Spring naar de inhoud

Ons verhaal

Het netwerk van ondernemers, voor ondernemers

Netwerk Ondernemen is een Coöperatieve Vennootschap met Sociaal Oogmerk (CVSO),
waarbinnen ondernemers elkaar belangeloos vooruit helpen.

EEN BEETJE GESCHIEDENIS

De filosofie achter Netwerk Ondernemen bestaat al 30 jaar en heeft zijn roots in Frankrijk. Oprichter André Mulliez, zelf ondernemer, geloofde dat we ondernemers moesten creëren om jobs te creëren. Réseau Entreprendre is vandaag nog steeds actief in Brussel en Wallonië. In 2014 werd de Vlaamse variant opgericht: Netwerk Ondernemen!

Opgericht als vzw, werd Netwerk Ondernemen in 2020 omgevormd naar cvso. Een coöperatieve vennootschap met sociaal oogmerk, waarvan onze leden ook coöperant kunnen worden.

MENTORING

Het Mentor Me traject is de ontstaansreden en kloppend hart van Netwerk Ondernemen. Gedurende twee jaar matchen we een ervaren ondernemer (mentor) aan een start-up of scale-up founder in volle groei (mentee).

MATCHMAKING IS WHAT WE (LOVE TO) DO

We zijn een netwerk van ondernemers voor ondernemers, met een sterk geloof in peer-2-peer learning. Matchmaking van ondernemers is de rode draad in alles wat we doen: in ons Mentor Me traject matchen we founders met hun perfecte mentor, maar ook in de groeitrajecten zorgen we steeds voor een complementaire groep van ambitieuze ondernemers zodat ze van elkaar kunnen leren.

PARTNERSHIP MET VLAIO: SAMEN VOOR #STERKONDERNEMEN

Vlaanderen mag best wat ambitieuzer zijn als het aankomt op ondernemerschap. We hebben nood aan meer starters, meer blijvers en meer groeiers. Daarom wil Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) projecten op stapel zetten die ondernemers aanzetten tot, ondersteunen of begeleiden bij het ondernemen. Met de VLAIO partners bundelen we onze krachten en middelen. Samen voor #sterkondernemen.

VLAIO-NetwerkOndernemen logo
Embleem Netwerk Ondernemen

Het DNA van Netwerk Ondernemen

Netwerk Ondernemen is ontstaan vanuit een noodzaak. CEO Gert Gijbels, zelf ondernemer, had nood aan een onafhankelijk klankbord. Een mentor. In dit interview met Gert ontdek je hoe Netwerk Ondernemen het levenslicht zag.

5 Jaar Netwerk Ondernemen

Onze waarden

Ze hangen niet enkel aan de muur. Onze waarden zijn een leidraad voor alles wat we ondernemen.

Ondernemers voor ondernemers
Matchmaking
Vertrouwen
Engagement
Kwaliteit
Pay-it-forward
Belangeloos
Jobcreatie