Spring naar de inhoud

Dit is Pieter, onze stagiair Advanced Business Management

Netwerk Ondernemen > Over ons > Dit is Pieter, onze stagiair Advanced Business Management
Pieter Van Becelaere is stagair bij Netwerk Ondernemen

Dit is Pieter Vanbecelaere 👋🏼 Als stagiair bij Netwerk Ondernemen zet hij mee zijn schouders onder onze community werking. Als banaba-student ‘Advanced Business Management’ aan de UCLL, vormt hij de ideale ondersteuning van ons team! Je leert Pieter kennen aan de hand van 7 voorwerpen die hem typeren. 

1. Sportverzameling

Mijn liefde voor sport vertaalt zich in een resem sportvoorwerpen. De verzameling groeit al van kindsbeen af met me mee: mijn eerste shirt van Club Brugge, een handtekening van Sven Nys, een gesigneerde tenue van Simon Martin Brissac, de hockeystick van Victor Wegnez tot een gesigneerd rugnummer van Remco Evenepoel. Sommige voorwerpen heb ik gewonnen, andere uit een prullenmand gevist of zelf gevraagd aan de persoon in kwestie. Later krijgt dit allemaal een mooie plek in mijn eigen stek.

2. Drinkbussen

Overal waar ik kom, heb ik meestal wel een drinkbus bij met water. Ik vind het belangrijk om dagelijks voldoende te drinken. Doordat ik me niet waag aan koffie en thee, is water mijn go-to drank. Doorheen de jaren bouwde ik een grote collectie aan drinkbussen uit. Sommige brengen een verhaal met zich mee, zoals mijn drinkbussen van de Kookaburras, Blacksticks, MTN Qhubeka, Tour de France tot Netwerk Ondernemen zelf.

Je kan me ook niet plezieren met een frisse cocktail of pint, trakteer me dan maar op een cola of ice-tea! 😃

3. Hockeystick

Niets zo zalig als sport, liefst in de buitenlucht en met de zon van de partij. Als kind beoefende ik enkele sporten, van tennis tot atletiek, maar uiteindelijk koos ik veldhockey. Tijdens de Olympische Spelen stond ik ’s nachts om 4u op om elke match van de Red Lions te bekijken. Zelden sla ik een training over. Op het veld kan ik mijn energie en competitiviteit kwijt. De competitiedrang en winnaarsmentaliteit zijn overigens een rode draad in mijn leven. Van scoren op het hockey-, tennis- padel- of badmintonveld tot de Mont Ventoux opfietsen. En ja, als ik een fietser op straat tegenkom, wil ik die steevast inhalen. Sport is alomtegenwoordig in mijn leven en binnen mijn familie en vriendenkring. Als ik zelf niet sport, kijk en verdiep ik me ook graag in het wielrennen, voetbal en andere sporten.

4. Woody Designs

Naast mijn stage bij Netwerk Ondernemen, hou ik me als student-ondernemer bezig met de startup Woody Designs. Met deze startup maken we decoratieve producten van houtafval voor binnen en buiten. Dit gaat van kaarsenhouders, bloempotten, onderleggers tot juwelen- en pennendoosjes. Ik ben hier zeer gedreven en ambitieus in en bijt me dan ook helemaal vast in dit project. Van pitchen tot het schrijven van een businessplan en financieel plan tot het onderhandelen van B2B-deals. Als je me wil helpen, volg dan zeker en vast Woody Designs op Instagram (P.S. Ik gebruik de blog van Netwerk Ondernemen zéker niet als reclame, hoor! 😉)

5. Films & Series

Hoe ik, buiten het sporten, mezelf ontspan? Vastgekluisterd aan het scherm met een goede film of serie. Tot grote ergernis van mijn familie en vrienden. Zij moeten voor een filmavond geen rekening houden met mij voor de keuze, vaak heb ik de film toch al gezien. Mijn favorieten? De James Bond films, ik verklaar me nader bij voorwerp nummer 7 😁

6. Sporthorloge

Tijdens het sporten is een sporthorloge je beste vriend. Niets zo leuk om tijdens en/of na een hockeytraining, loopsessie of fietstochtje eens naar je cijfers te kijken. Niet om gigantische analyses te doen, wel om enkele statistieken te bekijken zoals je topsnelheid en maximale hartslag. Verder altijd leuk om op Strava records te verbreken en het op te nemen tegen anderen (competitiedrang, I told you)! Ik draag mijn horloge ook ’s nachts om te zien hoe lang ik slaap en wat mijn rusthartslag is. Samen met mijn gewicht (nuchter en ’s morgens gewogen, uiteraard), worden deze cijfertjes allemaal bewaard in mijn geliefde Garmin.

7. 7

Niet echt een voorwerp, maar mijn favoriete nummer is het getal 7. Het is een geluksnummer en het getal is ook terug te vinden in veel gebeurtenissen in onze wereld (7 werelddelen, 7 dagen, 7 zeeën, …). Ik zou dan ook graag alle 7 wereldwonderen bezichtigen. Voorlopig kan ik het Colosseum en de Chinese muur afvinken van het lijstje. Verder draag ik altijd het rugnummer 7 in de hockey. De inspiratie hiervoor is terug te vinden bij enkele sportpersoonlijkheden die dit rugnummer dragen en waarnaar ik opkijk. Het getal sluit ook mijn geboortejaar (1997) en lengte (187 cm) af.

Pieter Van Becelaere voorwerpen