Netwerk Ondernemen

open menu sluit menu

Scale-Up Marathon

 

SCALE-UP MARATHON

WAT

Peer-2-Peer learning is een rode draad doorheen alle programma’s, dus ook op de Scale-Up Marathon. Netwerk Ondernemen faciliteert en stimuleert de kennismaking tussen de mentoren en deelnemers van de verschillende programma’s zodat ze ook van elkaar kunnen leren. De Scale-Up Marathon maakt dat mogelijk en is daarom ook de lijm tussen de verschillende programma’s waarin we ‘ondernemers voor ondernemers’ centraal plaatsen.

➡️ Educatief event waarbij het programma bestaat uit plenaire sessies, workshops, individuele experten gesprekken, speeddating sessies en netwerking opportuniteiten.

➡️ Stel je eigen programma “à-la-carte” samen. Neem dus enkel deel aan wat voor jou interessant is.

➡️ De rode draad doorheen een Scale-Up Marathon is leren uit de praktijk “Practice Leadership”– ondernemers voor ondernemers.

VOOR WIE

● Founders en co-founder die betrokken zijn in één van de programma’s Mentor Me, Boost Me, Women in Tech en Market Me van Netwerk Ondernemen en Start it @KBC.
● Op de Scale-Up Marathon nodigen we ook innovatieve starters en/of ambitieuze groeibedrijven uit die graag willen kennismaken met Netwerk Ondernemen op een unieke manier. Contacteer ons op info@netwerkondernemen.be en wie weet kan je met een wild card naar dit event komen.

WANNEER

De Scale-Up Marathon wordt driemaal per jaar georganiseerd waarbij steeds één specifiek thema centraal staat. De thema’s die aan bod komen, liggen in het verlengde van de vooropgestelde vraagstukken waar ondernemers mee te maken hebben:

  • HR/Talent;
  • Kapitaal;
  • Internationalisering;
  • Sales.

Volgende edities:

donderdag 29 oktober (digitaal): Internationalisation
Stay tuned voor programma en start inschrijvingen

wat kan je verwachten?

Keynotes

Op elke Scale-Up Marathon komen een tweetal ervaren ondernemers hun “best practices” rond het thema van die editie delen. Het zijn steeds ondernemers die een verhaal te vertellen hebben dat anderen kan inspireren en verrijken. Elke keynote wordt afgerond met een Q&A-sessie.

Netwerking

Een goed netwerk is alles. Daarom worden de mentors en founders op regelmatige basis samengebracht zodat ze elkaar leren kennen en connecties kunnen leggen.

Speeddating

In de speeddating sessies verdelen we deelnemers in  kleinere groepen. Iedere deelnemer stelt zich voor in zijn groep aan de hand van een elevator pitch. Op deze manier leren de deelnemers op korte tijd nieuwe mensen kennen waar ze tijdens lunch of diner het gesprek meer in de diepte kunnen verderzetten.

Eén-op-één experten gesprekken

Er worden tussen de 30-40 experts, rond uiteenlopende onderwerpen, uit het netwerk gevraagd om zich gedurende twee uur vrij te maken voor één-op-één gesprekken. Hebben deelnemers een probleem of vraag rond een bepaald topic, dan kunnen ze een slot inboeken bij een aanwezige expert voor advies op maat!  Elk gesprek duurt 1 uur en om het gesprek zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, bezorgen de deelenemrs op voorhand een voorbereiding met hun concrete vraag. Zo’n eerstelijnsadvies is van onschatbare waarde voor een founder.

Workshops

Naast de keynotes, wordt er actief met de deelnemers aan de slag gegaan in de verschillende workshops. De workshops starten met een korte theoretische uiteenzetting gevolgd door een case waar de deelnemers veel van kunnen leren. In elke workshop is er ook steeds een Q&A-moment voorzien. De workshops zijn praktisch en hiermee onderscheiden deze zich van plenaire sessies die eerder inspiratie geven.

Panel

Als afsluiter van de dag geven we de kans aan drie ondernemers uit het netwerk om hun ervaringen te delen die aansluiten op het thema van de dag. Netwerk Ondernemen gelooft heel sterk in het leren van elkaar en dit wordt aan de hand van dit panelgesprek ondersteund. Het panelgesprek eindigt steeds met een Q&A-ronde zodat de deelnemers hier nog kunnen sparren met peers en/of hun laatste vragen rond het onderwerp beantwoord krijgen.