Local GrowthCamp – Boost Me

Op vrijdag 3 maart werd het startschot gegeven voor de allereerste editie van het Local GrowthCamp. De 9 kandidaten inclusief de experten verzamelden rond 10u00 op het domein Hubermont waar het boothcamp doorging. Een prachtig domein op een heuvel in de Ardennen omringd door bossen en velden zo ver het oog kon zien. De ideale setting om inspiratie op te doen en banden te smeden.

Tijdens de eerste dag brachten de kandidaten hun huidige situatie in kaart aan de hand van een Pimento map. Hierbij kregen ze ondersteuning van experten Béatrice de Mahieu en Alain Heureux van Virtuology Academy. In de namiddag werd er ingegaan op een strategisch groeiplan 2017-2018 en was er de mogelijkheid tot een individueel spreekuur met de experten.

Dag 2 ging van start met een intensieve workshop rond finance gegeven door Kristof Lybaert en Elise Carton van PwC. Nadien kreeg elke starter de mogelijkheid om een individuele 1-on-1 sessie te hebben met Kristof en Elise om hun financieel plan te bekijken. Aangezien het groepsgebeuren ook een belangrijke rode draad was doorheen het weekend, kregen de kandidaten een unieke groepsopdracht voor zaterdagavond. Er werden 3 groepen gemaakt verantwoordelijk voor “Food” , “Entertainment” en “Decoratie”. Met een beperkt budget moesten de 3 groepen onderhandelen over budget en invulling van de avond. Het resultaat was meer dan geslaagd. De avond kreeg als thema “Faut in de Bodega: kerst” met op het menu Duits geïnspireerd eten en nadien een hilarische quiz.

Op zondag was het dan zo ver. De kandidaten kregen nog tijd om hun groeiplan af te werken en konden hiervoor beroep doen op de experten aanwezig. Tijd om af te sluiten met een groeiplan op zak.

De deelnemers moesten ook nadenken wat Netwerk Ondernemen voor hen juist betekent. Enkele quotes die ons zijn bijgebleven:

“Netwerk Ondernemen betekent voor mij …

… zuurstof voor groei.

… een tweede familie waar je terecht kan met al jouw zorgen.

… samenbrengen van scale-ups om zo van elkaar te kunnen leren en elkaar te inspireren.

… een klankbord met de juiste filters.”

We willen via deze weg ook Hilde Helsen van TRAJECTUM extra bedanken. Zij was het aanspreekpunt gedurende het hele weekend en bedenker van het hele community gebeuren.

Leuk weetje: Onze vliegende reporter was ook van de partij om dit onvergetelijke weekend in beeld te brengen. Dus hou zeker onze pagina in de gaten voor meer nieuws! Of bekijk reeds hieronder het “Behind the scenes filmpje”.

Wil jij er ook graag bij zijn de volgende editie? Volg ons dan zeker op sociale media want de tweede editie zal aangekondigd worden eind mei 2017!

About the author

Leave a Reply