Netwerk Ondernemen

open menu sluit menu

Scale-Up Marathon

#sterkondernemen

Schrijf je hier in

➡️ Educatief event waarbij het programma bestaat uit plenaire sessies, workshops, individuele experten gesprekken, speeddating sessies en netwerking opportuniteiten.

➡️ Stel je eigen programma “à-la-carte” samen. Neem dus enkel deel aan wat voor jou interessant is.

➡️ De rode draad doorheen een Scale-Up Marathon is leren uit de praktijk “Practice Leadership”– ondernemers voor ondernemers.

➡️ Peer-2-Peer learning: de Scale-Up Marathon faciliteert en stimuleert de kennismaking tussen de mentoren en deelnemers van de verschillende programma’s zodat ze ook van elkaar kunnen leren.

Volgende editie gaat volledig online door op donderdag 29 oktober met een programma in het teken van “Internationalisering

Schrijf hier in

13:30 – 14:15 – Ondernemers delen hun verhaal

SettleMint – Matthew Van Niekerk | Born Global
Het Leuvense SettleMint is een typisch voorbeeld van een born global. Sinds de oprichting in 2017 heeft het groeibedrijf vandaag naast Leuven ook kantoren in Dubai, India, Singapore en Saudi-Arabië. Matthew Van Niekerk vertelt jou graag hoe ze met SettleMint deze buitenlandse markten hebben veroverd en deelt zijn beste tips & tricks om je bedrijf in een nieuwe markt te lanceren “with a bang”.

14:15 – 15:00 – “Get to know the network”: Blind date edition

Via conversationstarter.net maken wij voor jou een match met 3 andere deelnemers. Je weet niet wie er zal verschijnen totdat de blind speeddate start. Garanties op verrassing, verbondenheid en veel fun!

15:00 – 16:00 – Individueel programma 1 (kies 1 sessie)

ASK THE EXPERT
Mentors en experts uit ons netwerk stellen zich beschikbaar om gedurende 1 uur 1-op-1 te sparren over een specifiek vraagstuk waar aanwezige founders eventueel mee worstelen. Ga naar huis met eerstelijnsadvies!

WORKSHOP 1: Dimitri O | Loop Earplugs
Dimitri is co-founder van Loop Earplugs, de eerste fashionable gehoorbescherming op de markt. Afgelopen jaar gingen 80.000 oordopjes van de Antwerpse start-up over de toonbank in meer dan 100 landen. Dimitri deelt zijn learnings en tips omtrent e-commerce (het spelen met advertentiekanelen, omgaan met e-commerceplatformen zoals Amazon,…) en hoe ze met vallen en opstaan het logistieke luik leerden optimaliseren.

WORKSHOP 2: Thierry D’haenens | GrowForce
Hands-on workshop om via growth marketing nieuwe international markten te valideren.

16:00 – 16:50 – Individueel programma 2 (kies 1 sessie)

PANELGESPREK
Deze 3 ervaringsdeskundigen delen hun persoonlijk verhaal en concrete tips die ze een jaar geleden aan zichzelf zouden gegeven hebben: Alexander De Bièvre (MOBIT), Elke Struys (UMITAL), Bart Baeyens (HASHTING).

HOT SEAT (aanbod exclusief voor mentoren en experten uit het network)
Tijdens de “Hot Seat” zal een mentor een concrete casus of worstel-vraag voorleggen aan mede-ondernemers.

16:50 – 17:00  Break

17:00 – 17:45  Ondernemers delen hun verhaal:
Silverfin – Tim Vandecasteele | Building and managing international teams
Remote work, werkt dat? Mocht je hier aan twijfelen, overtuigt Tim Vandecasteele (co-founder Silverfin, een van de mooiste fintech scale-ups in Vlaanderen) je tijdens zijn keynote over de noodzaak. Met vallen en opstaan past hij zelf remote work toe op het gehele developers team (+30 mensen), omdat het nu eenmaal de realiteit is door corona maar ook om het juiste talent te kunnen aantrekken en behouden. Stap mee in zijn verhaal en onthoud concrete handvaten om zelf toe te passen, terwijl je leert van zijn experimenten.

17:45 – 19:00  Netwerking night op Conversation Starter

We sluiten de avond af met een moment om te netwerken met de leden van Netwerk Ondernemen.

🗓 Voor het event nodigen we je uit om je profiel op Conversation Starter te updaten.

👋 Deelnemers nodigen elkaar uit voor een videogesprek tijdens het online evenement.

👁 Tijdens het online evenement kan je tijdens videogesprekken van 12 minuten netwerken in Conversation Starter – niets om te installeren.

VOOR WIE

● Founders en co-founder die betrokken zijn in één van de programma’s Mentor Me, Boost Me, Women in Tech en Market Me van Netwerk Ondernemen en Start it @KBC.
● Op deze digitale editie willen we ook graag innovatieve starters en ondernemers van groeibedrijven buiten het netwerk uitnodigen om via dit event kennis te maken met Netwerk Ondernemen. Het programma wordt daarom opengesteld voor iedereen. Aarzel dus niet om je in te schrijven vóór 21 oktober!

GET INSPIRED!

De Scale-Up Marathon wordt driemaal per jaar georganiseerd waarbij steeds één specifiek thema centraal staat. De thema’s die aan bod komen, liggen in het verlengde van de vooropgestelde vraagstukken waar ondernemers mee te maken hebben:

  • HR/Talent;
  • Kapitaal;
  • Internationalisering;
  • Sales.

wat kan je verwachten?

Keynotes

Op elke Scale-Up Marathon komen een tweetal ervaren ondernemers hun “best practices” rond het thema van die editie delen. Het zijn steeds ondernemers die een verhaal te vertellen hebben dat anderen kan inspireren en verrijken. Elke keynote wordt afgerond met een Q&A-sessie.

Netwerking

Een goed netwerk is alles. Daarom worden de mentors en founders op regelmatige basis samengebracht zodat ze elkaar leren kennen en connecties kunnen leggen.

Speeddating

In de speeddating sessies verdelen we deelnemers in  kleinere groepen. Iedere deelnemer stelt zich voor in zijn groep aan de hand van een elevator pitch. Op deze manier leren de deelnemers op korte tijd nieuwe mensen kennen waar ze tijdens lunch of diner het gesprek meer in de diepte kunnen verderzetten.

Eén-op-één experten gesprekken

Er worden tussen de 30-40 experts, rond uiteenlopende onderwerpen, uit het netwerk gevraagd om zich gedurende twee uur vrij te maken voor één-op-één gesprekken. Hebben deelnemers een probleem of vraag rond een bepaald topic, dan kunnen ze een slot inboeken bij een aanwezige expert voor advies op maat!  Elk gesprek duurt 1 uur en om het gesprek zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, bezorgen de deelenemrs op voorhand een voorbereiding met hun concrete vraag. Zo’n eerstelijnsadvies is van onschatbare waarde voor een founder.

Workshops

Naast de keynotes, wordt er actief met de deelnemers aan de slag gegaan in de verschillende workshops. De workshops starten met een korte theoretische uiteenzetting gevolgd door een case waar de deelnemers veel van kunnen leren. In elke workshop is er ook steeds een Q&A-moment voorzien. De workshops zijn praktisch en hiermee onderscheiden deze zich van plenaire sessies die eerder inspiratie geven.

Panel

Als afsluiter van de dag geven we de kans aan drie ondernemers uit het netwerk om hun ervaringen te delen die aansluiten op het thema van de dag. Netwerk Ondernemen gelooft heel sterk in het leren van elkaar en dit wordt aan de hand van dit panelgesprek ondersteund. Het panelgesprek eindigt steeds met een Q&A-ronde zodat de deelnemers hier nog kunnen sparren met peers en/of hun laatste vragen rond het onderwerp beantwoord krijgen.