Scale Up Marathon

De Scale-Up Marathon is een educatief event dat 3x per jaar georganiseerd wordt, telkens in een ander thema. Ondernemers op en naast het podium, die hun tips, tricks en ervaringen met jou delen. Kies bij inschrijving aan welke sessies je wel of niet deelneemt uit ons à la carte programma.*

Wanneer? Donderdag 9 juni 2022
Thema? Finance
Waar? RodeBol Events, AUDITORIUM4 | Sint-Denijslaan 485 | 9000 Gent

*Kies enkel de sessies die voor jou interessant zijn. We voorzien een co-working ruimte voor als je niet wenst deel te nemen aan bepaalde keynotes of workshops.

Schrijf je hier in

Dit event is gratis voor leden van Netwerk Ondernemen en Start it @KBC. Geïnteresseerd en extern? Dan betaal je 50 euro (excl. btw).

Programma

12:00 – 13:00: Welkom & Lunch

We voorzien jullie van de nodige portie calorietjes om de Scale-Up Marathon aan te vatten. Ideaal om elkaar alvast beter te leren kennen! Geef bij inschrijving zeker aan of we lunch mogen voorzien voor jou of niet.

Thomas Van Hoestenberghe

13:00 – 14:00 – Ondernemers delen hun verhaal

Thomas Van Hoestenberghe – Fluves | Pioniers in de bloeiende industrie van hernieuwbare energie

Van een mooie gestage organische groei naar een sterke investeringsdeal van 2 miljoen euro. Thomas, oprichter van Fluves, heeft sinds 2014 heel wat mooie stappen gezet met Fluves en ondertussen dochterbedrijf Marlinks. Ze zijn klaar om ook internationaal hun unieke positie te versterken in de snel evoluerende markt van hernieuwbare energie. Nieuwsgierig hoe hij R&D betaald kreeg zonder grote investeringen en hoe hij lange sales cycli financieel aanpakt? Bovendien komt Thomas graag vertellen over financiële do’s en don’ts om als startup in zee te gaan met grote corporates. Een sterk verhaal hoe Thomas dankzij gesprekken met zijn broer de sprong naar het ondernemerschap durfde wagen.

14:00 – 15:00: Workshops (deel 1)

Let’s get practical met één van deze workshops. Kies één van onderstaande sessies.

WORKSHOP 1: Pieter Oostlander – Shaping Impact Group & Jan Vorstermans – Angelwise | De blik van (impact) investeringsfondsen op start-ups en scale-ups? Tips & Tricks!

Voor maatschappelijk verantwoorde en innovatieve ondernemers met groeiplannen is praten met een investeringsfonds één van de financieringsmogelijkheden. Maar hoe kijken Impact fondsen (zoals Shaping Impact Group) en VC fondsen (Angelwise) nu echt naar jonge startups & scale-ups? Zijn het telkens uitsluitend de cijfers die spreken of wat vertelt hun buikgevoel hen?
Ervaringsdeskundigen Jamie Goewie & Pieter Oostlander en Jan Vostermans & Marc Mommaerts delen hun insights en tips & tricks voor startups en scale-ups ter voorbereiding naar belangrijke stappen in de groei van hun (impact) bedrijf. We zoeken de verbinding tussen financieel en maatschappelijk investeren en hoe we hier allen uit kunnen leren naar de toekomst toe.

Pieter Oostlander en Jan Vorstermans

WORKSHOP 2: Tessa Gijbels – Four & Five & Benjamin Eysermans – Bao Living | Regel je scheiding voor je getrouwd bent – een goede aandeelhoudersovereenkomst is key!

Benjamin en Axel van Bao Living zijn actief in een traditionele sector met een innovatief product én ontzettend lange sales cycli, kortom een challenge voor funding en financiering. Ze weten daarom als geen ander dat een goed huwelijkscontract met je investeerder van essentieel belang is.
Tijdens deze workshop deelt Benjamin zijn sterke learnings uit dit proces en wijst Tessa Gijbels van Four&Five advocatenkantoor je op de do’s and don’ts voor afspraken en onderhandelingen met investeerders in het kader van je kapitaalronde.

Tessa Gijbels en Benjamin Eysermans

15:00 – 15:30 – Break

15:30 – 16:30: Workshops (deel 2)

Let’s get practical met één van deze workshops. Kies één van onderstaande sessies.

WORKSHOP 1: Patrick Hellemans – Jidoka & Gwen De Rudder – SBB | Turnover is vanity, profit is sanity, but cash is king

Geen verdere groei zonder te weten waarover je praat – Get your financial next-level basics right!
Wil je echt tonen en weten waar je mee bezig bent in je bedrijf, dan is het fundamenteel te kijken naar dé brandstof van je onderneming, cash!
De sterke ondernemersblik van Patrick Hellemans van Jidoka heeft reeds heel wat startups en scale-ups zien sneuvelen door gebrek aan financiële inzichten. Hij deelt graag zijn insights hoe je aan tafel zit met investeerders, klanten en leveranciers zonder door de mand te vallen. Met aanvullende cashoptimalisaties en strategieën van Gwen De Rudder van SBB.

Patrick Hellemans en Gwen De Rudder

WORKSHOP 2: Nathalie De Ceulaer – MOORE | Dashing Dashboards – Belang financiële rapportering, financial KPI’s and dashboarding

Een goede financiële en operationele rapportering, met zinvolle KPI’s, leidt tot betere beslissingen, efficiëntere groei en snellere toegang tot financiering. Je kan er dus niet vroeg genoeg mee beginnen! Welke KPI’s zijn geschikt voor welk businessmodel? De meesten onder ons kennen ondertussen de fameuze SaaS-metrics, maar hoe pas je die concreet toe? En vele bedrijven zitten niet in een SaaS-business model – wat dan?
Kom het allemaal te weten in de workshop van Nathalie De Ceulaer – auteur van het boek – What The Fund? Een handboek over funding van scale-ups en groeibedrijven.

Nathalie De Ceulaer

16:30 – 18:00: OST (Open Space Technology)

OS-what? Open Space Technology is de geperfectioneerde koffiepauze. Tijdens events wordt de koffiepauze meestal als het meest waardevolle onderdeel gezien omdat je praat over dingen waarover je graag wilt praten, met de mensen met wie je wilt praten. Als werkmethodiek is OST dynamisch, krachtig, flexibel en concentreert zich op diverse uitdagingen.

Er is geen formele agenda. De groep start van een leeg prikbord: de kolommen staan voor het aantal tafels waar er gelijktijdig kan aan gediscussieerd worden. Nadat het concept aan de groep wordt uitgelegd, krijgen jullie in groep tijd om de agenda te bepalen.

Elke tafel krijgt een onderwerp toegewezen. Jij neemt plaats aan een tafel naar keuze, waar de discussie over het gekozen onderwerp kan losbarsten. Op een flipchart noteert de secretaris van de groep alle inzichten, vragen die niet in de sessie opgelost kunnen worden, acties, ervaringen, ideeën, … Wandel gerust van tafel naar tafel om je te mengen in andere discussies.

Op het einde debrieft de moderator van een tafel de belangrijkste inzichten over zijn/haar onderwerp in 2 à 3 minuten aan de hele groep. Zo krijgen de anderen, die de discussie niet of slechts gedeeltelijk gevolgd hebben, ook zicht op de resultaten.

Steven De Laet, Inopsys, spreker op Scale-Up Marathon van Netwerk Ondernemen

18:00 – 18:45 – Ondernemers delen hun verhaal

Steven De Laet – Inopsys | F*cking Finance: Steven saw it all 

Binnen de zeven jaar slaagde Steven erin om Inopsys op de wereldkaart te zetten bij grote internationale concerns. Van een one-man-show naar financiering ophalen, bestaande investeerders aligneren en kapitaalrondes finaliseren, Steven saw it all! De reis was – zacht uitgedrukt – uitdagend. Benieuwd hoe Steven dit financieel voor elkaar kreeg? Een boeiend verhaal met veel learnings van een eerlijke, bescheiden, zeer gedreven en inspirerende ondernemer.

18:45 – 22:00: Diner & netwerking

Even bijpraten doen we aan een heerlijk buffet in een sfeervol kader. Leer elkaar beter kennen, deel tips & tricks uit en smeed banden voor het leven!

Schrijf je hier in

Dit event is gratis voor leden van Netwerk Ondernemen en Start it @KBC. Geïnteresseerd en extern? Dan betaal je 50 euro (excl. btw).