Scale-Up Marathon

De Scale-Up Marathon is een educatief event dat 3x per jaar georganiseerd wordt, telkens in een ander thema. Ondernemers op en naast het podium, die hun tips, tricks en ervaringen met jou delen. Kies bij inschrijving aan welke sessies je wel of niet deelneemt uit ons à la carte programma.*

Save the date: Donderdag 13 oktober
Thema? People
Waar? Quartier Papier in Zaventem

*Neem enkel deel aan de sessies die voor jou interessant zijn. We voorzien een co-working ruimte voor als je niet wenst deel te nemen aan bepaalde sessies.

Schrijf je hier in

Dit event is gratis voor leden van Netwerk Ondernemen en Start it @KBC. Geïnteresseerd en extern? Dan betaal je 50 euro (excl. btw).

Programma

12:00 – 12:45: Welkom & Lunch

We voorzien jullie van de nodige portie calorietjes om de Scale-Up Marathon aan te vatten. Ideaal om elkaar alvast beter te leren kennen! Geef bij inschrijving zeker aan of we lunch mogen voorzien voor jou of niet.

Karl Indigne

12:45 – 14:00

Karl Indigne – Protime | Waarom bedrijfscultuur een strategisch doel is

Protime, al 10 jaar na elkaar een Great Place to Work, is een software- en dienstverleningsbedrijf in HR-oplossingen van eigen bodem dat bewijst dat cultuur tot duurzame groei en uitstekende resultaten leidt. Karl Indigne, COO van het bedrijf, heeft de transformatie van kleine start-up tot middelgrote onderneming (350 medewerkers, kantoren in heel Europa) van dichtbij mee en mogelijk gemaakt.

Daarnaast is hij founder van Baume.be, een lijn van zelf ontwikkelde scheerproducten die internationaal verkopen.

14:00 – 15:00

Marianne Van Erck – Bank Van Breda | Inzichten in een “Great Place to Work” – wat werkt en wat niet?

Marianne Van Erck is sinds 15 jaar actief in Human Resources waarvan 7 jaar bij Bank Van Breda. Ze is als het ware gebeten door de ‘menselijke’ component in het bedrijfsleven. Sinds 2021 is ze verantwoordelijk om samen met een enthousiast HR-team te bouwen aan een Great Place to Work. In haar sessie beantwoord ze vragen zoals “Welke elementen van de bedrijfscultuur binnen Bank van Breda maakt hun een Great Place to Work?”, “Welke praktijken werken hierbij en welke niet?

Naast het werk is ze mama van 2 dochters en ter ontspanning kan je haar vinden op de looppiste of op een koersfiets. Zou dit al een eerste element zijn van een goede bedrijfscultuur: (samen) sporten?

Marianne Van Erck

15:00 – 15:30 – Break

Ina De Quint

15:30 – 16:30

Ina De Quint – Captain Cork | De mentale rollercoaster van ondernemerschap: uit het leven gegrepen 

Ina heeft met Captain Cork een traject doorlopen dat je zelf je ergste concurrent niet toewenst. Toch blijft ze rechtop staan en gaat ze door, vastberaden en met hernieuwde moed. Dat is niet altijd gemakkelijk. Ina vertelt hier aanstekelijk, hartverwarmend en kwetsbaar wat tegenslag doet met een ondernemer en wat een ondernemer doet met tegenslag.  

16:30 – 18:00: Workshop i.s.m. Vincent De Coninck

Mens sana in corpore sano: gezonde mindset, bewust in de lichaam en eigenaarschap over je succes als ondernemer/ster.

Ondernemers zijn bijzondere mensen. Met veerkracht en hard werken lever jij een essentiële bijdrage aan de maatschappij. Wij willen jou helpen dat vuur ook voor jezelf te gebruiken. Gun jezelf die aandacht! In deze workshop zoeken we naar manieren bewust te blijven van waar het voor jou tijdens de rollercoaster van het ondernemen om draait. Laat je niet gijzelen door de onderneming. En kies voor groei, niet van je ego wel van je geluk!

18:00 – 18:45

Servaas Bingé | Ondernemen is topsport: Kunnen we met dezelfde mindset aan de start van onze werkdag komen?

Dokter Servaas studeerde geneeskunde aan de universiteit van Gent, startte een succesvolle huisartsenpraktijk maar leerde het vak vooral door met internationale topsporters te werken. Het viel hem op dat daar een andere vraag gesteld werd, van van hem een dokter met een missie maakte…

De patiënt die in de praktijk komt, zegt: “Dokter, dit is mijn probleem, kan je dit oplossen?” De atleet zegt: “Dokter ik wil zo gezond mogelijk zijn om topprestaties te leveren. Help me om optimaal aan de start van elke wedstrijd te staan.”

De ondernemer leunt dus dichter aan bij de atleet dan we denken. Bovendien zegt de ondernemer ook: “Ik heb geen tijd om ziek te zijn…” en komt preventie om de hoek kijken. Gelukkig is wat we doen om op de lange termijn ziektes te voorkomen net hetzelfde dan hetgeen we als ondernemer moeten doen om optimale energie, focus en productiviteit te hebben. Alleen, de atleet bouwt een systeem rond zich van routines èn experten dat hem top maakt en de ondernemer laat dat aan het toeval over…

In deze talk duikt dokter Servaas dieper in de mindset die kampioenen hebben en wat we daarvan kunnen leren. Om evenwichtig in het leven te staan, met die gekende gezonde geest in het gezonde lichaam als resultaat. Om te groeien als sporter, als ondernemer en als mens.

Dr. Servaas Bingé is lifestyle-arts, sportarts, en ondernemer (co-founder van Leadlife).

SERVAAS BINGE

18:45: Networking night

Ondernemersliefde gaat door de maag. Leer elkaar kennen of praat bij met likeminded entrepreneurs tijdens het walking dinner.

Schrijf je hier in

Dit event is gratis voor leden van Netwerk Ondernemen en Start it @KBC. Geïnteresseerd en extern? Dan betaal je 50 euro (excl. btw).

De vorige Scale-Up Marathon was op 9 juni 2022 rond het thema Finance. We mochten die dag we meer dan 100 ondernemers verwelkomen in Gent voor een namiddag vol inspiratie en netwerking.

We hebben ervan genoten 🔥

Key takeaways van de Scale-Up Marathon Sales op 9 juni 2022

👉🏻 Do a pilot at a reduced price but agree at the start on a success plan. (Thomas Van Hoestenberghe – Fluves)

👉🏻  Een sterk founderteam is de allerbelangrijkste voorwaarde voor een fonds om in een start/scale-up te investeren. Cruciale waarden zijn diversiteit, transparantie, open minded en doorzettingsvermogen.(Pieter Oostlander – Shaping Impact Group en Marc Mommaerts – Angelwise)

👉🏻  Choose your investors wisely (opgelet met klant /leveranciersrelaties in je aandeelhouderschap) & the devil is in te details, so consult your legal advisor. (Benjamin Eysermans – Bao Living & Tessa Gijbels – Four & Five)

👉🏻  Cash flow management is een absolute noodzaak voor een snelgroeiend bedrijf. Zorg steeds voor een financiële paraplu in tijden dat de zon schijnt. Bouw tijdig je data room op en hou jaarlijks een meeting rond exitstrategie met je cofounders. (Patrick Hellemans – Jidoka & Gwen De Rudder – SBB)

👉🏻  Bepaal maandelijkse KPI´s i.p.v. per kwartaal. (Nathalie De Ceulaer – MOORE)

👉🏻  Benoem min. 1, liefst 2, onafhankelijke bestuurders waaronder de voorzitter in je RvB. (Steven De Laet – Inopsys)

👉🏻  Herpositionering van je merk kan een hele nieuwe markt openen (Dimitri O – Loop Earplugs)