Netwerk Ondernemen

open menu sluit menu

De Warmste Week – acties door onze founders & mentors

19 november 2019

Elk jaar vindt in de week voor Kerstmis De Warmste Week plaats, een jaarlijkse actie georganiseerd door Studio Brussel. Iedereen is vrij om een hartverwarmende actie op poten te zetten. Elk jaar organiseren heel wat particulieren maar ook bedrijven allerlei acties voor verschillende goede doelen. Dit jaar gaat De Warmste Week ook een stapje verder en kan je je ook inzetten als vrijwilliger voor heel wat opgezette acties.

Ook bij Netwerk Ondernemen zijn er enkele founders en mentors die een actie op poten gezet hebben in het kader van De Warmste Week.

De Warmste Koffie voor The Big C. Foundation

Stefanie Veraghtert, founder van The Big C. verkoopt naar jaarlijkse gewoonte hun Warmste Koffie. De opbrengsten worden gebruikt om mooie dingen te realiseren voor jongeren geraakt door kanker. Voor een zakje koffie (goed voor 1 liter warme koffie) betaal je 3,5 euro. 

Dit jaar gaat ook The Big C. een stap verder en zoekt vrijwilligers die graag een dagje de rol van barista willen opnemen. Alle info hierover vind je hier.

Hoe gaat het in zijn werk?
Stuur een mailtje voor 9 december naar hello@thebigc.be met daarin het aantal zakjes koffie dat je wenst te bestellen. Je krijgt dan een mailtje met meer informatie.

Levering
Bestel je minder dan 50 zakjes, dan kan je deze komen ophalen in de koffiebar naar wens. Bestel je meer dan 50 zakjes, dan worden deze opgestuurd met de post. Je mag de zakjes verwachten/ophalen tijdens De Warmste Week (van 18 tem 24 december).

Wat met de opbrengst?
Met de opbrengst plaatst The Big C. koffietoestellen in ziekenhuizen op de afdeling oncologie zodat elke lotgenoot geraakt door kanker een lekkere warme koffie kan drinken. Daarnaast ontwikkelen ze ook een online zorgprogramma dat ze lanceren in 2020.

 

De Warmste Brunch voor De Stichting tegen Kanker georganiseerd door DJAR

Danielle Verhulst – founder van DJAR – slaat samen met Recharge your battery en LunchLocal de handen in elkaar en organiseren De Warmste Brunch op de Campus Vives te Kortrijk op zondag 15 december 2019. Je bent welkom vanaf 10u30!

Warmste Brunch

Eén ding is zeker: het belooft een warme dag te worden vol lekkers! Daarnaast worden er ook leuke workshops georganiseerd voor kinderen en zijn er doorlopend standen te vinden met kerstpakjes en goodies! Alle informatie over het event vind je hier.

Prijs
Wil je graag deelnemen aan deze Warmste Brunch? Dat kan voor 29 euro pp voor volwassenen en 12 euro pp voor kinderen tot 12 jaar!
Je inschrijving is bevestigd wanneer je een mailtje stuurt naar danielle@djar.fit en het totaalbedrag overschrijft op het rekeningnummer dat je via mail ontvangt!

Wat met de opbrengst?
De opbrengst van het benefiet wordt volledig geschonken aan De Stichting tegen Kanker. Dit niet alleen uit persoonlijke redenen maar ook omdat helaas iedereen wel iemand kent die in aanraking komt met kanker. Zij willen hiermee iedereen een hart onder de riem steken en hopen dat hun initiatief een impact kan hebben.

Portland @Homey voor Co-LIVING in samenwerking met Wisely

Maarten Decramer van Wisely organiseert samen met Theatech, Homey en Portland een uniek intiem huiskamerconcert van Sarah & Jente – de lead muzikanten/singers van Portland. Je kent hen misschien van op de radio of van Pukkelpop waar ze reeds op het podium stonden. Alle info vind je hier.

Bij Maarten thuis
Op zondagavond 22 december om 18u30 vindt het concert plaats in de unieke setting van de patio van Homey te Kortrijk. Het authentieke herenhuis dateert van 1850 waar ook Maarten & Julie samen met hun 3 kinderen wonen maar ook dagelijks gasten ontvangen in hun 3 gastenstudio’s.

Wat met de opbrengst?
Een ticket kost 40 euro waarbij je toegang krijgt tot het concert en kan genieten van fingerfood en 2 drankjes. De opbrengst gaat volledig naar het initiatief Co-Living – een co-housing project voor jongeren met een verstandelijke beperking. Ze willen mensen met een beperking ook de mogelijkheid geven te kunnen leven in een eigen woning met aangepaste zorgondersteuning. Steeds met dezelfde vreugde, gezelligheid, vrijheid en veiligheid in het achterhoofd dat wij dagelijks ervaren in onze eigen warme thuis.

Pig For Life voor Casa di Mauro

Mentor Rudi Dierckx zette zich reeds in 2017 in met een aantal vrienden voor De Warmste Week ten voordele van Casa di Mauro. Dit jaar organiseert Casa di Mauro opnieuw een actie: Pig for Life. Varkentjes (geen echte weliswaar) werden door verschillende personen beschilderd die dan per opbod worden verkocht. Eind november verhuizen alle varkentjes naar Brouwerij De Koninck in Antwerpen waar ze tentoon gesteld worden. Rudi Dierckx schilderde varkentje nummer 12.

Wat met de opbrengst?
De opbrengst van alle varkentjes wordt geschonken aan Casa di Mauro – een kleinschalige leefboerderij voor mensen met een beperking met inwonende begeleiding. Het ‘thuis-gevoel’ staat hier centraal. Er worden dagactiviteiten georganiseerd die afgestemd zijn op het ritme van de personen met hun beperking.

Terug naar overzicht

Reageer op dit artikel

(Je reactie moet goedgekeurd worden alvorens die op de website verschijnt)