Spring naar de inhoud

Scale-Up Marathon

Team & Leiderschap

24 oktober 2023

Je medewerkers gelukkig houden, zelf groeien als leider, een team betrokken houden ongeacht de werkplek; HR heeft veel facetten en kent heel wat gezichten. Niet evident om dit zomaar met al je andere taken en verantwoordelijkheden als founder te combineren.

Leer van andere ondernemers hoe zij met leiderschap en team omspringen in hun organisatie. Hoe zorgen zij ervoor dat hun medewerkers hun job harmonieus met hun privéleven kunnen combineren? En op welke manier houden zij hun felbegeerde teamleden betrokken in hun organisatie?

Deze derde Scale-Up Marathon van 2023 staat helemaal in het teken van leiderschap en je team. Tijdens deze educatieve namiddag verwelkomen we doorwinterde ondernemers op het podium. No sales pitches, no bullshit. Enkel op ervaring gebaseerde sessies waar je als ondernemer écht wat mee bent.

Details

Save the date: Dinsdag 24 oktober
Thema: Human Resources
Waar: De Hoorn, Sluisstraat 79, 3000 Leuven

Ontdek hier het programma

Evenementlocatie De Hoorn
Pijl rood

Schrijf je hier in

Dit event is gratis voor leden van Netwerk Ondernemen en Start it @KBC. Ben je nog geen lid? Dan kost het evenement je 50 euro (excl. btw).

Programma

12:00 – 12:45: Welkom & Lunch

We voorzien jullie van de nodige portie calorietjes om de Scale-Up Marathon aan te vatten. Ideaal om elkaar alvast beter te leren kennen! Geef bij inschrijving zeker aan of we lunch mogen voorzien voor jou of niet.

Nele Jacobs Faresa

13:00 – 13:45

KEYNOTE: Nele Jacobs – Faresa | Mama, papa, founder, leider: hoe je jezelf en je team niet opbrandt

Als founder van een start-up heb je niet alleen de verantwoordelijkheid over je bedrijf, maar ook over je team. Hoe zorg je ervoor dat je zelf alle balletjes in de lucht houdt én erover waakt dat je team zichzelf niet opbrandt. En wat als je naast je bedrijf ook een gezinsleven hebt dat je moet rijmen met hoge werkdruk en een ondernemersritme dat nooit helemaal ophoudt. Nele biedt je voorbeelden en tools aan de hand van haar eigen ervaring als female founder.

13:45 – 14:30

Tom De Wachter – INSILENCIO | Van ondernemer naar inspirerend leider

Als founder van een groeiend bedrijf moet je plots een veelzijdige leider te zijn. Een Zwitsers zakmes dat de troepen aanspoort, stuurt, empathisch luistert, coacht, motiveert en inspireert. Tom De Wachter deelt zijn ervaring met de sprong van ondernemer naar inspirerende leider. Verwacht duidelijke concepten, concrete voorbeelden, tips en tricks op maat van ondernemers in volle groei.

Tom De Wachter INSILENCIO

15:00 – 15:30 – Break

Elke Struys Umital

15:00 – 15:45

Elke Struys – Umital| Een hecht team in een hybride wereld

Gedaan met tijdelijke afspraken en gekunstelde oplossingen: hybride werken is het nieuwe normaal. Maar hoe houd je jouw team geëngageerd en betrokken in een systeem waar je elkaar niet dagelijks aan de koffiemachine tegenkomt of ad hoc aan elkaars bureau kan gaan staan? Elke Struys vertelt hoe je hybride teams performant laat samenwerken, hun engagement hoog houdt én intussen hun welzijn niet uit het oog verliest.

15:45 – 16:30

Trees Claes – Liantis | Goed leiderschap en het behouden van medewerkers

Een goede leidinggevende houdt een team gemotiveerd én zorgt voor minder verloop. Dat is niet alleen goed voor de continuïteit van je onderneming, het is ook een cruciaal element in je groei. Maar wat is dat nu net, een goed leiderschap? En zijn jouw leiderschapsvaardigheden écht de beste manier om medewerkers aan je onderneming te binden? In deze sessie spit een expert van Liantis het helemaal voor je uit.

Trees Claes

16:30 – 18:00: HR Mastermind

In deze actieve groepssessie brengen we ondernemers en experts met uiteenlopende achtergronden samen om zich te buigen over concrete vragen uit de community. Op een dynamische wijze wisselen we ervaringen en denkwijzen uit om elkaar nieuwe inzichten te bieden en oplossingen te genereren waar je alleen niet zomaar op komt.

We bespreken deze topics in kleine groepjes, waar je als deelnemer vrij bij kan aansluiten. Heb je zelf een vraag of uitdaging om te bespreken tijdens deze sessie? Stuur deze dan zeker in met je registratie voor het evenement!

18:00 – 18:45

In gesprek met Louis Jonckheere (Showpad, Wintercircus) over leiderschap, cultuur en committed teams

Louis Jonckheere zette als jonge ondernemer niet alleen Showpad op de globale kaart, hij ontpopte ook als een geïnspireerd leider van een sterk groeiende organisatie. We bekijken de topics van deze namiddag door de bril van deze gevestigde naam in het Vlaamse ondernemerslandschap. We gaan op het podium in dialoog met Louis en openen de vloer voor vragen uit het publiek.

Louis Jonckheere Showpad Wintercircus

18:45: Networking night

Ondernemersliefde gaat door de maag. Leer elkaar kennen of praat bij met likeminded entrepreneurs tijdens het walking dinner.

Wat is Scale-Up Marathon?

Drie keer per jaar organiseert Netwerk Ondernemen met de steun van VLAIO een inspiratie event voor en door ondernemers. Van ’s middags tot ’s avonds voorzien we ervaren ondernemers op het podium die hun kennis en ervaring delen rond specifieke thema’s zoals sales, HR, sustainability, schalen en finance. Daarnaast bieden we voldoende netwerkmogelijkheden, heerlijk voedsel en drankjes én de mogelijkheid om ook vanop de eventlocatie te werken.

Het evenement is gratis voor leden van Netwerk Ondernemen en Start it @KBC. Voor niet-leden is het € 50 exclusief btw.

Scale-Up Marathon publiek

De vorige Scale-Up Marathon

De vorige Scale-Up Marathon stond helemaal in het teken van sales. Welke technieken kan je als ondernemer gebruiken om je sales een boost te geven, hoe kun je een verzadigde markt toch nog veroveren, wanneer schakel je over op een salesteam? Hier alvast enkele noemenswaardige take-aways. Lees zeker de volledige inzichten op onze blog.

Onze learnings van Scale-Up Marathon: Sales

👉🏻 Handel niet enkel op basis van assumpties, maar onderzoek deze. Doe marktonderzoek en consumentenbevragingen om te zien of je idee effectief kans op slagen heeft. (Lowie Vercraeye, BRAUZZ.)

👉🏻 Aan de hand van drie tools (LinkedIn Sales Navigator, Evaboot en Expandi.io) kun je relevante contacten vinden op LinkedIn en contactlijsten genereren op basis van publieke informatie. Met een tool genaamd Crystal kun je een persoonlijke connectie maken met deze leads. (Jan Luts, Digital Leap Agency)

👉🏻 Creëer content clusters op je website gebaseerd rond relevante topics voor je business. In deze clusters kun je blogs, whitepapers en e-books schrijven waarvan je de inhoud baseert op vragen die je geregeld hoort terugkomen bij je klanten. (Maura Nachtergaele, Payflip)

👉🏻 Bouw met je eerste salescollega’s een soort salesbijbel op over sales voor jouw organisatie. Focus bij het overschakelen op het vastleggen van het salesproces, standaardiseer opleidingen en trainings (bvb adhv video) en schakel externe hulp in voor HR. (Maxime Carpentier, Zerocopy)

👉🏻In het uitbouwen en aanpassen van hun offering heeft Kadonation voor een ‘Belgische’ approach gekozen en nooit de bestaande klanten die niet helemaal meer binnen scope liggen van de nieuwe strategie helemaal genegeerd. (Jelle Van Roosbroeck, Kadonation)

Lees het volledige overzicht hier