Elke 2 jaar organiseert Réseau Entreprendre een overkoepelend event voor alle leden en laureaten uit de 13 aangesloten landen waaronder ook België. Dit jaar vond de Biennale plaats in Bordeaux. De ideale gelegenheid om onze collega’s, mede-laureaten en mede-coaches wereldwijd te ontmoeten.

Dag 1

We vlogen er meteen goed in. Verschillende sprekers betraden het podium waaronder Idriss Aberkane die sprak over “Economie de la connaissance”. Na de sessies was het tijd voor wat ontspanning en netwerking in één van de mooiste gebouwen van Bordeaux: Place de la Bourse. Daar maakten we kennis met de talrijke wijnen uit Bordeaux en konden we netwerken met een hapje en een drankje. En diegene die nog energie hadden, konden ’s avonds hun dansbenen nog even losgooien.

img_3450

 

Dag 2

Voor ieder wat wils. Daar hadden ze tijdens de Biennale ook rekening mee gehouden. Zo kon je de stad ofwel de wijngaarden gaan verkennen. Aangezien we de dag ervoor reeds kennis hadden gemaakt met de wijnen, kozen we ervoor de stad in te gaan. ‘S ochtends werd er dieper ingegaan op het recept en de ingrediënten van succes door talrijke getuigenissen van starters. In de namiddag was het dan tijd voor de stadsrally. Met de kaart in de hand, passeerden we 9 plaatsen waar we steeds een opdracht moesten uitvoeren. Dit konden quiz vragen, doe-opdrachten of puzzels zijn. Onze piramide van succes is daar een gevolg van.

Deze dag werd afgesloten door een gala diner in een prachtig domein: Château Giscours waar iedereen het 30 -jarig bestaan van Réseau Entreprendre vierde.

img_3561

Dag 3

Terug naar huis want aan alle mooie verhalen komt een einde. Wij kijken alvast uit naar 2018 voor een volgende Biennale. Waar deze zal doorgaan, is nog een verrassing!

About the author

Leave a Reply