Netwerk Ondernemen

open menu sluit menu

Netwerk Ondernemen en Start it @KBC starten een unieke samenwerking

15 juli 2020

Unieke samenwerking, pakt versnippering in start-up en scale-up ecosysteem aan. 

Brussel. Netwerk Ondernemen en Start it @KBC bundelen de krachten om start-ups en scale-ups nog sterker te ondersteunen. Vier programma’s spelen in op de belangrijkste uitdagingen die beginnende ondernemers op zich af zien komen. Founders kunnen niet alleen rekenen op één-op-één mentoring, Start it @KBC en Netwerk Ondernemen helpen hen ook om de poort naar klanten en naar internationale markten open te breken. Rolmodellen moeten meer vrouwen naar de technologiesector halen.

Het Vlaamse start-up en scale-up ecosysteem is vandaag sterk versnipperd. Startende ondernemers kunnen op heel wat ondersteuning rekenen, maar ze zien vaak door de bomen het bos niet meer. Daarom slaan Netwerk Ondernemen en Start it @KBC, de grootste accelerator van het land, de handen in elkaar. “We delen dezelfde visie op de ondersteuning van start-ups en scale-ups”, zegt Lode Uytterschaut, oprichter en CEO van Start it @KBC. “De founders staan centraal, we nemen bijvoorbeeld allebei geen belang in de start-ups en de scale-ups die deel uitmaken van ons programma. Vier op de tien van onze start-ups volgt nu ook al een groeitraject bij Netwerk Ondernemen, het is een logische stap om nauwer samen te werken.”Gert Gijbels, CEO van Netwerk Ondernemen: “Met projectfinanciering van VLAIO gaan we de komende vier jaar vier programma’s uitbouwen. Het Agentschap Innoveren en Ondernemen identificeerde vier grote knelpunten voor startende ondernemers: het versterken van leiderschap en de interne organisatie, de toegang tot klanten, het betreden van internationale markten en de zoektocht naar talent. Rond elk van die vier uitdagingen zetten we een specifiek programma op poten.”

 VIER KNELPUNTEN, VIER PROGRAMMA’S

1. Mentor Me
Founders van start-ups en scale-ups kunnen rekenen op één-op één mentoring door ervaren ondernemers die het klappen van de zweep kennen. Netwerk Ondernemen zorgt voor de juiste match. Naast hun persoonlijke mentor krijgen de founders ook elk half jaar advies van een Mentor Room, een soort van adviesraad die bestaat uit een vijftal ondernemers.

Meer info

2. Market Me
Geen groei zonder klanten. Het is dan ook cruciaal om snel te beginnen verkopen, maar sales wordt nog te vaak verwaarloosd in de ondersteuning die start-ups en scale-ups krijgen. Start it @KBC organiseert workshops en coachingstrajecten die innovatieve ondernemers helpen om van meet af aan ook een professioneel verkoopproces uit te tekenen.

Meer info

3. Boost Me
Vlaanderen is een zakdoek groot, dus start-ups en scale-ups met ambitie moeten internationaal denken als ze willen groeien. Individuele coaching, collectieve begeleiding en contacten met collega-founders stomen start-ups en scale-ups klaar om internationale markten te veroveren.

Meer info

4. Women in tech
Start it @KBC heeft de voorbije jaren al heel wat inspanningen geleverd om het vrouwelijk ondernemerschap aan te zwengelen. Het tij keert, maar vrouwen blijven ondervertegenwoordigd in het ecosysteem van start-ups en scale-ups. Zéker in de technologiesector. Start it @KBC zet thematische webinars op om (toekomstige) vrouwelijke founders te connecteren met succesvolle rolmodellen. Dewi Van De Vyver, ICT Woman of the Year en mentor bij Start it @KBC, zal het eerste webinar in het najaar voor haar rekening nemen. Ook individuele coaching door experts en mentoren maakt deel uit van dit programma, om vrouwelijk techtalent te overtuigen om de stap naar de ondernemerswereld te zetten.

Meer info

GROEI VAN START-UPS EN SCALE-UPS VERSNELLEN

Elisabet Lamote van Trooper is een van de honderden founders die zowel bij Start it @KBC als bij Netwerk Ondernemen aanklopte voor ondersteuning. Zij is overtuigd dat de samenwerking de groei van start-ups en scale-ups kan versnellen. “Eén plus één is drie. Start it @KBC en Netwerk Ondernemen vertrekken van dezelfde visie op ondernemen, maar de programma’s zijn complementair aan elkaar. Ze hebben allebei een onmisbare rol gespeeld in de uitbouw van een volwassen ecosysteem voor start-ups en scale-ups. Zonder hun advies en hun ondersteuning hadden wij nooit zo fors kunnen groeien. Nu ze elkaars expertise en passie samenbrengen, kunnen ze nog een extra turbo op die groei zetten.”

 

Terug naar overzicht

Reageer op dit artikel

(Je reactie moet goedgekeurd worden alvorens die op de website verschijnt)