Spring naar de inhoud

Scale-Up Marathon

Sales

The holy grail of sales

Sales is de motor van je groei als bedrijf. Daarom verwelkomen we ervaren ondernemers op het podium van de Scale-Up Marathon om het over hun visie, strategieën en aanpak te hebben.

Hoe ziet een hedendaagse salesmachine eruit? En hoe bouw je een performant salesteam? Wat is de impact van je businessmodel op je sales en hoe kun je dit op elkaar afstemmen? En hoe kun je via de juiste saleskanalen een internationale afzetmarkt bereiken?

We bieden vier ondernemers het podium om hun ervaring te delen en openen daarna de discussie over pricing strategies in ons salespanel. Dit alles in combinatie met de gebruikelijke Scale-Up Marathon-formule: good food, nice drinks, and great networking opportunities.

Praktisch
📆7 mei 2024
📍RodeBol Events, Auditorium 4, Gent
🕛12:00 – 22:00
💸 € 250 (gratis voor leden & Start it @KBC deelnemers)

Event locatie Vestar
Huisstijl element Netwerk Ondernemen

Schrijf je hier in

Dit event is gratis voor leden van Netwerk Ondernemen en Start it @KBC. Ben je nog geen lid? Dan kost het evenement je 250 euro (excl. btw).

Programma

12:00 – 12:45: Welkom & Lunch

We voorzien jullie van de nodige portie calorietjes om de Scale-Up Marathon aan te vatten. Ideaal om elkaar alvast beter te leren kennen! Geef bij inschrijving zeker aan of we lunch mogen voorzien voor jou of niet.

Lieven Vervecken

12:45 – 13:45

KEYNOTE: Lieven Vervecken – Diabatix| De impact van businessmodel transformatie op je sales en go-to-market

Lieven Vervecken neemt je mee in de evolutie van het business model waarmee hij zijn bedrijf Diabatix internationaal uitbouwde. Ontdek hoe een weldoordachte strategie een start-up wereldwijd op de kaart kan zetten.

13:45 – 14:30

Alexander Synhaeve – Tomorrow | Van 0 to Hero met een geoliede sales & marketing machine

Alexander Synhaeve bouwde zijn bedrijf Tomorrow als single founder uit van kleine speler tot noemenswaardige partner van A-tier bedrijven als Microsoft. Hij vertelt je alles over de sales & marketingmachine die hij gaandeweg bouwde.

Alexander Synaeve

14:30 – 15:15: Networking & Professional Speed Dates

Op een dynamische wijze leer je ondernemers uit onze community kennen en wisselen we ervaringen en denkwijzen uit om elkaar nieuwe inzichten te bieden en oplossingen te genereren waar je alleen niet zomaar op komt.

Niels Vandecasteele

15:15 – 16:00

Niels Vandecasteele – Sunday | Hoe bouw je een sterk salesteam?

De juiste salesprofielen aanwerven? Niels Vandecasteele weet er alles over. Hij toont je met plezier hoe je van je eerste aanwerving opbouwt tot een team van meer dan 20 full-time equivalent saleskleppers.

16:00 – 16:45

Walter Van Uytven –  (voormalig CEO) Awingu | Je product indirect internationaal verkopen via de juiste sales & distributiekanalen

Walter Van Uytven wist aan de hand van partnerships zijn digitale remote working-oplossing Awingu internationaal te groeien en zijn bedrijf uiteindelijk te verkopen aan de Amerikaanse private equity speler KKR (voor hun portfoliobedrijf Corel Corporation). Tijdens zijn keynote vertelt hij je hoe je op een alternatieve manier je product kan verkopen door met de juiste partijen in zee te gaan.

Walter Van Uytven

16:45 – 17:30: Networking & Professional Speed Dates

Op een dynamische wijze leer je ondernemers uit onze community kennen en wisselen we ervaringen en denkwijzen uit om elkaar nieuwe inzichten te bieden en oplossingen te genereren waar je alleen niet zomaar op komt.

Panel Scale-Up Marathon Sales

17:30 – 18:15

PANEL: De zoektocht naar de juiste pricing strategy

Panelleden: Barbara Geusens (Nomige), Christophe De Smet (Garzini, Mercatus Brands), Karel Callens (Luzmo)

Hoe bepaal je de juiste prijs voor je product of dienst? Moet je je product afstemmen op de markt, of creëer je je eigen marktsegment? In dit panel brengen we founders van start-ups en scale-ups samen om het over pricing en positionering te hebben, telkens vanuit hun eigen uiteenlopende insteek.

18:15: Networking night

Ondernemersliefde gaat door de maag. Leer elkaar kennen of praat bij met likeminded entrepreneurs tijdens het walking dinner.

Wat is Scale-Up Marathon?

Drie keer per jaar organiseert Netwerk Ondernemen met de steun van VLAIO een inspiratie event voor en door ondernemers. Van ’s middags tot ’s avonds voorzien we ervaren ondernemers op het podium die hun kennis en ervaring delen rond specifieke thema’s zoals sales, HR, sustainability, schalen en finance. Daarnaast bieden we voldoende netwerkmogelijkheden, heerlijk voedsel en drankjes én de mogelijkheid om ook vanop de eventlocatie te werken.

Het evenement is gratis voor leden van Netwerk Ondernemen en Start it @KBC. Voor niet-leden is het € 250 exclusief btw.

Scale-Up Marathon publiek

De vorige Scale-Up Marathon

De vorige Scale-Up Marathon stond helemaal in het teken van finance. Moet je extern kapitaal zoeken, of groei je op eigen kracht? En hoe ziet zo’n rollercoaster rit van een fundingronde er eigenlijk uit? Lees zeker de volledige recap van het event op onze blog.

Onze learnings van Scale-Up Marathon: MFinance

👉🏻 Als je je niet een beetje schaamt om het product dat je probeert te verkopen, dan ben je te laat op de markt gekomen. (Pieterjan Muller, KampAdmin)

👉🏻Een lage waardering is beter dan geen waardering als je kapitaal wil ophalen. (Johannes Vermeire, POM)

👉🏻Onderhoud in een overname altijd zeer goede contacten met de key spelers in het team van de corporate dat jouw bedrijf wil overnemen. (Arne Wauters, Nipro Digital Technologies)

👉🏻Zorg dat je in het opschalen van je bedrijf een base camp (=voldoende terugkerende klanten en inkomsten om te overleven) hebt waar je steeds op kan terugvallen. (Boris Bogaert, PipeDrive)

👉🏻Geld ophalen voor je bedrijf is een mindset. Je moet er voortdurend mee bezig zijn, niet slechts op bewuste momenten. (Olivier Glorieux, Yucopia)