Spring naar de inhoud

Meet Olivia – onze communicatiemanager

Netwerk Ondernemen > Over ons > Meet Olivia – onze communicatiemanager
Meet Olivia Boeykens

Een gezicht dat je vanaf nu vaker zal tegenkomen, is van Olivia. Sinds kort is ze de nieuwe Communication Guardian van Netwerk Ondernemen. Snel naar de acht voorwerpen die haar als persoon typeren!

1. Dansschoenen

Nog voor ik kon stappen, schudde ik mijn pamperpoep al heen en weer. De dansbenen zaten er van kindsbeen af al in. Sinds enkele jaren dans ik Lindy Hop – een partnerdans die ontstond als parodie op de ‘stijvere’ stijldansen van de jaren ‘20. Deze dansstijl past 100% bij mijn persoonlijkheid: sociaal, energiek en een tikkeltje sarcastisch. Het einde van de coronacrisis betekent voor mij gewoonweg terug op de dansvloer staan! Tot dan weiger ik te sporten 🙂

2. Badjas

Het klinkt misschien vreemd, maar ik kan echt niet zonder mijn badjas. Als koukleum is dit mijn favoriete kledingstuk bij uitstek. Ik draag hem thuis gewoon over mijn kleren om lekker warm te blijven. Vrienden kijken niet meer raar op wanneer ik de deur open in mijn ‘penoir’. Het beste zondagse gevoel? ’s Morgens een koffietje drinken op het terras – in mijn badjas!

3. Koffietas

Dat brengt me naadloos bij het volgende voorwerp: een koffiemok! Het klinkt misschien cliché, maar mijn dag is niet begonnen voor ik een tas koffie binnen heb. Bovendien slurp ik het goedje echt de hele dag door. Toegegeven, ik drink meer koffie dan goed voor me is. Zolang het me gelukkig maakt lig ik er letterlijk en figuurlijk niet van wakker!

4. Kamerplant

Mijn liefde voor planten kwam tot uiting bij het huren van mijn eerste appartement in Antwerpen. Wat begon met een simpele kamerplant, mondde uit in een heuse verzameling van tropische exemplaren die ik zelf begon te stekken. Het afgelopen jaar verbouwden mijn vriend en ik ons huis, waardoor we zeker drie keer verhuisd zijn. Helaas sneuvelden daarbij heel wat van mijn plantenvrienden. Onze kersverse, gerenoveerde woning biedt gelukkig plaats genoeg om met een schone lei te beginnen!

5. Salvador de kat

Het is niet echt een voorwerp, maar wel mijn lievelingsitem in huis: de kat! Hij is vernoemd naar kunstenaar Salvador Dali en heeft minstens even veel flair. Salvador – Sallie voor de vrienden – is een volwaardig gezinslid en gedraagt zich als heer des huizes. Ik ben een echt kattenmens, maar als het aan mijn wederhelft ligt, halen we straks ook een hond in huis.

6. Apothekersfles

Nogal een aparte hobby van mij is natuurlijke cosmetica & poetsproducten maken. Enkele jaren geleden volgde ik een workshop en kreeg de smaak meteen te pakken. Sindsdien tover ik regelmatig shampoo bars, gezichtsreinigers, handzeep en crèmes op tafel. Mijn doel is een zero waste badkamer, dat is niet alleen beter voor je huid en je portemonnee, maar ook voor ons milieu. De collega’s beseffen het nog niet, maar binnenkort doe ik ze tientallen zelfgemaakte verzorgingsproducten aan de hand.

7. Vintage kastje

De duurzame trend trekt zich door in mijn kledij en interieur. Ik heb een grote voorliefde voor vintage! Niets zo leuk als rommelmarktjes en tweedehands websites afschuimen, op zoek naar een uniek stuk. Ook hier speelt duurzaamheid een grote rol. Sinds ik me voor mijn thesis verdiepte in de fast fashion-industrie, zag ik voor het eerst het verhaal achter onze kledij. And it ain’t pretty. Gelukkig duiken er de laatste jaren heel wat meer bewuste (mode)merken op, maar blijft vintage shoppen wel de meest duurzame keuze.

8. Wodka

Met mijn Poolse roots kan de fles wodka niet ontbreken, hoewel ik het goedje liever niet puur drink. Mijn lievelingsaperitief op een Antwerps terrasje? Een ijskoude Moscow Mule (wodka met gemberbier). Dankzij mijn mama leerde ik wodka appreciëren op verschillende manieren: in cocktails, een saus en zelfs in cake. Het klinkt misschien vreemd, maar geloof me, die cake moet je geproefd hebben!

Voorwerpen Meet Olivia Boeykens