Netwerk Ondernemen

open menu sluit menu

Scale-Up Marathon

09/02/2021 - 13u30

#sterkondernemen

Inschrijven
Spice up your sales! De editie van dinsdag 9 februari focust volledig op verkoop. Hoe bouw ik een verkoopmachine? Cold calling: hoe ga ik van hel naar hemel? How (not) to (get) screw(ed) bij de kleine lettertjes van een verkoopcontract? … en veel meer!

Schrijf je hier in

Dit event is gratis voor leden van Netwerk Ondernemen en Start-it @KBC Geïnteresseerd en extern? Dan betaal je 50 euro (excl. btw).

Programma

13:30 – 14:15 – Ondernemers delen hun verhaal

Niels Vandecasteele – Merchandise Essentials | Sales Machine

In zeven jaar bouwden Niels Vandecasteele en co-founder Steven Callens Merchandise Essentials uit van een ‘bijberoep vanuit hun living’ tot een bedrijf met 40+ werknemers, met kantoren in Nederland, Polen en Duitsland.

Om dit gedaan te krijgen, maken ze gebruik van hun “automatische verkoopsmachine”. Hoe bouwden ze die? Welke zaken meten ze? Hoe start je zelf? Luister en leer in deze hands-on keynote van onze mentor en alumnus.

14:15 – 15:00 – “Get to know the network”: Blind date edition

Via conversationstarter.net maken wij voor jou een match met 3 andere deelnemers. Je weet niet wie er zal verschijnen totdat de blind speeddate start. Garanties op verrassing, verbondenheid en veel fun!

15:00 – 16:00 – Individueel programma 1 (kies 1 sessie)

ASK THE EXPERT
Mentors en experts uit ons netwerk stellen zich beschikbaar om gedurende een uur 1-op-1 te sparren over een specifiek vraagstuk waar aanwezige founders mee worstelen. Ga naar huis met eerstelijnsadvies van één van deze experten. Een tijdsslot met één van hen reserveren, doe je in het inschrijvingsformulier. 

WORKSHOP: Tasso Limneos – Victus | Cold calling
Cold calling: hoe ga ik van hel naar hemel? Ja, cold calling kan leuk zijn. Maar bovenal, het werkt! Tasso Limneos van Victus legt haarfijn uit hoe het werkt en hoe je het draaglijk maakt.

WORKSHOP: Tessa Gijbels & Pauline Devos – Four & Five  | Sales contracten
De kleine lettertjes van een verkoopscontract: how (not) to (get) screw(ed). Tessa en Pauline van advocatenkantoor Four & Five baseren zich op jullie vragen om de belangrijkste clausules en struikelblokken bij het afsluiten van een verkoop te bespreken.

16:00 – 16:50 – Individueel programma 2 (kies 1 sessie)

PANELGESPREK: Customer success 
Je handtekening zetten is niet het einde van het verkoopproces. Nazorg is cruciaal, maar onderbelicht. In dit panelgesprek laten laten drie founders hun licht schijnen op customer succes. Waar start je nu met customer succes? Hoe kan je je klantendienst gebruiken om meer omzet te generen? Op welke manier draagt customer succes bij in productizing? Hoe maak je een ambassadeur/champion van je contactpersoon bij de klant?
Panelleden:

  • Elisabet Lamote van Trooper
  • Jelle Van Roosbroeck van Kadonation
  • Jorim Rademaker van Manual.to

DRY RUN SALES PITCH (aanbod exclusief voor mentoren uit het netwerk)
Het is belangrijk dat je zelf overtuigd bent van je pitch. Nog belangrijker is dat de boodschap helder overkomt bij anderen. De enige manier om hier zeker van te zijn, is door je pitch te oefenen voor een publiek en te vragen naar een eerlijke mening. In deze sessie krijgt iedereen de kans om te pitchen en om als jury andere pitchers verder te helpen met feedback. Het resultaat? Laat bij je volgende pitch meteen een verpletterende indruk achter!

16:50 – 17:00  Break

17:00 – 17:45 – “Take no for an answer. Hoe ga je om met afwijzing in sales?”

Sebastiaan Hooft richtte twintig bedrijven op en is daarmee een van de invloedrijkste tech-ondernemers van Nederland. Tot hij volledig crashte en bijna alles kwijtraakte. Alles wat hij sindsdien heeft ondernomen, ook met de nodige mislukkingen, helpt hem om zelfvertrouwen en nieuwe energie op te bouwen.

Hij benadrukt het belang van een echte mentor. Eerder dan zich te laten omringen door coaches en consultants bij een specifiek probleem, zocht hij naar mentors die hem ook bij succes konden begeleiden, vooral als mens.

Sebastiaan vertelt hoe je als ondernemer veerkracht gebruikt om bij afwijzing, mislukking of tegenslag weer recht te krabbelen en door te gaan … niet enkel na een neen bij verkoop, maar elke dag opnieuw als ondernemer.

17:45 – 19:00  Netwerking night op Conversation Starter

We sluiten de avond af met een moment om te netwerken met de leden van Netwerk Ondernemen.

🗓 Voor het event nodigen we je uit om je profiel op Conversation Starter te updaten.

👋 Deelnemers nodigen elkaar uit voor een videogesprek tijdens het online evenement.

👁 Tijdens het online evenement kan je tijdens videogesprekken van 12 minuten netwerken in Conversation Starter – niets om te installeren.

Schrijf je hier in

Dit event is gratis voor leden van Netwerk Ondernemen en Start-it @KBC Geïnteresseerd en extern? Dan betaal je 50 euro (excl. btw).

De Scale-Up Marathon wordt driemaal per jaar georganiseerd waarbij steeds één specifiek thema centraal staat. De thema’s die aan bod komen, liggen in het verlengde van de vooropgestelde vraagstukken waar ondernemers mee te maken hebben:

  • HR/Talent;
  • Kapitaal;
  • Internationalisering;
  • Sales.

➡️ Educatief event waarbij het programma bestaat uit plenaire sessies, workshops, individuele experten gesprekken, speeddating sessies en netwerking opportuniteiten.

➡️ Stel je eigen programma “à-la-carte” samen. Neem dus enkel deel aan wat voor jou interessant is.

➡️ De rode draad doorheen een Scale-Up Marathon is leren uit de praktijk “Practice Leadership”– ondernemers voor ondernemers.

➡️ Peer-2-Peer learning: de Scale-Up Marathon faciliteert en stimuleert de kennismaking tussen de mentoren en deelnemers van de verschillende programma’s zodat ze ook van elkaar kunnen leren.

Voor wie?

De Scale-Up Marathon is gratis voor leden van Netwerk Ondernemen en Start-it @KBC. 

Wil je graag kennis maken met Netwerk Ondernemen? Dan betaal je 50 euro (excl. btw) voor deelname aan dit unieke event.

wat kan je verwachten?

Keynotes

Op elke Scale-Up Marathon komen een tweetal ervaren ondernemers hun “best practices” rond het thema van die editie delen. Het zijn steeds ondernemers die een verhaal te vertellen hebben dat anderen kan inspireren en verrijken. Elke keynote wordt afgerond met een Q&A-sessie.

Netwerking

Een goed netwerk is alles. Daarom worden de mentors en founders op regelmatige basis samengebracht zodat ze elkaar leren kennen en connecties kunnen leggen.

Speeddating

In de speeddating sessies verdelen we deelnemers in  kleinere groepen. Iedere deelnemer stelt zich voor in zijn groep aan de hand van een elevator pitch. Op deze manier leren de deelnemers op korte tijd nieuwe mensen kennen waar ze tijdens lunch of diner het gesprek meer in de diepte kunnen verderzetten.

Eén-op-één experten gesprekken

Er worden tussen de 30-40 experts, rond uiteenlopende onderwerpen, uit het netwerk gevraagd om zich gedurende twee uur vrij te maken voor één-op-één gesprekken. Hebben deelnemers een probleem of vraag rond een bepaald topic, dan kunnen ze een slot inboeken bij een aanwezige expert voor advies op maat!  Elk gesprek duurt 1 uur en om het gesprek zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, bezorgen de deelenemrs op voorhand een voorbereiding met hun concrete vraag. Zo’n eerstelijnsadvies is van onschatbare waarde voor een founder.

Workshops

Naast de keynotes, wordt er actief met de deelnemers aan de slag gegaan in de verschillende workshops. De workshops starten met een korte theoretische uiteenzetting gevolgd door een case waar de deelnemers veel van kunnen leren. In elke workshop is er ook steeds een Q&A-moment voorzien. De workshops zijn praktisch en hiermee onderscheiden deze zich van plenaire sessies die eerder inspiratie geven.

Panel

Als afsluiter van de dag geven we de kans aan drie ondernemers uit het netwerk om hun ervaringen te delen die aansluiten op het thema van de dag. Netwerk Ondernemen gelooft heel sterk in het leren van elkaar en dit wordt aan de hand van dit panelgesprek ondersteund. Het panelgesprek eindigt steeds met een Q&A-ronde zodat de deelnemers hier nog kunnen sparren met peers en/of hun laatste vragen rond het onderwerp beantwoord krijgen.