Netwerk Ondernemen

open menu sluit menu

Nieuwe partner J. Van Breda & C°

3 maart 2021

“Enkel voor ondernemers en vrije beroepen”, dan weet iedereen over welke bank het gaat. Bank J. Van Breda & C° is een logische partner voor Netwerk Ondernemen. Sinds december bundelen we onze krachten met deze ondernemersbank. Wannes Gheysen, Verantwoordelijke  Ondernemers, legt uit waarom dat een uitstekende keuze is.

“Bank J. Van Breda & C° werd opgericht door Jos Van Breda en bestaat 90 jaar.”, begint Wannes. “Jos werkte als wisselagent voor de Volksbank in Lier, die in de crisis van 1929 overkop ging. Samen met zijn broer Maurice nam Jos de failliete bank over en doopte ze om tot Bank Van Breda. Die heeft zich later gericht op een specifieke doelgroep: vrije beroepers en kmo’s, met een sterke focus op persoonlijke service. Onze klanten zien ons als een ‘veilige haven’. Dat komt omdat we altijd een klassieke bank zijn gebleven. Bovendien voeren we altijd een voorzichtig beleid. Wellicht werd de bank daarom nauwelijks getroffen door de bankencrisis van 2008. Onze klanten? Die gaan van bakkers en tandartsen tot bedrijven met 100 medewerkers. De écht prille start-ups zijn een kleine minderheid.”

Hoe ontstond het contact met Netwerk Ondernemen?

“Dankzij Kristoph Wauters, onze Expert Advisory & Credit Analyst. Hij is al enkele jaren mentor bij Netwerk Ondernemen en heeft ons warm gemaakt voor het partnership. We zijn het gewend om deel te nemen aan partnerships om onze klanten te ondersteunen en te inspireren. Daarom hebben we ook een community ‘The Square’ waarmee we ondernemerschap ondersteunen en klanten elkaar laten inspireren. Ook werken we samen met Vlerick Business School om klanten te informeren rond de overdracht van het bedrijf. Maar met Netwerk Ondernemen is de begeleiding van ondernemers in elke levensfase hét grote raakpunt. We hopen vooral de scale-ups te kunnen helpen de volgende stappen te zetten en een gezonde groei door te maken, net als onze andere klanten.”

Begeleiding van ondernemers in elke levensfase is hét grote raakpunt met Netwerk Ondernemen.

Wat verwacht Bank Van Breda van deze samenwerking?

“We willen de advies- en dienstverlening aan onze klanten voortdurend verbeteren. Het contact met Netwerk Ondernemen is een grote troef, om onze kennis van innovatieve sectoren uit te breiden en zo ook de advisory rol te versterken. Er is ook een sociaal oogmerk: we willen ondernemers helpen groeien, die op hun beurt tewerkstelling creëren en de maatschappij vooruithelpen. Als ondernemer heb je te vaak het gevoel er compleet alleen voor te staan. Dat willen we voorkomen.”

Hoe zal het partnership er uitzien?

“We verwachten veel van de samenwerking. Wij hebben een aantal mensen die staan te popelen om bij Netwerk Ondernemen aan de slag te gaan. Met hun kennis en dagelijkse ervaring in de leefwereld van zaakvoerders of als ondernemer zelf kunnen ze founders enorm waardevolle adviezen aanreiken. We zien tenslotte elke dag de successen én fouten van onze klanten. Anderzijds kunnen we met mensen van Netwerk Ondernemen acties opzetten om onze doelgroep over allerlei onderwerpen te informeren, bijvoorbeeld op een infoavond met gastsprekers. We kijken uit naar een brede samenwerking waaruit veel moois kan groeien, gebaseerd op wederzijds vertrouwen.”

—–

Waarom kiezen voor Bank Van Breda?

  • Focus op inzicht & kennis in plaats van producten
  • Proactief en persoonlijk advies
  • Sterke specialisatie in familiale ondernemers

Meer lezen?

Je vindt dit interview met Wannes, samen met tal van ondernemersverhalen, in de laatste editie van ons magazine: The Network Talks. Ontvang je liever een papieren exemplaar in je brievenbus? Vul de form hieronder in en The Network Talks komt naar je toe!

 

Terug naar overzicht

Reageer op dit artikel

(Je reactie moet goedgekeurd worden alvorens die op de website verschijnt)