Netwerk Ondernemen

open menu sluit menu

The IMPACT seats

Gratis mentor traject voor impact-ondernemers

Stel je nu kandidaat

Hey, Changemaker!

Ken jij The IMPACT seats al? Elk jaar maken 3 impact-ondernemers kans op een gratis Mentor Me begeleidingstraject. Zo dragen wij graag ons steentje bij aan een betere wereld. Want dat doe jij toch ook?

Voor wie?

Je bent een changemaker met een growth mindset. Op een innovatieve manier creëer jij impact op sociaal en/of ecologisch vlak. Uiteraard streef je winst na, maar dat is niet jouw enige KPI. De wereld (stukje bij beetje) verbeteren, is dat wél. Je wil groeien als ondernemer en minstens 3-tal future proof jobs creëren in de komende 3 jaar. Jouw onderneming is minder dan drie jaar jong: je overleefde de eerste start-up fase & bent klaar voor ‘the next level’. Met jouw open mindset en een ervaren mentor aan je zijde, vergroot jij jouw IMPACT op mens, milieu & maatschappij. Kom je net niet in aanmerking voor de Mentor Me selectiecriteria? Dan zijn The IMPACT seats misschien wel iets voor jou! 

APPLY HERE 👇🏾

Why  the IMPACT seats? 

Mentor Me begeleidt jonge, beloftevolle ondernemers via mentoring. Een ervaren ondernemen neemt, als mentor, twee jaar een jonge ondernemer onder zijn vleugels. Onze mentors doen dit volledig gratis & belangeloos. Dit unieke traject wordt mede mogelijk gemaakt door steun van VLAIO.

Door de strenge selectiecriteria, vallen er jammer genoeg soms jonge, beloftevolle ondernemers uit de boot. Dit zijn vaak impact-ondernemers die met hun bedrijf een positieve impact creëren op onze maatschappij, maar (nog) niet ver genoeg staan om in aanmerking te komen voor Mentor Me.

Daarom werden The IMPACT Seats in het leven geroepen! Wij geloven dat ondernemers de verandering van morgen in de hand werken & daar dragen we graag ons steentje aan bij. The IMPACT seats zijn ongesubsidieerde Mentor Me-trajecten die we vanuit Netwerk Ondernemen gratis willen aanbieden. Because we believe in you! 

Creëer jij impact, maar kom je (nog) niet in aanmerking voor de Mentor Me selectiecriteria? Waag je kans met The IMPACT seats & laat je begeleiden door een ervaren mentor uit ons netwerk. 

Wat mag je verwachten?

Personal mentoring

Wij zorgen voor de perfecte match met een ervaren ondernemer uit ons netwerk. Gedurende twee jaar zal hij/zij/x jouw mentor zijn, een onmisbaar klankbord in de ondernemerswereld! Een mentor is jouw vertrouwenspersoon, die je belangeloos vooruit helpt, mee deuren opent en je een spiegel voorhoudt als dat nodig is.

The Mentor Room

Elke 6 maanden organiseren we een persoonlijke Mentor Room voor jou & je onderneming. Vergelijk het best met een Raad van Advies, waarbij 6 mentors (inclusief de jouwe) samen rond de tafel zitten. Het moment bij uitstek om je vraagstukken op tafel te gooien en beroep te doen op de ervaring van doorwinterde ondernemers.

Peer-2-peer learning

Bij Netwerk Ondernemen geloven we sterk in de meerwaarde van peer-2-peer learning. We organiseren dan ook regelmatig Founder Rooms waar je mede-ondernemers uit het Mentor Me programma leert kennen. Leer van elkaars ervaringen, successen en valkuilen & voel je gesteund door je peers

Netwerk events

Je krijgt gratis toegang tot al onze workshops & netwerk events. Aan onze toog worden samenwerkingen gesmeed en tips gedeeld (oh ja, en de catering is écht om over naar huis te schrijven).

Hechte community

Je krijgt toegang tot een hecht en oprecht netwerk van ondernemers waar belangeloosheid centraal staat. Alle mentors en founders zijn binnen handbereik dankzij ons eigen intern platform. Stel gerust je vragen! Je zal zien dat een antwoord of hulplijn snel gegeven wordt. 

Scale-Up Marathon

Drie à vier keer per jaar organiseren we de Scale-Up Marathon. Dit educatief event kadert steeds binnen een hot ondernemersthema zoals Sales, HR, Finance, … Als lid van ons netwerk neem je er gratis aan deel. Extra pluspunt? Het programma is volledig à la carte: je neemt enkel deel aan de keynotes, workshops, panelgesprekken, expertenadviezen, … die voor jou interessant zijn! 

Meer info

Voor The IMPACT seats gelden mildere selectiecriteria dan voor het Mentor Me traject.

Selectiecriteria

  • Je bent een changemaker met growth mindset
  • Je ontwikkelt een innovatieve impact-activiteit die antwoord biedt op de sociale en/of ecologische uitdagingen van vandaag
  • Je creëert een 3-tal future-proof jobs binnen 3 jaar (i.p.v. 3-5 jobs)
  • Je bezit het merendeel van het eigenaarschap/zeggenschap
  • Je werkt full-time & in hoofdberoep voor jouw bedrijf
  • Je onderneming werd opgericht in de afgelopen 3 jaar
  • Je onderneming is een eenmanszaak, vzw, VOF of vennootschap (bij Mentor Me is een vennootschap verplicht) 
  • Er is een reële behoefte aan begeleiding.
  • Jij zet je voor de volle 100% in. No commitment, no access.

Let wel op: enkel impact-ondernemers die niet in aanmerking komen voor het Mentor Me traject, kunnen appliceren.

Selectieprocedure

Na je applicatie, neemt één van onze community managers contact op voor een verkennend gesprek. Verloopt het gesprek goed, dan krijg je de kans om je business te pitchen voor een selectiecomité van 12 ervaren ondernemers. Deze leden van ons netwerk beslissen democratisch of jij deelneemt aan Mentor Me met een gratis IMPACT seat. 

If you’re in, krijg je een mentor toegewezen voor de komende twee jaar & ben je officieel lid van het warmste ondernemersnetwerk van Vlaanderen. 

Selectiecomité

Het eerste selectiecomité vindt voor het eerst plaats in het najaar van 2021. Je hoeft echter helemaal niet te wachten om je kandidaat te stellen! 👇🏼

STEVEN LEUNENS & PIETER LESAGE

STEVEN LEUNENS & PIETER LESAGE

Founder & Mentor

MENTOR MATCH

“Elke founder krijgt een mentor toegewezen gedurende 2 jaar. Dit is echt van onschatbare waarde om te leren van elkaars ervaringen, valkuilen en successen. Een klankbord zonder verborgen agenda.”

LUC DE CLERCK & KEVIN GEETS

LUC DE CLERCK & KEVIN GEETS

Mentor & Founder

COMMUNITY

“Ik ben enorm verrast van de kracht van de community. Elke keer als ik naar een event ga, lijkt het alsof ik de mentors en founders al jaren ken.”

ARNE VALAERT & MARIO VAN DE VOORDE

ARNE VALAERT & MARIO VAN DE VOORDE

Founder & Mentor

THE MENTOR ROOM

“Elke 6 maanden jouw vraagstukken laten challengen door 6 ervaren ondernemers is echt van onschatbare waarde. Je krijgt enorm veel input en feedback op korte tijd.”

RUDI LENAERTS & INE BOONEN

RUDI LENAERTS & INE BOONEN

Mentor & Founder

100% INZET

“Je moet als founder wel 100% commitment hebben, want anders haal je er niet alles uit. Door je volledig in te zetten, geraak je het verst en leer je het meeste bij.”

MEET THE FOUNDERS

Benieuwd naar welke founders geselecteerd zijn voor het Mentor Me traject? En wie weet mogen we jou ook straks verwelkomen!

We want you to change the world! Claim nu je IMPACT seat.

APPLY HERE 👇🏾