Week van de vrijwilliger – mentor Luc De Clerck

Luc De Clerck nam in 2014 de rol van CEO op zich van Avantida, een softwareplatform om zo veel mogelijk lege containers over de weg te vermijden. Luc heeft al heel wat watertjes doorzwommen in het verleden en heeft ook reeds wat ervaring achter de rug met start-ups.   

Iedereen moet teruggeven

Ik geloof zeer sterk in het teruggeven aan anderen wat je zelf ooit gekregen hebt. Als jonge ondernemer stoot je op heel wat muren en neem je ook meer dan eens de verkeerde beslissing. Daarom dat ik mij ook inzet als mentor. Ik geloof in het ‘paying-forward’ principe en wil mijn ervaringen en expertise ook delen met anderen. En net daarom ben ik mentor, om zo terug te geven aan mede ondernemers. Voor mij betekent mentor zijn,  elkaar kunnen challengen op een aantal vlakken en getriggerd worden door andere denkpatronen. De mogelijkheid om een outside-in discussie te hebben met een mede-ondernemer.

Er zijn heel wat organisaties die op zoek zijn naar mentors maar de reden waarom ik bij Netwerk Ondernemen aangesloten ben, is omdat elke ondernemer die aangesloten is een eigen waarde heeft. De focus ligt hier op de ondernemer als persoon en hen vooruit te helpen. Alles gebeurt op een pure en natuurlijke manier.

Praat met mensen

In mijn carrière heb ik heel veel geleerd van andere mensen door gewoon te praten. Mentoring hoeft niet per se altijd structureel vastgepind worden. Door gewoon eens een tas koffie te gaan drinken met een mede-ondernemer, krijg je ook heel wat nieuwe inzichten mee. Durf te praten met mensen.

Kijk niet te veel achterom

Ik leef volgens het motto: “Never have any regrets”. Uiteraard moet je leren uit je fouten maar kijk niet te veel terug. Kijk vooruit want anders blijf je te veel steken in het verleden.

About the author

Leave a Reply