Week van de vrijwilliger – mentor Isabelle Vermeire

Vandaag 8 maart is het Internationale Vrouwendag, maar ook Week van de Vrijwilliger. Het ideale moment om een sterke vrouw aan het woord te laten die zich als vrijwilliger inzet voor jonge groeibedrijven te begeleiden. 

7 jaar geleden nam ik Vecarro, het carrosseriebedrijf van mijn vader, over. In die 7 jaar zijn er ups-and-downs geweest maar ik heb nog geen moment spijt gehad om de stap naar ondernemerschap te zetten. Doorheen de jaren kwam ik ook in contact met heel wat andere ondernemers, oa uit het VOKA netwerk. Bij hen kan ik vandaag de dag nog steeds terecht met vragen. Iemand hebben waarmee je regelmatig kan sparren, is onbetaalbaar.

Ondernemersmicrobe: check

Ik ben zelf enorm gebeten door de ondernemersmicrobe en ik wil die graag ook overdragen op zoveel mogelijk mensen. Ondernemer zijn is een fantastisch beroep en raad het ook iedereen aan. Ik geloof ook dat we meer ondernemers nodig hebben, en het liefst ook meer vrouwen 😉 Want hoe je het draait of keert, ondernemerschap is nog steeds merendeel een mannenwereld.

Mentoring of zelfontplooiing?

Ik geloof heel sterk in de meerwaarde van een mentor. Een paar maanden geleden kwam ik Sabine van Netwerk Ondernemen tegen. Netwerk Ondernemen is een platform waar je als ervaren ondernemers jonge groeibedrijven vooruit helpt. Als mentor is het ook gewoon aangenaam om ervaringen te delen met nieuwe en ervaren ondernemers want zo merk je dat iedereen tegen hetzelfde aanbotst, ongeacht de sector. Voor mij staat mentoring ook voor zelfontplooiing. Je leert altijd bij, of je nu deelneemt aan het gesprek als een ervaren ondernemer of als startende ondernemer.

Welke quote typeert jou als ondernemer?

Never the problem always the solution. Geloof dat er steeds een oplossing is ook al zit het niet mee. Volhouden is key!

About the author

Leave a Reply