fan van de uitgestippelde routes in reisgidsen? Dan moet je zeker de app Sidekix downloaden. De app stelt een route samen gebaseerd op jouw interesses en voorkeuren, en is dus niet per se de kortste route. Ben je op zoek naar een hippe bar of een leuke kunstgalerij? Deze app brengt je er naartoe!

Hotel Tonight

Ben je eerder het reistype dat niets op voorhand boekt en wel zal zien waar je uitkomt? Dan is deze app een must download! Dankzij Hotel Tonight kan je last minute een hotel boeken voor de nacht. Hotels bieden zelfs nog extra kortingen aan om zo hun leegstaande kamers te vullen.

Google Maps

Het lijkt een voor de hand liggende app maar wanneer je een roadtrip plant, is dit een niet te ontbreken app. Vaak werkt een GPS in het buitenland niet naar behoren, zijn de wegen veranderd of kan je enkel coördinaten ingeven. Resultaat: stress in de wagen, althans bij mij. Daarom download ik steeds mijn routes van punt A naar B offline zodat ik Google Maps kan gebruiken als GPS zonder dat ik data verbruik. Daarnaast biedt Google Maps ook inzicht in openingsuren van restaurants en museums en kan je meer informatie krijgen over de openvaar vervoer opties.

XE Currency

Als niet hoofdrekenkundig wonder, is deze app voor mij echt onmisbaar. Als je naar een land reist met een andere munteenheid, ben je precies steeds aan het rekenen hoeveel iets kost in euro’s. En als er iets is waar ik een hekel aan heb, is het hoofdrekenen op reis. En daar komt XE Currency mij in tegemoet. Een super handige app waar je in no-time weet hoeveel iets kost in euro’s.

TripAdvisor

Geen nieuwe app maar wel zeer handig want het werkt bijna in alle landen. Hier kan je reviews, foto’s en video’s terugvinden over restaurants, hotels, bezienswaardigheden,… Eigenlijk alles wat verbonden is aan jouw reis. Dankzij de TripAdvisor Near Me functie kan je zelfs zien welke plaatsen dicht bij jou een goede recensie kregen. En heb je een vraag tijdens je reis? Post het dan even op het TripAdvisor Forum en gegarandeerd dat je antwoord zal krijgen van de community.

Terug naar overzicht

Reageer op dit artikel

(Je reactie moet goedgekeurd worden alvorens die op de website verschijnt)