Netwerk Ondernemen

open menu sluit menu

Blinkist – een ‘snackable’ manier om bij te leren en te groeien

3 maart 2020

Als er 1 ding is dat de meeste mensen te kort hebben, is het wel tijd. Zeker in deze snel veranderende tijden is eeuwig leren voor iedereen een must. Want je moet “on top” blijven van de nieuwste evoluties, trends,… als je je concurrenten wil voor blijven of bijbenen. En dat hangt vaak samen met een groei mindset. Maar wanneer heb je daar de tijd voor?

Onze CEO Gert Gijbels is schuldig aan het verzamelen van boeken op zijn nachtkastje. Maar in plaats van dat de stapel kleiner wordt, groeit deze steeds meer. Wegens geen tijd. En dat leidt ook tot de nodige frustratie want waar vind je vier uur de tijd om even een boek uit te lezen? Zeker in combinatie met een gezin en een full-time job?

Gert ontdekte enkele jaren geleden Blinkist via een gesprek met één van de founders die door ons begeleid werd. Maar het is pas sinds vorig jaar dat Gert een actieve gebruiker is geworden en ook het hele team van Netwerk Ondernemen hier warm voor heeft gemaakt.

Blinkist is een app bestaande uit een bibliotheek van meer dan 10.000 boeken. Werelds beste non-fictie boeken samengevat in zowel tekst als audio. Thema’s die aan bod komen zijn onder andere leiderschap, motivatie en inspiratie, ondernemerschap, persoonlijke ontwikkeling en nog zoveel meer. Voor ieder wat wils.  Je kan zelfs boeken offline halen en ze beluisteren op het vliegtuig of wanneer je je even wilt deconnecteren.

“Net zoals de gemiddelde Vlaming spendeer ik toch wel meerdere uren per dag in de auto. Van meeting tot meeting. Vroeger belde ik non-stop tijdens deze ‘dode’ uren. Maar sinds kort zet ik enkele keren per week Blinkist op. En zo lees ik op twee uur twee boeken uit. Of tijdens het sporten kan je ook een audio boek opzetten. Voor mij is het echt dé manier om op een ‘snackable’ manier bij te leren.

Het gebeurt zelfs dat ik twee keer hetzelfde audio boek beluister. Ter opfrissing van de belangrijkste highlights. Want Blinkist geeft je de belangrijkste lessen mee, niet het hele boek. Dus als je getriggered bent door de highlights, kan je nog altijd beslissen het boek effectief te lezen. Ik kan het iedereen aanraden die graag bijleert en graag boeken leest maar er gewoon de tijd niet voor vindt. Blinkist zorgt voor de nodige inspiratie die je dan aanvult met ervaringen en real-life cases.”, aldus Gert.

De 5 favorieten op Blinkist van Gert
  1. Hooked van Nir Eyal

Dit boek gaat over hoe het komt dat je verslaafd geraakt aan bepaalde zaken – in de positieve zin –  en hoe je als bedrijf hierop kan inspelen. De schrijver is zelf ook ondernemer en founder van 2 startups.

  1. Sapiens van Yuval Noah Harari

Sapiens is een van de boeken die op mijn nachtkastje ligt. Het wordt gezien als één van de boeken die je moét gelezen hebben maar het neemt niet weg dat het heel wat tijd en moeite vraagt deze kanjer door te nemen. Handig met Blinkist is dat ik nu de main topics begrepen heb waarover het boek gaat en wat de boodschap is.

  1. Thinking, Fast and Slow – Daniel Kahneman

Ook dit boek is er één die op de welbefaamde stapel ligt. Een zeer interessant boek als je geïnteresseerd bent in waarom iets intuïtief of beredeneerd is. Een inkijk in hoe het menselijk brein werkt en hoe beslissingen genomen worden, waarom bepaalde inschattingsfouten recurrent voorkomen en hoe we dat kunnen vermijden. Daniel Kahneman won door zijn onderzoek ook de Nobelprijs.

  1. Nonviolent Communication – Marshall B. Rosenberg

Een must-read voor iedereen. En zeker voor zij die een team onder zich hebben. Het gaat over hoe je door simpele technieken te gebruiken, een betere relatie opbouwt met anderen. Door je bewust te worden van je taalgebruik en je denkpatroon.

  1. Nudge – Richard H. Thaler & Cass R. Sunstein

Dit boek gaat over hoe je betere beslissingen kan nemen wanneer het gaat over gezondheid, rijkdom en geluk. Het boek start met toe te lichten waarom we slechte beslissingen nemen en wat de reden daarachter is. Nog eentje die op de stapel terecht is gekomen ;).

Terug naar overzicht

Reageer op dit artikel

(Je reactie moet goedgekeurd worden alvorens die op de website verschijnt)