Netwerk Ondernemen

open menu sluit menu

Need a mentor?

No strings attached

 

 

Laat je begeleiden

Hey, ambitieuze groeier! 

Elke ondernemer heeft wel eens nood aan een mentor. Iemand die als klankbord functioneert & de juiste vragen stelt op het juiste moment. Mentor Me ondersteunt beloftevolle groeiers gedurende 2 jaar, via persoonlijke mentoring door een ervaren ondernemer. No strings attached, promise!

Waarom een mentor?

Ondernemen doe je niet alleen. Elke succesvolle ondernemer heeft ooit hulp gekregen. Vraag maar aan alle 135 mentoren uit ons netwerk: zij zetten hun kennis & expertise gratis in om jonge wolven te steunen in hun groeiproces. Belangeloosheid is een centrale waarde bij Netwerk Ondernemen. Behalve tijd, mag een mentor niets investeren in de onderneming van de mentee.

Een mentor functioneert als veilige haven. Een klankbord dat ervaring met jou deelt, want jouw mentor ‘has been there’. Een mentor stelt de juiste vragen op het juiste moment, maar laat het antwoord bij jou. Hij/zij/x houdt je een spiegel voor als dat nodig is & viert successen met je mee.

“Ondernemers voor ondernemers”, dat is ons motto. Al onze mentoren zijn doorwinterde ondernemers die het klappen van de zweep kennen. Ze trekken je even uit het operationele en helpen je strategisch nadenken over de toekomst, de interne structuur van je onderneming & jouw positie als leider.

Benieuwd naar jouw perfecte match? Aarzel niet & stel je kandidaat 👇🏼

Wat mag je verwachten? 

Personal mentoring

Wij zorgen voor de perfecte match met een ervaren ondernemer uit ons netwerk. Gedurende twee jaar zal hij/zij/x jouw mentor zijn, een onmisbaar klankbord in de ondernemerswereld! Een mentor is jouw vertrouwenspersoon, die je belangeloos vooruit helpt, mee deuren opent en je een spiegel voorhoudt als dat nodig is.

The Mentor Room

Elke 6 maanden organiseren we een persoonlijke Mentor Room voor jou & je onderneming. Vergelijk het best met een Raad van Advies, waarbij 6 mentors (inclusief de jouwe) samen rond de tafel zitten. Het moment bij uitstek om je vraagstukken op tafel te gooien en beroep te doen op de ervaring van doorwinterde ondernemers.

Peer-2-peer learning

Bij Netwerk Ondernemen geloven we sterk in de meerwaarde van peer-2-peer learning. We organiseren dan ook regelmatig Founder Rooms waar je mede-ondernemers uit het Mentor Me programma leert kennen. Leer van elkaars ervaringen, successen en valkuilen & voel je gesteund door je peers

Netwerk events

Je krijgt gratis toegang tot al onze workshops & netwerk events. Aan onze toog worden samenwerkingen gesmeed en tips gedeeld (oh ja, en de catering is écht om over naar huis te schrijven).

Hechte community

Je krijgt toegang tot een hecht en oprecht netwerk van ondernemers waar belangeloosheid centraal staat. Alle mentors en founders zijn binnen handbereik dankzij ons eigen intern platform. Stel gerust je vragen! Je zal zien dat een antwoord of hulplijn snel gegeven wordt. 

Scale-Up Marathon

Drie à vier keer per jaar organiseren we de Scale-Up Marathon. Dit educatief event kadert steeds binnen een hot ondernemersthema zoals Sales, HR, Finance, … Als lid van ons netwerk neem je er gratis aan deel. Extra pluspunt? Het programma is volledig à la carte: je neemt enkel deel aan de keynotes, workshops, panelgesprekken, expertenadviezen, … die voor jou interessant zijn! 

Meer info

Jij bent …

Een ambitieuze ondernemer met een growth mindset. Je overleefde de eerste start-up fase en bent klaar voor ‘the next level’. Met jouw open mindset en een ervaren mentor aan je zijde, kan niets je tegenhouden om je onderneming te schalen naar een hoger niveau.

Selectiecriteria Mentor Me

  • Je hebt een growth mindset.
  • Je ontwikkelt een vernieuwende activiteit.
  • Je creëert een 3 tot 5-tal future-proof jobs binnen 3 jaar.
  • Je onderneming heeft een bewezen verdienmodel en betalende klanten
  • Je bezit het merendeel van de aandelen.
  • Je onderneming is een vennootschap.
  • Je werkt full-time in hoofdberoep voor jouw bedrijf.
  • Er is een reële behoefte aan begeleiding.
  • Jij zet je voor de volle 100% in. No commitment, no access.

€ 

Dankzij steun van VLAIO, is jouw eigen bijdragen slechts 500 euro/jaar (excl. btw) voor dit unieke traject. 

Kom je net niet in aanmerking voor de selectiecriteria, maar creëert jouw bedrijf wel IMPACT voor een betere wereld? Dan is een Impact Seat misschien wel iets voor jou! We geven elk jaar 3 gratis Mentor Me-zitjes weg voor ondernemers die bouwen aan een betere wereld. 

 

Selectieprocedure

Na je applicatie, neemt één van onze community managers contact op voor een verkennend gesprek. Kom je in aanmerking? Dan krijg je de kans om je business te pitchen voor een selectiecomité van 12 ervaren ondernemers. Deze leden uit ons netwerk beslissen of jij deelneemt aan Mentor Me.

If you’re in, krijg je een mentor toegewezen voor de komende twee jaar & ben je officieel lid van het warmste ondernemersnetwerk van Vlaanderen!

Selectiecomités

Er vindt elke maand een selectiecomité plaats. Stel je snel kandidaat, want de plaatsen zijn beperkt!

  • 20 januari 2022 – ANTWERPEN (online)

What they said 

STEVEN LEUNENS & PIETER LESAGE

STEVEN LEUNENS & PIETER LESAGE

Founder & Mentor

MENTOR MATCH

“Elke founder krijgt een mentor toegewezen gedurende 2 jaar. Dit is echt van onschatbare waarde om te leren van elkaars ervaringen, valkuilen en successen. Een klankbord zonder verborgen agenda.”

LUC DE CLERCK & KEVIN GEETS

LUC DE CLERCK & KEVIN GEETS

Mentor & Founder

COMMUNITY

“Ik ben enorm verrast van de kracht van de community. Elke keer als ik naar een event ga, lijkt het alsof ik de mentors en founders al jaren ken.”

ARNE VALAERT & MARIO VAN DE VOORDE

ARNE VALAERT & MARIO VAN DE VOORDE

Founder & Mentor

THE MENTOR ROOM

“Elke 6 maanden jouw vraagstukken laten challengen door 6 ervaren ondernemers is echt van onschatbare waarde. Je krijgt enorm veel input en feedback op korte tijd.”

RUDI LENAERTS & INE BOONEN

RUDI LENAERTS & INE BOONEN

Mentor & Founder

100% INZET

“Je moet als founder wel 100% commitment hebben, want anders haal je er niet alles uit. Door je volledig in te zetten, geraak je het verst en leer je het meeste bij.”

Join the family! 

Benieuwd naar de jonge wolven die al voor Mentor Me geselecteerd werden? En wie weet … verwelkomen we jou straks ook!

Elke dag een beetje beter.

Elisabet Lamote
Trooper