Netwerk Ondernemen

open menu sluit menu

Meet Elise – onze Communication Guardian

14 april 2020

In oktober 2014 kwam Elise aan boord van Netwerk Ondernemen, meteen de eerste medewerker. Vanaf augustus 2020 zal Elise een nieuw avontuur tegemoet gaan. Zij keert terug naar de schoolbanken voor leerkracht Lager Onderwijs.

Toch willen we haar nog even aan jullie voorstellen omdat zij mee aan de wieg stond van Netwerk Ondernemen. En zo krijgt ze meteen een plekje op onze blog :)!  We vroegen aan Elise om 8 items te verzamelen die haar typeren als persoon.

1. Fototoestel

Als je begint te werken, zeggen ze vaak dat je met je eerste loon iets moet kopen dat je echt graag wilt en altijd al wilde hebben. Bij mij was dat mijn Nikon. Deze gaat al jaren met me mee en heeft al vele reizen en avonturen meegemaakt. Ik ben namelijk die toerist die je altijd ziet rondlopen met een camera rond haar nek :). Foto’s zijn voor mij een manier om mooie momenten vast te leggen. Want onbewust vergeet je na enkele jaren de details. En foto’s helpen mij om even terug te gaan naar dat moment en gewoon opnieuw te genieten. Bij ons thuis zal je dus ook veel foto’s terugvinden aan de muren. Het mooiste moment tot nu toe? Onze huwelijksreis naar Zuid-Afrika. Van de ene bestemming naar de andere, rondrijden in een huurauto en Spotify op de achtergrond. Puur genieten.

2. Fotoboeken

Ik ben graag creatief bezig en dat uit zich in het maken van fotoboeken. Van elke grote reis die we maken, maak ik een apart album. Daarnaast maak ik van elk jaar sinds mijn man en ik samen zijn, een jaarboek. In het weekend gebeurt het dan wel eens dat die boeken tevoorschijn komen. En zo worden dan weer nieuwe reisplannen gesmeed!

3. Tennisbal

Ik sport niet graag. Voila, het is er uit 😉 Maar als ik zondig met het sporten, dan is het met tennis! Voor mij is tennis een uitlaatklep. Ik ben een heel energiek persoon en moet die energie ook ergens kwijt. Ik ben als kind opgegroeid in een tennis familie waarbij wij ganse zaterdagen op de tennisclub doorbrachten. Het grappige is ook dat ik een twee-eigen tweelingzus heb. Dus wij stonden ook vaak oog in oog in de finales. Minder leuke herinneringen aan ;). Het leukste aan de sport? Interclub met mijn vriendinnen in de zomer. Eerst sporten en daarna nagenieten op een terras met een flesje wijn.

4. Verse bloemen

Ik word instant happy van een vers boeket bloemen. De geur, de kleuren,… Bij ons thuis staan altijd verse bloemen. Wij wonen zelf in centrum Antwerpen met een heel klein stadstuintje. Opgegroeid in de Kempen, ben ik de boerenbuiten gewoon met veel groen, de geur van de velden,… En met verse bloemen haal ik dat gevoel binnen. We proberen elk weekend naar de Vreemdelingenmarkt te gaan om daar bij ons vast kraam, ons wekelijks boeketje te halen. Heerlijk.

5. Tut

Dit item spreekt voor zich denk ik :). Op kerstavond vorig jaar werd ik mama van ons zoontje Rafael. Mijnheer kon niet wachten tot zijn uitgerekende dag en kwam 5 weken te vroeg op de wereld, en dat op mijn favoriete feestdag van het jaar. Precies of het zo moest zijn. Ik ben een echte familiemens. Wij woonden als kind heel dicht bij mijn oma en opa maar ook bij mijn neven en nichten. Zo zijn we praktisch met z’n allen samen grootgebracht bij mijn grootouders.  Ik heb daar alleen maar fijne herinneringen aan. Dus zelf mama worden, was voor mij een grote droom. En het overtreft alle verwachtingen :).

6. Antibacterieel gelleke

Haha, ik moet spontaan lachen als ik dit item zie staan. Ik had er zelf eerst niet aan gedacht maar mijn man zei: dit MOET op jouw lijst. Ik heb namelijk een lichte vorm van smetvrees dus ik ga nooit de deur uit zonder mijn antibacterieel gelleke.

7. Kruiswoordraadsels

Het is misschien de communicatie freak in mij, maar ik kan echt genieten van het maken van Zweedse puzzels. Op vakantie is dat mijn ultieme ontspanning. Muziekje aan, pen in de aanslag en ontspannen. Maar ook dit heb ik meegekregen van mijn oma :). Zij was ook verzot op Zweedse puzzels. Als kind kroop ik dan bij haar op de schoot om samen kruiswoordpuzzels te maken. Dus onze zondagen zien er vaak als volgt uit: mijn man leest de krant en ik maak de puzzels :).

8. GSM

Nummer 8 op het lijstje… mijn GSM. Eentje die ik hier liever niet zie opstaan. Maar eerlijk is eerlijk. Mijn GSM plakt als het ware in mijn hand. Elk jaar neem ik me voor om minder die GSM vast te nemen en echt offline te gaan op momenten. Missie nog niet geslaagd. Reden? Ik gebruik mijn GSM voor heel wat zaken zoals mails lezen, sociale media, foto’s trekken, bellen,… Waarschijnlijk heel herkenbaar voor velen. Maar door het hier zwart op wit te zetten, kan het misschien een trigger zijn, om toch maar even die GSM weg te leggen. Wie weet ;).

 

Terug naar overzicht

Reageer op dit artikel

(Je reactie moet goedgekeurd worden alvorens die op de website verschijnt)