Netwerk Ondernemen

open menu sluit menu

Marc Hufkens – nieuwe regio manager West-Vlaanderen

4 juni 2018

Marc vervoegt het Netwerk Ondernemen team vanaf 1 juni 2018 als Creator of opportunities & Chief networking officer West-Vlaanderen. Met Marc hebben we een sterke regio manager bij in ons team. Hij heeft in het verleden een eigen zaak gehad dat internationaal actief was en ondertussen ook verkocht heeft. Daarnaast heeft hij reeds een netwerk in West-Vlaanderen opgebouwd en weet hij ook welke partijen er actief zijn binnen het ecosysteem en waar we kunnen mee samenwerken.

Matchmaking is key

Marc heeft in de voorbije jaren heel wat ervaring opgedaan als ondernemer (ook internationaal), bankier maar ook als matchmaker. Interessante partijen bij elkaar brengen zodat zij onderling kennis en ervaringen kunnen delen om zo tot nieuwe inzichten te komen. En net door dat ‘matchmaking’ gebeuren, is Marc enorm gepassioneerd. “De kwalitatieve selectie van founders en mentors en de juiste matchmaking tussen hen is dé core value van Netwerk Ondernemen. In deze waarde kan ik mij volledig terugvinden. Mentorship is een tweerichtingsverkeer want ook mentors kunnen van founders leren als het gaat over nieuwe technologieën en disruptieve business modellen.”, aldus Marc Hufkens.

Duurzame jobs creëren

Naast een kwalitatieve matchmaking, is jobcreatie ook een belangrijk criteria waar Netwerk Ondernemen voor staat. “We moeten de creativiteit stimuleren bij ondernemers zodat ze op die manier ook duurzame jobs kunnen creëren voor de volgende generaties.”  In zijn vorige functie als co-founder bij Bike Valley was ook 1 van de doelstellingen het creëren van duurzame jobs. “Voor bedrijven is het van belang om duurzame jobs te creëren. De grote periode van globalisering is voorbij en er poppen steeds meer bedrijven op die zich bezighouden met nieuwe technologieën waardoor ook meer beroep gedaan wordt op de lokale markten om producten te produceren.”, aldus Marc.

Plan van aanpak

“Doorheen mijn carrière heb ik een netwerk opgebouwd, waaronder ook in West-Vlaanderen. De eerste stappen zullen zijn om met die mensen opnieuw samen te zitten en Netwerk Ondernemen toe te lichten en te positioneren. Het zoeken van ambassadeurs is van cruciaal belang want zo bereik je ook meer de gerichte doelgroepen. Ook is het belangrijk om met de verschillende actieve partijen binnen het startup landschap af te stemmen wat hun doelstellingen en de onze zijn om zo ook samen te kunnen werken in de toekomst. Want het draait erom om ondernemers te ondersteunen en te laten groeien, en als dat door gebundelde krachten kan is dat zeker de piste die we uitmoeten.

Neem contact op

Wil je graag meer weten over Marc of zijn plan van aanpak? Neem dan gerust contact op via mhufkens@netwerk-ondernemen.org 

Terug naar overzicht

Reacties (1)

Door Hilde Helsen op 4 juni 2018

Marc, welcome aboard. Ik kijk er naar uit kennis te maken.
NO go, go, go!
Fijne werkweek
Hilde

Reageer op dit artikel

(Je reactie moet goedgekeurd worden alvorens die op de website verschijnt)