Spring naar de inhoud

Ho, ho, ho! Op zoek naar een leuk cadeau?

Netwerk Ondernemen > Ondernemers in de kijker > Ho, ho, ho! Op zoek naar een leuk cadeau?
Netwerk Ondernemen Christmas Shopping list

Ho, ho, ho, op zoek naar een leuk kerstcadeau? Breek je hoofd niet langer. Team Netwerk Ondernemen stelde de ideale Christmas Shopping list samen voor jou! Heel wat aangesloten founders bieden namelijk creatieve, hartverwarmende of originele producten of diensten aan mét een verhaal.

Overzicht


Njummie in your tummy

Sommige van onze geliefden hebben àltijd honger. No worries, we got you covered met deze delicatessen.

De KRIKET Starter Box

De KRIKET Starter Box

Krekels voor kerst? Waarom niet?! Deze kleine diertjes zijn een bron van eiwitten, vezels, vitamine B12, ijzer en zink én zijn bovendien duurzame supersterren. Je krijgt dubbel zoveel eiwit dan rundvlees, met een klimaatimpact gelijk aan planten. Je AHA-moment waarop je gewoon zo nieuwsgierig bent dat je niet kunt kiezen. Al het lekkers uit het KRIKET-universum in één, handige box

BUY HERE


Keto Chocolade

OKONO Keto Chocolade

Maak kennis met een van je nieuwe vrienden: de 100% vegan, suikervrije en keto-vriendelijke OKONO chocoladereep is ambachtelijk gemaakt en zit boordevol liefde. Omdat we weten dat het ertoe doet voor jou. Met deze snack herovert een diverse smaaksensatie opnieuw een ereplaats in je keto low carb-levenswijze. Volop genieten zonder schuldgevoel.

BUY HERE


Davai Delicious Dumplings

Davai

Ruslan en Maybritt zijn twee jonge ondernemers, die in hun studententijd Davai oprichtten. Eén doel: harten en magen veroveren met deze plantaardige delicatesse. Voel je je gelimiteerd door veel producten? Moet je kiezen tussen smaak, gemak of gezond? Met Davai haal je dumplings in je diepvries die je binnen 5′ in een voorgerecht, maaltijdmaker of apero kan klaarmaken. Smakelijk!

BUY HERE


Gezond zondigen en hartig genieten

Plantbeest by Tartelies

Annelies draagt belangrijke boodschap uit : voeding is het beste medicijn.  Plantbeest by Tartelies startte in de eigen keuken van Annelies Van Mol in Hoboken. Uit medische noodzaak startte ze voor zichzelf te koken zonder lactose, geraffineerde suikers of gluten. Klinkt saai, maar ondanks de ‘beperkingen’ moet koken en eten voor Annelies leuk én lekker zijn. En een goeie gezondheid, zou je dat niet iedereen willen geven? Help je geliefden op weg met een kookboek vol gezonde maar smaakvolle recepten. Om met véél energie door de dag te gaan.

BUY HERE


Hug in a Mug Chai

CHALO Chai Latte

Happy makes Healthy & Healthy makes happy. Chalo brengt u een verscheidenheid aan Hug in a Mug Chai en Funky Feel Good Food-producten. Chai Latte is een traditionele Indische drank van zwarte thee, een mix van koele specerijen, een scheutje suiker & een scheutje melk! Er zit geen melk in de Chalo Chai Latte’s, dus je kan de melk van je eigen voorkeur gebruiken: mager, vet, zuivel, vegany, cowy, horsey, ricy, soy-y, coconutty,… Of schenk één van de Chalo premix poeders, de perfecte basis voor homemade iced tea of als basis voor een heerlijke mock-of cocktail.

BUY HERE


Geluk zit in een klein flesje

Ritchie geschenkverpakking

 

Er was eens de fifties, met zijn doo-wop rock, hoelahoep, Brigitte Bardot-in-bikini en … Ritchie: lekkere limonade van eigen bodem, lustig op de markt tot laat in de jaren ’70. Toen nam Ritchie een lange, deugddoende vakantie en nu staat ‘ie er weer, geüpdatet. Prettig bruisend als de tijd van toen en tegelijk helemaal mee met de 21e eeuw dankzij smaakduo’s van nu. Ideaal bij het facebooken, netflixen, spotifyen of na het surfen in het echt. Verras iemand met een origineel Ritchie pakket! Alle unieke Ritchie smaken, 2 metalen rietjes, 4 postkaarten én een leuk Ritchie glas.

BUY HERE


Say cheese

De Kaasconnaisseur Kaasplank om cadeau te doen aan anderen of jezelf

Met een kaasplank van De Kaasconnaisseur tover je het eten van kazen om tot een ware beleving, dat je kan delen met je tafelgenoten. Deze kwalitatieve kazen worden gekoeld bij je thuis geleverd samen met een infokaartje en spraakbericht waarin de kaasmeester met heel veel passie en vakmanschap de kaasjes uitlegt!

BUY HERE


Unieke must haves

Een uniek cadeau voor je geliefde of beste vriend(in) schaf je bij één van deze kanjers aan:

Zeg het met een persoonlijk juweel

Lore Van Keer

ODE. Dat is een persoonlijke band op een subtiele manier dicht bij zichzelf dragen. Elk met de hand vervaardigd ontwerp van Lore Van Keer is gepersonaliseerd met namen of initialen die enkel zichtbaar zijn voor de persoon die het juweel draagt. De meer intieme, emotionele kant van jouw juweel blijft zo altijd verborgen voor de rest van de wereld. ODE. probeert op deze manier een verfijnd evenwicht te vinden tussen pure lijnen en pure emotie. Elk juweel is handgemaakt het atelier van Lore Van Keer in België.

BUY HERE

Breigoed met een poëtische insteek.

wolvis

Wolvis staat voor poëtisch breigoed, gespecialiseerd in sjaals, geproduceerd in België in natuurlijke materialen en in niet-alledaagse kleurencombinaties. Wolvis wil ook de braindrain in de textielindustrie tegengaan. Het is hun doel om stap voor stap weer de hele keten onder controle te krijgen, dus ook produceren op eigen machines als vorm van re-shoring. Schenk een unieke must have met een sterk verhaal!

BUY HERE


Design in de kinderkamer of elke andere ruimte!

ecoBirdy_RhinoLampOcean_LED_Side_On_2_LR_Web - Joris Vanbriel

EcoBirdy maakt duurzame designproducten uit recycled plastic speelgoed. Op deze manier kunnen gebruikers creativiteit en design beleven maar tegelijkertijd bewustzijn voor duurzaamheid en circulaire economie. De ronde vormen van de Rhino-lamp lamp doen denken aan die van een neushoorn. Dankzij de gespikkelde look geeft de Rhino een zacht gloeiend licht dat een speciale sfeer brengt in zowel een kinderkamer als elke andere ruimte. Geïnspireerd door neushoorns, wil dit stuk het bewustzijn vergroten, niet alleen voor duurzaamheid, maar ook voor deze bedreigde diersoort. De Rhino-lamp wordt in Italië gemaakt van ecothylene®, het milieurvriendelijke materiaal dat is gepatenteerd door ecoBirdy. Tentoongesteld in de permanente collectie van de Young V&A in Londen. Design: Vanessa Yuan & Joris Vanbriel.

BUY HERE


Never underestimate the power of a good outfit on a bad day

Pursuit Femmes

Kleren maken niet alleen de man, maar ook de vrouw. Pursuit Femmes is begin februari 2021 opgestart door drie ondernemende vrouwen. Angélique, Joy en Jill delen naast een passie in women empowerment ook een hechte familieband. Pursuit Femmes is een duurzaam modemerk dat maatpakken en blazers voor vrouwen maakt, waarin zij zich krachtig en ambitieus voelen. Du swaarom deze kerst niet eens een prachtig kostuum, broek of blazer op maat van Pursuit Femmes schenken? Er zijn ook cadeaubonnen ter beschikking en leuke accessoires zoals broches of sokken.

BUY HERE


Mode met een positieve impact

Dressr Giftbox

De gift box van Dressr laat de ontvangen toe een waardebon te gebruiken voor eenmalige huren, een abonnement of het aankopen van een kledingstuk bij Dressr, de grootste collectie van kwalitatieve duurzame modeartikelen in België met merken zoals LIES MERTENS, Gigue, Terre Bleue, Janue en AR.M.

BUY HERE


Geniale, ultra slimme wallet!

Garzini Gift Box

De Garzini Essenziale portemonnee is niet alleen bijzonder mooi, hij bergt bankkaarten en briefgeld makkelijk op. Dit laatste op een wel heel ‘magische’ manier: leg je geld in de opengevouwen wallet, sluit en open hem vervolgens langs de andere zijde. Magic just happened! In deze gift box combineer je de compacte, hoogwaardig afgewerkte lederen portemonnee met een passende sleutelhanger die het leven van de ontvanger een tikkeltje luxueuzer zal maken..

BUY HERE


Let the games begin

Voor die ene tante of nonkel is urenlang tafelen een echte kwelling. These gifts come to the rescue!

Puzzle in a Bag

Piab 2022

Niels Desot mocht zich met Puzzle in a Bag ‘Oost-Vlaamse starter van het jaar’ noemen, en terecht! Hun 2020-puzzel van 1000 stukjes was een hilarische schot in de roos in tijden van Corona. Gelukkig is er nu elk jaar een originele puzzel met een jaarsamenvatting… Spot jij alle 50 referenties naar het jaar 2022?

BUY HERE


Go Undercover at home

Crimibox Dossier Undercover: Clean Order

Verken het papieren politiedossier en ondervraag je verdachten. Volg je leads tot op het web en de sociale media in jouw zoektocht naar de waarheid. Maar wees voorzichtig genoeg om je eigen cover niet op te blazen. Hoe ver ga jij om de moordenaar te pakken? De Undercover Crimibox bevat een levensecht papieren politiedossier, bewijsmateriaal en een mysterieuze omslag met spannende clues die je online verder kunt uitspitten.

BUY HERE


Treat yourself & the planet

Met deze cadeaus doe je niet alleen jezelf of een geliefde een plezier. Jouw karma-punten staan ook bij Moeder Aarde geregistreerd!

Poetsen zoals bij NASA

KARMICARE

Deze fluoridevrije tandpasta biedt het beste van twee werelden. De kracht van natuurlijke ingrediënten én bio-innovatie. Er zijn twee formules: de ‘awake’ en de ‘asleep’-tandpasta, die naast een volledige tandverzorging ook het bioritme ondersteunen. Met de ‘awake’-versie krijg je een boost, met de ‘asleep’-versie kom je tot rust. Net iets wat ons ‘systeem’ verwacht.

BUY HERE

Dé nieuwe manier van wassen

De BRAUZZ. wasstrips

BRAUZZ. pakt drie grote pijnpunten aan van klassieke schoonmaakproducten: het gebruik van wegwerpplastic, overbodig vervoer van water en de schadelijke producten in schoonmaakmiddelen. De missie is glashelder: niet alleen onze huizen maar ook de wereld schoner te maken (en te houden) door single use plastic te verbannen uit het huishouden en biologisch afbreekbare producten te gebruiken. Schenk de nieuwe manier van wassen: vrij van plastic, vegan, makkelijk biologisch afbreekbaar en thuis geleverd wanneer jij dat wil! Een frisse, schone wasbeurt voor een schonere planeet!

BUY HERE


Repeat after me: bacteria are good

Yokuu

Wie maakte ons ooit wijs dat bacteriën ‘a bad thing’ zijn? Joris Jansen wil dit cliché de wereld uit helpen met YOKUU: poetsproducten op basis van goede bacteriën. Met de YOKUU-Allesreiniger+ verwijder je snel en eenvoudig zichtbaar vuil. Met elk gebruik gaat er een leger natuurlijke schoonmaakkampioenen aan het werk. Maar daar stopt het niet! De goede YOKUU-bacteriën reinigen nog dagen na, zonder dat je hier zelf iets voor hoeft te doen. Extra plus? De herbruikbare spray vul je met kraanwater en het geconcentreerd product bij. Olé voor de planeet!

BUY HERE


Conscious shopping gift card

Cosh!

Met de Conscious Shopping Gift Card inspireer je anderen om een positieve impact te creëren. Met de duurzame cadeaubon kan je shoppen bij verschillende handelaars in het COSH! netwerk. Shoppen bij hippe modezaken, genieten van eco-lifestyle winkels, natuurlijke cosmetica of sustainable fashion winkels ontdekken? Al deze producten en meer worden verzameld in één geschenkbon waar de ontvanger volop van kan genieten. De bon is ideaal voor een dagje winkelen in een Vlaamse stad of Brussel.

BUY HERE


Van de afvalberg naar jouw bureau

Agenda2023-Redopapers

Linde en Tille van Redopapers zetten het standaard productiemodel op z’n kop. Eerst kijken naar de reststromen van papierafval, van daaruit pas het product ontwerpen. Logisch toch? Met hun 2023 agenda schenk je een  persoonlijke assistent. De agenda heeft een stevige kaft gemaakt van afgedankte billboard banners en kan zo elke reis aan. Maak het leven gemakkelijk en bewaar al je plannen veilig op één plek. Een goede houvast om op te bouwen. Sta op, check je agenda en pluk de dag in 2023!

BUY HERE


Take care!

Is ‘meer zelfzorg’ een voornemen dat elk jaar terugkomt? Snuister eens door deze gifts, voor groot en klein.

Honestly Beautiful

Giftbox - l'Huile by CÎME in luxueuze eco verpakking

Op zoek naar een 100% Belgisch én duurzaam cadeau voor jezelf en/of je geliefden? Dan is de nieuwe CÎME giftbox de perfecte partner in crime deze winter. Wij lanceren dit jaar een feestelijke giftbox met onze bestseller: l’Huile by CÎME, dé multifunctionele droge olie voor huid, haar & nagels! De kerstbox is Belgisch, biologisch & fairtrade en zit in een luxueuze, ecologische verpakking. De CÎME giftbox zorgt niet alleen voor een stralend zachte huid, haar & nagels, je draagt ook je steentje bij aan een goed doel. Voor elke verkochte box gaat er, zoals steeds, een deel van de opbrengst naar het Little Doctors project in Nepal.

BUY HERE


The WONDR of Gifting

Giftboxes van WONDR (The WONDR of Gifting)

WONDR care biedt gezonde cosmetica aan. Gezond voor mens, dier en planeet. Mensen zijn altijd verbaasd wanneer ze bv de shampoo bars van WONDR gebruiken. Het is zo gezond voor je haar (en ook zo gezond voor de planeet). Deze liefde zit verpakt in een mooie giftbox.

BUY HERE


Ultiem comfort voor gevoelige voeten

SAM Bamboo SENS sokken

Op zoek naar een cadeau met ultiem comfort? Dan zit je goed met de SENS sokken van SAM. Deze super zachte bamboo SENS sokken voor kids, teeners & volwassenen hebben geen voelbare naad of loshangende draadjes. De sokken spannen niet aan enkel & zijn gemakkelijk aan te trekken. Succes verzekerd!

BUY HERE


Pawsome present!

Dit jaar kan je de feestdagen net zo bijzonder maken voor uw viervoeters – zij zijn immers ook onderdeel van de familie.

AAP P(r)et Pakket voor je huisdier

AAP P(r)et Pakket voor je huisdier

Pawsome present! Zet je schrap! Santa AAP is onderweg! En hij heeft een verrassing! Nog op zoek naar een leuk kerstcadeautje voor je viervoeter? Gevonden! Het AAP P(r)et Pakket is hét ideale geschenk voor onder de boom. Een unieke doos vol leuks en lekkers voor je hond of kat, volledig in kerstthema, én aan huis geleverd. Het unieke P(r)et Pakket van AAP komt in 2 geuren en kleuren, een doggy-pack en een kitty-box. Ook leuk om cadeau te geven aan het favoriete huisdier van al je vrienden en familie dus 🙂

BUY HERE


Petfood-as-a-service

Just Russel

Gepersonaliseerde hondenvoeding en kattenvoeding, maandelijks geleverd aan huis. Beter voor je huisdier, gemakkelijker voor jou! Onze honden en katten verdienen het beste, en jij ook. Goed zorgen voor je huisdier moet persoonlijk, makkelijk en vooral leuk zijn. Just Russel gebruikt wetenschap en technologie zodat baasjes de beste keuze maken voor hun huisdier. Beantwoord online 10 eenvoudige vragen over jouw hond of kat. Het algoritme berekent de beste samenstelling en dagelijkse portie. Je ontvangt een uniek voedingsplan met voeding op maat maandelijks aan huis geleverd. Benieuwd? Vul het profiel van je huisdier in op Just Russel.

BUY HERE


 

Door een item van dit lijstje aan te kopen, steun je Belgische ondernemers met hun verhaal.  Alle founders van Netwerk Ondernemen volgen een tweejarig mentoring traject en worden in hun groeiverhaal ondersteund door onze fantastische mentors.

Merry Christmas and a Happy New Year, everybody! 

Groetjes,

Team Netwerk Ondernemen