Netwerk Ondernemen

open menu sluit menu

Then and Now – Lieven Vervecken | Diabatix

9 juni 2020

Deze maand zat ik samen met Lieven Vervecken – co-founder van Diabatix. Lieven rondde in mei 2019 het Mentor Me traject af en nam deel aan de eerste editie van Boost Me. Een warm weerzien!

Lieven, vertel onze lezers eens wat Diabatix doet?

Bij Diabatix ondersteunen we bedrijven en thermische ingenieurs in het ontwerpen van koelelementen (van machines, elektrische wagens,…). Vorige zomer hebben we ook heel wat persaandacht gekregen met het ontwerpen van een koelelement voor bierblikjes – in samenwerking met ABInbev.

Wie zijn jullie klanten?

Onze typische klant is een grote multinational. We werken steeds samen met de R&D-afdeling van een bedrijf en denken samen met hen na over nieuwe concepten en hoe zij hun koeling naar een hoger niveau kunnen tillen. We hebben voornamelijk klanten in Duitsland, VS, Canada, Frankrijk en Italië. Maar sinds dit jaar hebben we ook opnieuw een Belgische klant. We hebben ook twee Formule 1 teams als klant. Dat toont aan dat we spelen op wereldniveau en geeft ons ook de nodige geloofwaardigheid naar potentiële klanten toe.

Wat was de impact van Corona op jullie business?

We hebben dit hard gevoeld, zoals de meeste bedrijven maar gelukkig hebben we er geen klanten aan verloren. We hebben wel veel vertraging opgelopen. Zo kwam 50% van onze business vorig jaar uit de automotive sector en die ligt door corona volledig stil. Daarnaast hadden we ook net ingezet op lucht- en ruimtevaart – een andere sector die door corona zwaar getroffen is geweest. Zo kregen we op 1 week tijd van de helft van onze leads te horen dat het maanden wachten zou worden dus we zagen onze inkomsten zo slinken. Maar aan de andere kant hebben we het ‘geluk’ gehad dat we actief zijn in verschillende landen die niet allemaal op hetzelfde moment in lockdown gingen. Zo zijn we nooit volledig stil gevallen, maar er is wel een gat van 1,5 maanden tussengekomen.

We zien ook nieuwe leads binnen komen zonder dat we daar iets speciaal voor moeten doen. Er zijn bedrijven die nu stil liggen en achterstand oplopen. Zij contacteren ons nu om te kijken wat ze kunnen uitbesteden. We hebben ook zitten zoeken naar andere business maar omdat we zo gespecialiseerd zijn was dat niet echt een piste. Zo hebben we een strategische keuze gemaakt om volop in te zetten op R&D door onze R&D roadmap versneld door te voeren om onze voorsprong op onze concurrenten verder uit te bouwen.

En doen jullie dan beroep op de steunmaatregelen van de overheid?

Ja zeker. Eind april-begin mei had ik een call met WinWinner en daar kwam ook aan bod op welke maatregelen je beroep moest doen. En het antwoord was: op zoveel mogelijk want je weet niet hoe lang het zal duren en wat de impact zal zijn op lange termijn. Met als gevolg dat we aanspraak maakten op de maatregel om de aflossing van ons bankkrediet te verlengen wat cashflow matig een heel groot verschil maakt. Daarnaast zijn onze medewerkers tijdelijk op technisch werkloos gezet. Ze werken nog ongeveer 40% om de lopende projecten verder op te volgen en af te werken. Daarnaast hebben we in april nog subsidies gekregen waar we een jaar op aan het wachten waren. Dat kwam in tijden van Corona natuurlijk van pas.

Heb je nog contact met andere founders uit het netwerk?

Het is niet dat ik wekelijks of maandelijks met hen afspreek maar je komt elkaar wel geregeld tegen. Zo is Diabatix klant bij Cumul.io die ook door Netwerk Ondernemen begeleid werd. Dus met Karel kom ik nog wel in contact. We zijn allebei afkomstig uit het Leuvense dus het gebeurt al wel eens dat we elkaar tegenkomen in een winkel in de buurt. Het goede aan het startup/scale-up ecosysteem is dat je elkaar niet elke week of maand hoeft te zien. Want wanneer je elkaar terugziet, dan pik je gewoon de draad weer op want de basis is er.

Daarnaast heb ik geregeld nog contact met Katrien van Elegnano. We hebben samen gestudeerd dus kennen elkaar van de universiteit. Netwerk Ondernemen heeft ervoor gezorgd dat we terug in contact kwamen en ook nu gebeurt het wel eens dat ik haar via LinkedIn een bericht stuur.

Ik volg op LinkedIn wel een aantal mede founders van Netwerk Ondernemen, alsook ex Boost Me kandidaten. En als ik dan zie dat ze iets posten dan gebeurt het wel eens dat ik hen een privé bericht stuur en dan praten we kort even bij.

Hoe kijk je achteraf terug op het Mentor Me traject?   

Ik kijk altijd naar Boost Me en Mentor Me samen omdat dat voor mij ook samenviel. Als starter lees je heel veel boeken over ‘How to start a company?’, ‘How to grow your business’,… Maar tijdens Boost Me en ook dankzij mijn mentor Peter Verboven zette ik die theorie ook om in praktijk. Voor ons kwam het traject op het goede moment want we werden gedwongen om na te denken over de richting die we uitwilden, onze missie,…Ik had nood aan een mentor die mij een spiegel voorhield. Iemand die soms zei: “Lieven, kijk daar nog eens naar of spendeer daar is wat meer aandacht aan”. Daarnaast moest ik ook uit mijn comfort zone komen. Ik kan uren op een podium spreken voor een publiek over Diabatix en de technische kant ervan. Maar een 3-5 minuten pitch voor investeerders? Dat was echt iets dat ik niet graag deed. Dankzij Boost Me en Mentor Me werd ik meermaals uitgedaagd dit te oefenen en scherp te stellen. En daar pluk ik nu nog de vruchten van. Ik ben zelfzekerder wanneer ik nu op een podium sta om te pitchen.

Hoe ben je gegroeid als leidinggevende?

We zijn momenteel een team van 5 en binnenkort komen er nog 3 werknemers bij. Dat is een team dat nog te managen valt als CEO. Momenteel is het nog vaak gezond verstand dat primeert maar ik ben wel van plan nog een leiderschapscursus te volgen als het team verder groeit. Ik heb er wel bewust voor gekozen om een eigen kantoor te hebben. Het gaat er bij ons heel vriendschappelijk aan toe maar door die grens te trekken, laat ik ook voelen dat ik wel de baas blijf en kan zo ook kordaat optreden wanneer dat nodig is.

Zijn jullie buiten subsidies nog op zoek naar extra kapitaal?

We zijn ondertussen een jaar bezig met een investeerder te zoeken. Onze R&D kost is nog altijd heel groot en we proberen dat op te vangen door zoveel mogelijk subsidies op te halen. Maar als bedrijf staan we nu ook verder en zijn we ‘gezond’ dus we voelen dat we klaar zijn voor een investeerder aan boord te halen. Zo kijken we ook naar corporate venturing omdat we merken dat gesprekken met bedrijven die kennis hebben van de markt, vlotter verlopen en vaak ook een sneller beslissingsproces in de hand werken.  We hopen dat we binnenkort meer nieuws hebben, maar ik spendeer liever wat meer tijd in het vinden van de juiste deal met de juiste partij dan een snelle deal met de foute partij.

Wat zijn de grootste uitdagingen waar je nu voor staat?

Mijn to do lijstje is door de Corona crisis ook veel langer geworden. Het is niet enkel de business as usual maar daarnaast moeten we ook verschillende scenario’s uitwerken omdat we niet weten wat de toekomst zal geven. Bv: zo zijn de drie nieuwe werknemers buitenlanders maar door Corona is het niet makkelijk om de nodige documenten te verkrijgen. Maar dat is slechts een tipje van de ijsberg van mogelijke scenario’s. Daarnaast is het rondkrijgen van de kapitaalsverhoging een prioriteit. Want dat zorgt weer voor zekerheid zodat we verder kunnen plannen dan 2-3 maanden op voorhand.

Om af te sluiten, wat is jouw belangrijkste learning tot nog toe als ondernemer?

Dat elk bedrijf het wel eens moeilijk heeft cashflow matig. We zaten vanaf dag 1 in een goede positie. We losten een reëel probleem op met een unieke technologie. Maar dat nam niet weg dat alles vanzelf is gekomen. Je krijgt niets voor niets zonder hard werken. En dat doe je met vallen en opstaan. Wij hebben ook een paar moeilijke periodes gehad waarbij de stress niet te houden was. Maar als je terugblikt dan waren dat net de boeiendste periodes. Je leert dan heel veel bij over hoe je moet omgaan met cashflow problemen. Want het is makkelijk geld op te doen wanneer dat op de rekening staat. Maar wanneer het even moeilijker gaat, moet je soms net geld uitgeven om erdoor te geraken – geld dat je niet altijd hebt.

 

Terug naar overzicht

Reageer op dit artikel

(Je reactie moet goedgekeurd worden alvorens die op de website verschijnt)