Netwerk Ondernemen

open menu sluit menu

Scale-Up Marathon

29/04/2021 om 12h30

#sterkondernemen

Schrijf je in!
Make a difference! De editie van donderdag 29 april focust volledig op IMPACT. ‘Making a difference’ of ‘making money’, waarom zou je als ondernemer een keuze moeten maken? Misschien kan je al beginnen met inclusievere marketing? Op welke subsidies kunnen jouw inspanningen rekenen? Dat en veel meer op de Scale-Up Marathon! 

Schrijf je hier in

Dit event is gratis voor leden van Netwerk Ondernemen en Start-it @KBC. Geïnteresseerd en extern? Dan betaal je 50 euro (excl. btw).

Programma

12:30 – 13:30 – 1-op-1 expertengesprekken

Mentors en experts uit ons netwerk stellen zich beschikbaar om gedurende een uur 1-op-1 te sparren over een specifiek vraagstuk waar aanwezige founders mee worstelen. Ga naar huis met gratis eerstelijnsadvies!

Een tijdsslot met één van de experten reserveren, doe je in het inschrijvingsformulier. Bekijk hier welke experten beschikbaar zijn. 

13:30 – 14:15 – Ondernemers delen hun verhaal

Gert Linthout – Mic Mac Minuscule/Ray & Jules | Ondernemen in solidariteit

Ondernemen in solidariteit met huidige én toekomstige generaties: dàt is maatschappelijk verantwoord ondernemen volgens Gert Linthout. Met start-ups Mic Mac Minuscule én Ray & Jules biedt hij een antwoord op maatschappelijke vraagstukken, zoals de transitie naar CO2 neutraliteit en naar een meer circulaire economie. Tijdens deze keynote neemt Gert je mee in de missie van beide impact-ondernemingen en geeft hij concrete handvaten hoe jij zelf als ondernemer je steentje kan bijdragen aan de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de VN.

14:15 – 15:00 – Netwerking rond impact in B/O Rooms

Welke opportuniteiten en uitdagingen rond het creëren van impact ervaar jij in jouw business? Praat er met gelijkgestemde ondernemers over in kleine breakouts & leer het netwerk kennen. 

15:00 – 16:00 – Individueel programma 1 (kies 1 sessie)

WORKSHOP 1: Taha Riani – Allyens | Inclusieve marketing
We leven in een hyperdiverse samenleving. De reactie van de bedrijfswereld hinkt echter achterop. Taha Riani, oprichter van creatief agency Allyens, gelooft nochtans dat bedrijven een voorbeeldfunctie opnemen voor onze samenleving door zich inclusiever op te stellen.  Sterker nog: Taha is overtuigd dat het inspelen op diversiteit nieuwe opportuniteiten kan bieden voor jouw onderneming. In deze workshop licht Taha toe hoe je inclusie inzet om je als bedrijf te onderscheiden en het vertrouwen wint van jouw klanten. Daarnaast geeft hij concrete kapstokken om meteen aan de slag te gaan met inclusievere marketing.

WORKSHOP 2: Anke Albregts & Wouter Degadt – VLAIO & Bartel Rutten – Knoopwerk| Sociaal ondernemerschap in subsidieland
Sociaal ondernemen geeft je bedrijf een positieve uitstraling. Niet overtuigd? Dan brengen we de grovere middelen aan! Maatschappelijk, sociaal en duurzaam ondernemen brengt immers ook geld in het laatje. Tot voor kort werden subsidies toegekend o.b.v. economische valorisatie, maar maatschappelijke impact wint stilaan aan belang in het beoordelen van subsidiedossiers. In 2021 zullen jouw gemaakte inspanningen een grotere rol spelen in subsidieland. Wie beter dan VLAIO om de huidige én toekomstige steunmaatregelen rond o.a. duurzaamheid, circulariteit en sociale impact op een rijtje te zetten. Bartel Rutten van Knoopwerk schrijft momenteel zelf aan zo’n subsidiedossier. Hij licht toe hoe duurzaamheid, inclusie en circulariteit de rode draad vormen doorheen zijn businessplan.

16:00 – 16:45 – Blind speeddating via Conversation Starter

Get to know the network! De blind date formule is enorm populair bij onze community, zeker in deze digitale crisistijden. Via Conversation Starter wordt je 3x gematcht met een andere deelnemer, telkens voor 12 minuten. Je weet niet wie er zal verschijnen totdat de blind speeddate start. Garanties op verrassing, verbondenheid en veel fun!

16:45 – 17:00 Break

17:00 – 17:30 – Ondernemers delen hun verhaal

Jonas Mallisse – Too Good To Go | ‘Making a difference’ of ‘making money’?

‘Making a difference’ of ‘making money’, waarom zou je als ondernemer een keuze maken? Wat als we de maatschappelijke missie en sociale draagkracht van goede doelen nu eens combineren met de efficiëntie en het netwerk uit de ondernemerswereld? Jonas Malisse neemt jullie mee in de wereld van sociaal ondernemerschap: of waarom winst genereren en impact creëren geen dilemma vormen in de strijd van Too Good To Go tegen voedselverspilling.

17:30 – 19:00 – Networking night via Conversation Starter

We sluiten de avond af met een moment om te netwerken met de deelnemers van de Scale-Up Marathon.

🗓 Na je inschrijving nodigen we je uit om je profiel op Conversation Starter te updaten/aan te maken.

👋 Enkele dagen voor de Scale-Up Marathon kan je, via Conversation Starter, videogesprekken inplannen met andere deelnemers. Dit kan ook à la minute tijdens het online event.

👁 Elk videogesprek duurt 12 minuten. Je moet op voorhand enkel je profiel aan te maken – niets te installeren!

Schrijf je hier in

Dit event is gratis voor leden van Netwerk Ondernemen en Start-it @KBC. Geïnteresseerd en extern? Dan betaal je 50 euro (excl. btw).

Scale-Up Marathon

Loop de ondernemersbeentjes van onder je lijf op de Scale-Up Marathon! Dit exclusieve event wordt drie- tot viermaal per jaar georganiseerd, telkens rond een specifiek thema

  • HR/Talent;
  • Kapitaal;
  • Internationalisering;
  • Sales;

💡 Educatief event met een afwisselende mix van keynotes, workshops, individuele experten gesprekken, speeddating sessies en netwerking momenten.

🍲 Stel je eigen programma “à-la-carte” samen. Neem dus enkel deel aan wat voor jou interessant is.

👊  Sprekers zijn steeds gevestigde ondernemers die hun praktijkverhalen delen. Geen grote theoretische uiteenzettingen, maar concrete succesverhalen of valkuilen waar we ons, als ondernemer, maar al te goed in herkennen!

🥂 Peer-2-Peer learning staat centraal! De Scale-Up Marathon faciliteert en stimuleert de kennismaking tussen de deelnemers zodat ze van elkaar kunnen leren. Ons motto is niet voor niets ‘ondernemers voor ondernemers’.

Voor wie?

De Scale-Up Marathon is gratis voor leden van Netwerk Ondernemen en Start-it @KBC.

Wil je graag kennis maken met Netwerk Ondernemen? Dan betaal je 50 euro (excl. btw) voor deelname aan dit unieke event.

wat kan je verwachten?

Keynotes

Ondernemers delen hun verhaal. Elke Scale-Up Marathon voorziet een tweetal inspirerende keynotes. De “best practices” uit ons netwerk, die steeds in het thema van de betreffende editie passen. Elke keynote wordt afgerond met een Q&A-sessie.

Netwerking

Een goed netwerk bouw je op tussen pot en pint. Elke Scale-Up Marathon voorziet ruime tijd om – fysiek of digitaal – te netwerken. Leer elkaar beter kennen & get to know the Netwerk Ondernemen family! 

Speeddating

In de speeddating sessies verdelen we deelnemers in  kleinere groepen. Iedere deelnemer stelt zich voor in zijn groep aan de hand van een elevator pitch. Op deze manier leren de deelnemers op korte tijd nieuwe mensen kennen waar ze tijdens lunch of diner het gesprek meer in de diepte kunnen verderzetten.

Eén-op-één experten gesprekken

Grijp de kans om één van onze experten te spreken, helemaal voor jou alleen! Elke Scale-Up Marathon maken zo’n dertigtal experts, over uiteenlopende onderwerpen, zich vrij voor een 1-op-1 met jou. Bezorg je vraag, topic of issue op voorhand aan de expert, zodat het gesprek efficiënt en voorbereid kan verlopen. Ga naar huis met advies op maat! 

Workshops

Na een korte theoretische uiteenzetting, ga je praktisch aan de slag in één van de workshops. Verwacht je aan leerrijke cases, tips & tricks, do’s en don’ts … In elke workshop wordt een uitgebreid Q&A-moment voorzien. De praktijkgerichte workshops onderscheiden zich op die manier van de plenaire, op inspiratie gerichte keynotes. 

 

Panel

Leer van elkaar. Drie ondernemers uit het netwerk delen hun ervaring die aansluit op het thema van de dag. Het panelgesprek eindigt steeds met een Q&A-ronde zodat deelnemers kunnen sparren met de sprekers en elkaar. Grijp je kans en laat geen enkele vraag onbeantwoord!