Scale-Up Marathon 2023

Thema: Schalen

9 februari 2023, BluePoint Antwerpen

Drie keer per jaar organiseren we Scale-Up Marathons: stuk voor stuk educatieve events die focussen op specifieke thema’s relevant voor ondernemers.

Alles over groeien met je bedrijf

In februari staat Scale-Up Marathon volledig in het teken van groeien met je bedrijf. Wat zijn de beste strategieën om te schalen? Hoe ga je om met stress tijdens het groeitraject? En moet je nu eerst intern groeien of toch eerder extern? Vijf ondernemers delen hun boeiende tips and tricks op het podium voor een zaal vol gelijkgestemden. Uiteraard bieden we zoals steeds ook een hoop netwerkmogelijkheden met heerlijk eten en drankjes.

Details

Save the date: Donderdag 9 februari
Thema: Internationalisatie
Waar: BluePoint Antwerpen, Filip Williotstraat 9, 2600 Antwerpen

BluePoint in Berchem
Pijl rood

Schrijf je hier in

Dit event is gratis voor leden van Netwerk Ondernemen en Start it @KBC. Ben je nog geen lid? Dan kost het evenement je 50 euro (excl. btw).

Programma

12:00 – 12:45: Welkom & Lunch

We voorzien jullie van de nodige portie calorietjes om de Scale-Up Marathon aan te vatten. Ideaal om elkaar alvast beter te leren kennen! Geef bij inschrijving zeker aan of we lunch mogen voorzien voor jou of niet.

Tom van De Putte

12:45 – 14:00

Tom Van De Putte – Bingli | Bestaat er zoiets als het juiste moment om te schalen?

Timing is everything wanneer het op schalen aankomt. Het moment waarop je actief begint te schalen beïnvloedt de effectiviteit en resultaten van je onderneming. Bestaat er een juiste schaalstrategie en timing die de groei van je bedrijf bevordert terwijl je kosten en risico’s in bedwang houdt of blijkt de realiteit toch vaak anders? Hoe herken je valkuilen en signalen die aangeven dat je niet klaar bent om te schalen? En wat als je te laat begint met schalen? Tom van De Putte van Bingli neemt je mee doorheen zijn groeitraject en deelt zijn learnings in deze inspirerende openingstalk.

14:00 – 15:00

Kim De Nolf – QustomDot | Wat als het even te veel wordt? De relatie tussen schalen en stress

Steeds de juiste beslissingen moeten nemen en de beste stappen bepalen om je bedrijf te laten groeien: het leidt tot heel wat stress. Je hoort wel eens dat je eerst jezelf ‘misbaar’ moet maken binnen jouw organisatie, maar oh help, wat is dat moeilijk! Misschien is bepaalde aspecten van je onderneming loslaten de oplossing? Maar wat als achteraf dan blijkt dat dit toch weer niet de juiste keuze was? Kim De Nolf van QustomDot doorbreekt even alle taboes en vertelt je over haar relatie met stress in haar huidige groeitraject.

Kim De Nolf

15:00 – 15:30 – Break

Tom Van Gaever
Karel Callens

15:30 – 16:30

Tom Van Gaever (Billit) & Karel Callens (Cumul.io) | To bootstrap or not to bootstrap?

Een SaaS-business groeien zonder extern kapitaal? Tom Van Gaever van Billit weet er alles over. Nog steeds vecht hij om zijn bootstrappingstrategie te verdedigen tegenover het aantrekkelijke alternatief: kapitaalinjecties van investeerders. Daarom zetten we Tom tegenover Karel Callens van Cumul.io, die wel op zoek ging naar extern kapitaal. Wij zijn alvast benieuwd welke pijnpunten ze beide hebben ervaren in hun financiële schaalstrategie!

16:30 – 18:00: OST (Open Space Technology)

Er is geen formele agenda. De groep krijgt tijd om onderwerpen voor te stellen. De ideale plaats om je prangende vraag rond schalen aan gelijkgestemde ondernemers voor te leggen of dieper in te gaan op de topics van de sessies. Je neemt plaats aan een tafel naar keuze en wandel gerust van tafel naar tafel om je te mengen in andere discussies.

18:00 – 18:45

Sam Heymans – LIZY | Moet je eerst intern schalen voor je extern groeit?

Gaat intern schalen steeds vooraf aan extern schalen? Of is het net omgekeerd? Bereid je jouw organisatie net voor op snelle groei, of reageer je eerder op actuele noden? Spelen interne processen daarbij een cruciale rol zodat het traject al dan niet kans heeft op slagen?
Sam Heymans van LIZY deelt zijn boeiende visie op schalen. Welke valkuilen heeft hij totaal niet zien aankomen en wat heeft hij uit het snelle groeiproces van Lizy geleerd? Je ontdekt het in deze laatste interactieve keynote van de dag.

Sam Heymans

18:45: Networking night

Ondernemersliefde gaat door de maag. Leer elkaar kennen of praat bij met likeminded entrepreneurs tijdens het walking dinner.

Schrijf je hier in

Dit event is gratis voor leden van Netwerk Ondernemen en Start it @KBC. Geïnteresseerd en extern? Dan betaal je 50 euro (excl. btw).

Op 19 oktober 2022 vond onze Scale-Up Marathon over people en mentaal welzijn als ondernemer plaats in Quartier Papier Zaventem. Wij hebben alvast genoten van een inspirerende halve dag. Snuif de sfeer op met onderstaande foto’s en herbeleef de keynotes aan de hand van onze key takeaways.

Onze key takeaways van de vorige Scale-Up Marathon over People & Wellbeing

👉🏻 Gemiddeld is 19% van de medewerkers in een bedrijf actief niet betrokken. Dit kan toxisch werken en collega’s demotiveren. Durf deze medewerkers hierop aan te spreken. In sommige gevallen lukt het om ze weer betrokken te krijgen. (Karl Indigne – Protime)

👉🏻 Een goed onboarding process begint al ver voor de eerste werkdag. (Marianne Van Erck – Bank Van Breda)

👉🏻 Duurzaam ondernemen is een combinatie van zelfkennis als ondernemer, persoonlijke voldoening, zowel zakelijke als vakkennis én professioneel succes. (Marianne Van Der Wielen – Liantis)

👉🏻 Vertraag al wanneer het licht op oranje gaat in de plaats van verder te werken tot je in het rood zit. (Stefanie Veraghtert)

👉🏻 Als ondernemers zijn we goed om de kern van ons bedrijf te definiëren. Onze ‘waarom’. Waarom zou je dit niet voor jezelf doen? Enkel zo kun je groeien als persoon. (Servaas Bingé – Leadlife)