Netwerk Ondernemen organiseert de allereerste Scale-Up Marathon

Vorige week was het eindelijk zo ver! Na maanden voorbereiding, was de eerste Scale-Up marathon een feit! Op 27 april 2017 kwamen meer dan 50 experten, 4 topsprekers en meer dan 60 leden en laureaten samen in het Auditorium4 in Gent. Onder het motto “less is more” vonden van 10u tot 22u (marathon) activiteiten plaats op maat van elke deelnemer. Het thema “people” loopt als rode draad door de dag. Want ondernemen is in de eerste plaats een zaak van mensen.

“Startups en scale-ups worden tegenwoordig overspoeld door events van allerlei organisaties. Hierdoor zien ze door het bos vaak de bomen niet meer. Niet elk event brengt evenveel op en “time is money”. Ook de laureaten die wij begeleiden ondervonden dit bleek uit een interne bevraging.  Als ondernemers buiten komen dan willen ze geïnspireerd worden, ze willen leren, gericht advies inwinnen en nuttige contacten leggen. Resultaat is de eerste editie van de Scale-Up Marathon. Het is een dag in ware “marathon spirit” waar alle laureaten hun eigen dag kunnen samenstellen en dit afgestemd op hun concrete ondernemersnoden.”, vertelt Gert Gijbels, Afgevaardigd Bestuurder van Netwerk Ondernemen in Vlaanderen.

De Scale-Up Marathon is een gesloten event speciaal aangeboden aan de laureaten die zij begeleiden en de mentors. Netwerk Ondernemen wil voortaan jaarlijks twee “Scale-Up Marathons” organiseren: steeds op maat van elke deelnemer, geconcentreerd op 1 dag en rond thema’s waar ondernemers van wakker liggen.

Voor ieder wat wils

Elke deelnemer kon op voorhand zijn eigen dag samenstellen. Beetje zoals een menukaart. Zo konden ze deelnemen aan 1 uur durende 1-on-1 gesprekken met een expert rond een topic naar keuze (finance, sales, legal,…).  Of ze konden zich in De Kamer laten matchen met een andere laureaat of lid om elkaar in ware  “blind date” stijl beter te leren kennen. Of als ze liever de andere aanwezige laureaten en mentors leerden kennen, konden ze ook op speeddate gaan.

Ook aan diegenen die even de tijd wilden nemen om te werken was gedacht. In de co-workingspace kon er gewerkt, gebeld en gemaild worden


Vier topsprekers

Er waren doorheen de dag ook 4 topsprekers aanwezig die hun verhaal kwamen vertellen:

  • Pieterjan Bouten van Showpad vertelde op de Scale-Up marathon zijn persoonlijk ondernemersverhaal. Hoe realiseer je snelle groei? Hoe ga je daar als ondernemer mee om? Hoe pak je internationalisering het beste aan? Hoe zorg je ervoor dat alle neuzen dezelfde kant op blijven staan?
  • Katrien Devos van HRbuilders. Katrien is een straffe madam met een uitgesproken mening over HR, branding en sales. Mensen met een visie hebben vaak een woelig parcours achter de rug. Het verhaal van Katrien is een verhaal dat gaat over doen, durven springen, focus, failing forward, branding en relational sales.
  • Karen Geöcze von Szendrö van NO-ID deelde met ons haar inzichten rond customer centricity. In augustus 2016 trok ze naar de VS op Culture Camp bij Zappos, een servicebedrijf dat online schoenen en kleding verkoopt.
  • Bert Van Thilborgh van Futureproved is een trendwatcher die de trends rond people centricity uit de doeken deed! Hoe gaan de demografische ontwikkelingen onze toekomstige maatschappij kleuren? Wat zijn de extreme customer expectations waarmee we in de toekomst rekening moeten houden? Zijn doelgroepen nog wel belangrijk? Wat met jobcrafting? Op deze en nog veel meer andere persoonsgebonden vragen liet Bert zijn licht schijnen.

Bedankt!

We kunnen concluderen dat het een geslaagde eerste editie was! We willen ook nogmaals alle experten bedanken die aanwezig waren om onze laureaten gratis 1ste lijn advies te geven. Ook bedankt aan alle 4 sprekers om hun ondernemersverhaal te delen maar ook hun tips and tricks uit de doeken te doen. Bedankt aan iedereen en tot de volgende editie ;)!

About the author

Leave a Reply