Spring naar de inhoud

Meet Thomas Vervaet – Community Manager Oost- en West-Vlaanderen

Netwerk Ondernemen > Over ons > Meet Thomas Vervaet – Community Manager Oost- en West-Vlaanderen
Meet Thomas Vervaet

De meest recente aanwinst van het team is Thomas. Onze nieuwe Community Manager Oost- en West-Vlaanderen. Ben je een mentor of founder uit die regio? Verwacht je dan aan een telefoontje van Thomas om kennis te maken! Thomas is geen ‘rookie’ wanneer het aankomt op ondernemerschap. In 2017 startte hij zijn eigen zaak Winston Analytics en is daarnaast ook communicatiecoach. Net zoals bij de andere collega’s is het tijd om Thomas wat beter te leren kennen aan de hand van enkele items.

1. Knuffeldoekjes

Ik ben de trotse papa van twee kindjes: dochter Catharina en zoon Idriss. Wanneer ik aan hen denk, dan denk ik spontaan aan deze tetradoeken. Deze gaan overal mee naartoe want ze dienen als knuffel.  Zo heeft mijn dochter ‘lieve’ en ‘stoute’ tetradoeken. Heerlijk die kinderfantasie! Idriss kreeg als geboortegeschenk deze zelfgemaakte tetradoek van zijn meter cadeau met daarop de 3 torens van Gent.  Een uniek en persoonlijk cadeau dat moeilijk te vervangen zal zijn als we die kwijt geraken. Want net zoals knuffels, geraken er ook hier wel eens een aantal exemplaren verloren – lacht.

2. Hartslagmeter/GPS horloge

Lopen is echt mijn uitlaatklep. Niets zo heerlijk dan te gaan lopen en je gedachten vrij te maken. En al zeker wanneer er daar nog eens ‘speelgoed’ bij komt kijken . Boys and their toys – lacht. Ik ben iemand die graag zaken analyseert en kwantificeert. Jawel, ik ben iemand die helemaal warm wordt van cijfers. Tijdens het lopen zal je me dus regelmatig op mijn horloge zien kijken. Hoe snel loop ik, wat is mijn hartslag, zit ik aan mijn VO2 max… dat soort zaken.

3. Turf

Op het gele papier zie je enkele stukken turf of boomschors liggen. Dit hangt samen met mijn horloge wat mijn passie voor lopen weerspiegelt. Boomschors is voor mij als loper de ideale ondergrond. Vroeger liep ik op blote voeten maar ondertussen ben ook ik gezwicht voor loopschoenen ;).  Ik sleep nog een blessure mee uit een ander avontuur dus deze zachte en verende ondergrond is ideaal!  En het pluspunt? Deze ondergronden vind je normaal alleen in mooie omgevingen of in een aangelegd parcours. Dus dat is mooi meegenomen!

4. Boeken

De stapel boeken is niet zomaar gekozen. Het geeft een representatief beeld van wat ik graag lees. Momenteel ben ik het boek De Goelag Archipel van Nobelprijswinnaar Solzjenitsyn  aan het lezen over de Sovjet concentratiekampen. Wat me zo aanspreekt in boeken is de mate van keuze en diversiteit. Zo lees ik de ene week een boek over het slechtste in de mens en de week erop dan weer over het beste in de mens. Mijn interesseveld is dan ook zeer breed. Mis ik bepaalde kennis? Gegarandeerd dat ik daar dan een boek over lees. Ik ben zelf ook communicatietrainer dus het verpakken van de boodschap in een goed verhaal is belangrijk voor mij. En daar haal ik zelf dan weer veel inspiratie uit.

5. Zaadbollen

Op het blauwe papier zie je enkele zaadbollen. In plaats van suikerbonen bij de geboorte kozen we voor zaadbollen. Je zoekt een braakliggend terrein, je gooit de zaadbollen erop en er schieten bloemen uit. En dit concept staat voor een proces waar ik sterk in geloof. Zo ben ik zelf vaak bezig met ideeën te laten kiemen en groeien. Door energie in iets te steken, kan je ervoor zorgen dat iets open bloeit. Zo kan je iemand helpen groeien door tips te geven of zelfs gewoon als klankbord op te treden. Dat is toch fantastisch?

6. Spel kaarten

Dit moest er absoluut in van mijn vriendin Hannah. Deze kaarten staan voor mijn ‘speels’ karakter en maken deel uit van mijn ‘pretpakket’ – neen niet dat soort pakket 😉 –  bestaande uit een klein boekje voor Pictionary en 5 dobbelstenen voor Yathzee. Dit pakketje had ik vroeger altijd mee naar de scouts en nu op reis om de tijd te doden. Het mooie aan een boek kaarten is de veelzijdigheid: alleen of in groep spelen, eindeloze variaties op een gekend spel, nieuwe regels bedenken… Sinds kort heb ik ook de goochelaar in mij naar boven gehaald, of toch proberen te halen – lacht. Mijn kinderen vinden het alleszins geweldig en alles wat ik doe, is voor hen echte magie. Oké toegegeven, het is niet het moeilijkste publiek ;).

7. Bluetooth oortjes

Ik luister heel graag naar muziek en podcasts. Net zoals bij boeken, is mijn interesseveld heel breed. Het luisteren doe ik tijdens het lopen maar ook wanneer ik in het huishouden bezig ben. Als jonge werkende papa is tijd schaars en waardevol. Dus ik probeer mijn tijd ook zo goed mogelijk in te delen. Zo luister ik graag naar podcasts, maar dan wel x1,8/1,9 de snelheid. Het moet snel gaan – lacht. Mijn vrienden en familie zullen lachen als ze dit lezen. Ik ben een heel dynamisch, gepassioneerd persoon met veel energie dus alles gaat snel bij mij. Letterlijk. Want mijn spreektempo ligt blijkbaar ook wat hoger dan gemiddeld – lacht.

8. Rocket book

Voor zij die het concept niet kennen: een rocket book is een boek waarbij je analoge notities kan digitaliseren en opslaan. Daarna kan je het wegvegen met een nat doekje. Ook hier komt dat magische weer naar boven – lacht. Ik volg vaak workshops dus dit schriftje heb ik steeds op zak. Als ik ergens inspiratie opdoe, dan noteer ik dat. Zo vul ik steeds mijn ‘online kennispot’ die ik dan kan gebruiken om anderen te helpen.

9. EHBO

Geen paniek, ik ben geen brokkenpiloot – lacht. De reden waarom dit op mijn lijstje van items staat, is omdat ik de laatste 3-4 vakanties steeds toeschouwer ben geweest van een ongeval. Iemand die aangereden werd door een auto en bewusteloos geraakte, een oudere dame die op haar hoofd gevallen was met als resultaat een diepe hoofdwonde,… En in zo’n gevallen heerst het ‘ramptoerisme’-syndroom bij heel wat mensen. Mensen verzamelen zich rond de gewonde persoon en staan er maar wat op te kijken. Het ligt in mijn karakter dat ik in zo’n situaties de leiding neem. Noem het natuurlijk leiderschap maar ook mijn hulpvaardig kantje. Ik ben die rare man die dan bevelen uitdeelt aan de mensen rondom: “Jij belt de ambulance.” “Jij sluit de weg af.” “Geef jouw jas”.,… Op zo’n momenten moet er iemand de leiding nemen want elke minuut telt. En blijkbaar ben ik dat.

Voorwerpen Meet Thomas Vervaet