Op donderdag 2 juni verwelkomden we leden en laureaten bij Co-station, onze nieuwe uitvalsbasis in Gent met meteen een straffe ondernemer als gast. Hendrik Winkelmans van Fiets! gaf ons een inkijk in zijn parcours als ondernemer.

DSC_0007

Zijn verhaal begon in 2010 toen hij samen met zijn vrouw een fietsenhandel in Gent overnam. Een zaak die werd uitgebaat met passie door Jos en zijn vrouw. Jos en Hendrik hadden beiden andere toekomstplannen: Hendrik wou een fietsenwinkel uitbaten en Jos die wou al zijn hele leven diaken worden. En de rest is geschiedenis. Fiets! groeide uit tot een keten van 15 winkels in België en nam vorig jaar ook zijn Nederlandse sectorgenoot Hans Struijk over.

 

DSC_0003Wat het verhaal van Hendrik zo inspirerend maakt, is dat hij geen geboren ondernemer is. Hij begon zijn carrière bij McKinsey en merkte pas op latere leeftijd dat hij zelf iets wou ondernemen. Met zijn vrouw als gepassioneerde fietster én hij als enthousiaste ondernemer, was dit een perfecte combinatie. Tijdens zijn parcours als ondernemer heeft hij ontzettend veel geleerd en daarnaast ook veel advies ontvangen van anderen.

 

Die lessen deelde hij graag met onze laureaten:

  1. Iedereen is geneigd om personeel aan te werven die jou als ondernemer weerspiegelen maar je hebt juist variatie nodig binnen jouw team.
  2. Je moet durven. Er zijn overal kansen maar je moet durven dieper kijken dan wat er aan de oppervlakte ligt. Get out of your comfort zone!
  3. Volharding is key.
  4. Je moet kunnen falen. Wat is het ergste dat kan gebeuren? Geld kwijt en misschien een bluts in jouw ego maar je hebt het wel gedaan!
  5. Op het einde van de rit, heb je meer spijt van wat je niet gedaan hebt dus ga er gewoon voor.
  6. Think outside of the box en pas je aan aan de nieuwe omgeving waarin je je bevindt.
  7. Wees flexibel. Durven, doen en als het tegenvalt, pas dan aan. Niemand heeft het van de eerste keer juist. Proberen is slagen.

Mijn persoonlijke les die ik meeneem? Durven springen. Wie niet waagt, niet wint!

Meer info over Fiets!: https://www.fiets.be 

About the author

Leave a Reply