Netwerk Ondernemen

open menu sluit menu

Mentor Me-traject in de kijker: de learnings van founder Daisy en haar mentor Stefan

15 maart 2021

De mentor-founder relatie binnen Netwerk Ondernemen is gebaseerd op de juiste match. Wanneer het klikt, is het resultaat een succesvolle win-winsituatie. Komende zomer zit het mentortraject van Daisy Bohyn (Staenis) en mentor Stefan (moove forward) erop. Wat zijn hun belangrijkste learnings uit het traject? 

Daisy Bohyn richtte in 2016 , samen met vennoot Tom, Staenis op. Het Staenis-rooster is een zelfbouwsysteem waarmee iedereen zelf zijn vloeropbouw kan plaatsen. Ervaring is niet nodig en het eindresultaat is professioneel. Ze verkopen het rooster online en zijn bezig uit te breiden richting Wallonië en Frankrijk. Daarnaast biedt het Staenis-rooster ook een oplossing voor circulaire vloeropbouwen. 

Stefan Vanderick heeft jaren ervaring als CEO van een grote familiale onderneming, houthandel Brems uit Halen. Een traditioneel bedrijf dat best wel innovatief was in grondstoffen en product. In 2010 verkocht Stefan het bedrijf om in Parijs een MBA te behalen. Op dit moment is Stefan één van de vijf vennoten bij moove forward, dat andere organisaties helpt met o.a. organisatie, leiderschap, strategie, innovatie, … Zijn voorliefde voor productontwikkeling is een ei dat hij kwijt kan in No-ha: een onzichtbare deurklink die hij over heel de wereld verkoopt.

Learning 1: volg je buikgevoel 

Daisy leerde Netwerk Ondernemen kennen via collega-starters bij Start it @ KBC. “Als starter heb je een idee, een veelbelovend product en je weet wel wat je wil … maar soms heb je iemand nodig die je de dingen helder doet zien. Daarom sprak het traject bij Netwerk Ondernemen me aan. Dankzij Stefan en het netwerk leerde ik enorm veel bij. Als founder heb ik vooral geleerd mijn buikgevoel te volgen, in plaats van eindeloos risico’s af te wegen. Want ook al ga je op je bek, dat is een les die je niet meer zal vergeten.”

Stefan vult aan: “Dat is het nadeel van ons veel te hoge opleidingsniveau vandaag. We hebben te veel kennis. We wikken en wegen te veel, zijn te veel bezig met risicovermijding. Ik vind het belangrijk om geen schrik te hebben, bijvoorbeeld voor digitalisering. Staar je niet blind op spectaculaire groeiverhalen van explosieve start-ups. Dat zijn uitzonderingen en vaak nog eens luchtbellen.”

Staar je niet blind op spectaculaire groeiverhalen.

Learning 2: laat je omringen 

Ondernemen doe je niet alleen. Laat je omringen door de juiste mensen. Via het Mentor Me-traject biedt Netwerk Ondernemen een belangeloos klankbord aan: een mentor. “Als mentor wil ik niet ‘de expert’ zijn”, vertelt Stefan. “Ik zal altijd mijn ongezouten mening geven, maar vooral de klankbordfunctie is belangrijk om samen naar oplossingen te zoeken. Elke 6 maanden organiseert Netwerk Ondernemen de Mentor Rooms, raden van advies waar ik van het contact met andere mentors veel opsteek door gezamenlijk problemen aan te pakken.”

Als mentor wil ik niet ‘de expert’ zijn.

Voor Daisy was Stefan het ideale klankbord: “Stefan en ik bleken op vele vlakken complementair te zijn, wat me enorm vooruit heeft geholpen. Als starter weet je wel wat je wil, maar soms heb je een extern persoon nodig om de dingen helder te kunnen zien. Iemand buiten je eigen bedrijf, maar die wel voeling heeft met je business of product.”

Learning 3: stel je doelen scherp

Ondernemen is een combinatie van helder zicht op je huidige situatie én je duurzame toekomst. “Dat loopt – of liep – bij mij wel al eens fout”, vertelt Daisy. “Ik heb de neiging om me nogal onbesuisd op vele dingen tegelijk te storten. Stefan heeft me enorm geholpen door met zijn rustige aard de focus te leren leggen en te behouden.”

Leren delegeren is niet makkelijk, maar zo essentieel.

“Dat is een begrijpelijke fout die vele starters en groeiers maken”, vult Stefan aan. “Alles zelf willen doen, te veel ineens kunnen, willen lopen vooraleer je kan kruipen in plaats van stap voor stap op te bouwen. Ook leren loslaten en delegeren is niet makkelijk, maar zo essentieel. Met de uitdagingen van vandaag wil ik ondernemingen en mensen helpen om hun doelen scherp te krijgen, zowel op vlak van organisatie, leiderschap en change als technologie, strategie en innovatie. Daar krijg ik als mentor energie van.”

Meer lezen?

Lees het uitgebreide interview van Daisy en Stefan, samen met tal van andere ondernemersverhalen, in de laatste editie van ons magazine: The Network Talks. Ontvang je liever een papieren exemplaar in je brievenbus? Vul de form hieronder in en The Network Talks komt naar je toe!

Terug naar overzicht

Reageer op dit artikel

(Je reactie moet goedgekeurd worden alvorens die op de website verschijnt)