Scale-Up Marathon 2023

24 oktober 2023

Drie keer per jaar organiseren we een Scale-Up Marathon: een educatieve event dat zich toelegt op een specifieke thema relevant voor ondernemers.

Onze volgende Scale-Up Marathon vindt plaats in oktober. Het thema kondigen we binnenkort aan. Hou deze pagina in de gaten voor alle info.

Details

Save the date: Dinsdag 24 oktober
Thema: TBA
Waar: Leuven

RodeBol Events inkom

Benieuwd hoe dat eruit ziet? Dit was het programma van de vorige Scale-Up Marathon

Lowie Vercraeye

13:00 – 14:00

KEYNOTE: Lowie Vercraeye – BRAUZZ. | Hoe verover je een red ocean markt?

Hoe breek je een klassieke markt open met een vernieuwend en duurzaam product? Lowie Vercraeye van BRAUZZ. kan hier een boekje over opendoen. Met hun ecologisch verantwoorde schoonmaakproducten bieden ze steeds meer tegengewicht in één van de meest vervuilende sectoren. Lowie neemt je mee op de rollercoaster die hij en zijn co-founders hebben afgelegd: van diepgaand marktonderzoek, naar spannende testfases en uiteindelijk all-in gaan op e-commerce. Een traject dat hen nog geen windeieren legde, want vorig jaar kaapte BRAUZZ. nog de prijs voor Young Marketing Company of the Year weg tijdens de Belgian Marketing Awards.

Wat wij onthouden hebben

Handel niet enkel op basis van assumpties, maar onderzoek deze. Doe marktonderzoek en consumentenbevragingen om te zien of je idee effectief kans op slagen heeft.

14:00 – 15:00

Maura Nachtergaele – Payflip & Jan Luts – Digital Leap Agency | Hoe zet je een ijzersterke salesfunnel op?

Hoe bouw je een foolproof salesfunnel op? Tijdens deze talk kijken we over het muurtje bij enkele straffe ondernemers om van hun ervaringen te leren. Maura Nachtergaele van Payflip en Jan Luts van Digital Leap Agency trekken het gordijn van hun salesproces even helemaal open om je te vertellen over de tools, integraties en automatisaties die zij gebruiken om hun salesfunnel ijzersterk te maken.

Wat wij onthouden hebben

Jan: LinkedIn automatisatie speelt een cruciale rol in de outbound salesstrategie van Jan. Aan de hand van drie tools (LinkedIn Sales Navigator, Evaboot en Expandi.io) identificeert hij relevante contacten en genereert hij contactlijsten op basis van publieke informatie. Met een tool genaamd Crystal creëert hij een persoonlijke connectie met deze leads.

Maura: Creëer content clusters op je website gebaseerd rond relevante topics voor je business. In deze clusters kun je blogs, whitepapers en e-books schrijven waarvan je de inhoud baseert op vragen die je geregeld hoort terugkomen bij je klanten.

Maura Nachtergaele
Jan Luts
Maxime Carpentier

15:30 – 16:30

Maxime Carpentier – Zerocopy | Hoe stap je over van verkopen als founder naar een salesteam?

Iedere founder moet zijn eigen bedrijf in de markt zetten en de eerste klanten vergaren. Maar wanneer laat je de sales van je product of dienst aan anderen over? Maxime Carpentier van Zerocopy zet bewust een stap achteruit en laat het business development-luik steeds meer over aan het salesteam. Hoe laat je dit proces los zonder overzicht en controle te verliezen? En is het altijd opportuun om de commerciële fakkel over te geven of loont het om zelf te blijven verkopen? Maxime vertelt je alles over de lessen die hij al heeft geleerd.

Wat wij onthouden hebben

Bouw met je eerste salescollega’s een soort salesbijbel op over sales voor jouw organisatie. Focus bij het overschakelen op het vastleggen van het salesproces, standaardiseer opleidingen en trainings (bvb adhv video) en schakel externe hulp in voor HR.

18:00 – 18:45

KEYNOTE: Jelle Van Roosbroeck – Kadonation | Hoe schaal je je sales op?

Hoe duw je jouw sales in stroomversnelling? Jelle Van Roosbroeck is met Kadonation al enkele jaren op rij één van de snelst groeiende technologiebedrijven in België. Met een been in B2C en een ander been in B2B weet Jelle hoe je een bedrijf vanuit beide insteken kan laten groeien. Welke KPI’s volg je op om je business en sales performant aan te blijven sturen? En wat zijn de belangrijkste pitfalls en grootste learnings die Jelle tegenkwam op weg naar een werkend salesmodel? Je ontdekt het allemaal tijdens deze laatste keynote van de dag.

Wat wij onthouden hebben

In het uitbouwen en aanpassen van hun offering heeft Jelle voor een ‘Belgische’ approach gekozen en nooit de bestaande klanten die niet helemaal meer binnen scope liggen van de nieuwe strategie helemaal genegeerd.

Jelle Van Roosbroeck

De vorige Scale-Up Marathon

9 februari stond helemaal in het teken van groeien met je bedrijf. BluePoint Antwerpen zinderde van de groeiambitie tijdens deze boeiende namiddag vol inspirerende talks. We zetten hier alvast de meest memorabele learnings van die namiddag op een rijtje. Lees zeker ook onze blog voor een gedetailleerd overzicht van de talks en keynotes.

Onze learnings van Scale-Up Marathon: Schalen

👉🏻 Er bestaat geen ideaal moment om te schalen. Stel jezelf eerst de vraag of het wel opportuun is voor jouw bedrijf om te groeien en zorg vervolgens dat je interne processen klaar zijn om groei te faciliteren. (Tom Van De Putte, Bingli)

👉🏻 Sta in het ondernemerschap met een growth mindset, vier je successen en kijk geregeld terug op wat je al verwezenlijkt hebt. (Kim De Nolf, QustomDot)

👉🏻 Vrijheid kan verschillende dingen betekenen: ofwel de financiële middelen hebben om stappen te nemen om snel te groeien (kapitaal ophalen), ofwel onafhankelijk zijn van investeerders met milestones en verwachtingen (bootstrapping). De beste tactiek voor je bedrijf hangt af van de markt en je doelen. (Karel Callens, Cumul.io & Tom Van Gaever, Billit)

👉🏻 Neem geen senior manager profielen aan, want in een scale-up heb je nood aan doeners, niet aan personen die zaken gaan delegeren. Eerst omzet groeien voordat je nieuwe medewerkers aanneemt, is een veiligere groeistrategie dan eerst intern op te schalen om dan groei te realiseren. (Sam Heymans, LIZY)

Lees het volledige overzicht hier