Netwerk Ondernemen

open menu sluit menu

Waardevol partnership met VLAIO Team Bedrijfstrajecten

7 juni 2021

Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) is hét aanspreekpunt van de Vlaamse overheid voor alle ondernemers in Vlaanderen. De organisatie beschikt over een breed netwerk van partners die ondernemers stimuleren en ondersteunen in alle facetten van het ondernemerschap. Netwerk Ondernemen is er daar één van. De VLAIO- bedrijfsadviseurs van team bedrijfstrajecten ondersteunen vanuit de frontoffice ondernemers naar groei, transformatie en innovatie. Teamcoach Anke Albregts vertelt er graag meer over.

“We werken al jaren uitstekend samen met Netwerk Ondernemen.” vertelt Anke. “Ze zijn uniek in die zin dat ze werken als ‘ondernemers voor ondernemers’. Door de strenge selectie behouden ze een scherpe focus op kwaliteit en kunnen ze mooie resultaten voorleggen. Concepten zoals Mentor Me, met halfjaarlijkse Mentor Rooms – waar ook de VLAIO bedrijfsadviseurs als experten aan deelnemen – zijn heel erg waardevol.”

Team Bedrijfstrajecten  

“Wij nemen vooral de rol van klankbord aan. Naast het geven van advies, verwijzen we ondernemers gericht door naar de juiste personen of instanties. Bijvoorbeeld om het product, de dienst of het business model verder te ontwikkelen, faciliteren we de samenwerking met kennisinstellingen (universiteiten, hogescholen, strategische onderzoekscentra, clusters, …). We brengen ook de subsidie- en financieringsmogelijkheden in kaart en begeleiden bij de aanvraag ervan.” legt Anke uit.

Binnen Team Bedrijfstrajecten zijn er teams van VLAIO-bedrijfsadviseurs in 8 verschillende domeinen of sectoren. Als experts in het domein kunnen zij ambitieuze plannen doeltreffend analyseren en een klankbord zijn voor de ondernemers. Die analyse wordt gedaan op 4 domeinen: het idee, de markt, het team en de financiële draagkracht. Zwaktes kunnen weggewerkt worden door gericht advies of doorverwijzingen naar vele programma’s bij de VLAIO partners. Denk maar aan een businessplan uitwerken, investor readiness trajecten, internationalisering, enzovoort. Netwerk Ondernemen heeft daarin ook een sterk en succesvol aanbod uitgewerkt.

Harmonieus concert

“Ik vergelijk het samenspel van al de actoren om de Vlaamse economie duurzaam te versterken soms met een concert: het beleid – met name de minister en Vlaamse regering – zijn de componisten, VLAIO is de dirigent van het stuk en zorgt voor een harmonieus samenspel tussen alle muzikanten of partners zoals Netwerk Ondernemen, Start it @KBC en de VLAIO bedrijfsadviseurs.”

We geloven sterk in matchmaking tussen een ervaren ondernemer (mentor) en een jong groeibedrijf (founder)

Deze aria eindigt alvast met een positieve noot: “Met Netwerk Ondernemen en andere partners, zoals Start it @KBC, hebben we een overlappend doelpubliek. Meer dan 65% van de founders doorloopt zowel bij hen als ons een traject. De samenwerking is dus zonder meer succesvol. Gebaseerd op wederzijds vertrouwen, weten we wat we voor elkaar kunnen betekenen. Dat willen we alleen maar versterken in de toekomst.” aldus Anke Albregts.

Meer lezen?

Lees het uitgebreide interview van Gert en Lode, samen met tal van andere ondernemersverhalen, in de laatste editie van ons magazine: The Network Talks. Ontvang je liever een papieren exemplaar in je brievenbus? Vul de form hieronder in en The Network Talks komt naar je toe!

 

Terug naar overzicht

Reageer op dit artikel

(Je reactie moet goedgekeurd worden alvorens die op de website verschijnt)