Eindelijk is het zo ver! Op 29 september 2016 opende Co.Station Gent zijn deuren. Een goednieuwe campus van 2.600m² waar jonge digitale bedrijven met ambitieuze groeiplannen terecht kunnen.

schermafbeelding-2016-10-05-om-09-50-23schermafbeelding-2016-10-05-om-09-53-52

 Waarom Gent?

De keuze voor Gent was voor de hand liggend. Venturebeat.com erkende Gent zelfs als epicentrum voor de techscene in België maar er bestond nog geen specifieke uitvalsbasis voor scale-ups. En net daarop biedt Co.Station Gent een antwoord. Om het met de woorden van Mathias De Clercq, Eerste Schepen in Gent te zeggen: “Gent richt zich op scale-ups. Als stadsbestuur willen we Gent uitbouwen tot de scale-up city van het land. Dat is cruciaal voor het creëren van nieuwe jobs en extra tewerkstelling, voor internationalisering. De Stad Gent wil dit in de toekomst samen doen met Co.Station Gent”.

Connectie Netwerk Ondernemen

Ook wij geloven in het stimuleren van groeibedrijven om zo jobs te creëren. Vandaar dat het ook een logische keuze was voor Netwerk Ondernemen om ons in Gent te huisvesten op de campus van Co.Station.

Aanbod

Co.Station pakt uit met een ruim aanbod aan diensten voor jonge groeibedrijven. Ze voorzien een echt Co.Station Village waar scale-ups kantoorruimte kunnen huren, kunnen netwerken en kunnen vergaderen. Daarnaast worden er ook opleidingen georganiseerd onder de naam Co.Station Academy.

Partners

De opening van Co.Station is enkel mogelijk geweest dankzij de steun van meerdere partners waaronder BNP Paribas Fortis, EY en Proximus. Daarnaast zal Co.Station ook samenwerken met andere spelers in het scaleup landschap waaronder ook Netwerk Ondernemen.

Tot snel!

Ben jij een scale-up die nog op zoek is naar begeleiding bij het internationaliseren en verder te groeien? Neem dan snel contact met ons op en spring eens binnen bij Netwerk Ondernemen bij Co.Station Gent.

Contactgegevens:

Netwerk Ondernemen – Mariska Kesteloo – mkesteloo@netwerk-ondernemen.org

Co.Station Gent – gent@co-station.com

About the author

Leave a Reply