Spring naar de inhoud

Blog

  • All
  • Events
  • Funding
  • HR
  • Mentoring
  • Opschalen
  • Over ons
  • Partners
  • Podcast
  • Tips & Tricks

Start-up of scale-up: wat is het verschil?

Zeg niet zomaar start-up tegen een jong bedrijf. Als het wat meevalt, kan zo’n startend bedrijf al snel doorgroeien tot een scale-up. Als het tegenslaat, blijft het misschien wel een decennium of langer hangen in de start-up fase. Wat is net het verschil tussen start-up en scale-up? We leggen het graag voor je uit.

Hoe vind en werf je de juiste mensen aan voor je start-up?

De juiste profielen aantrekken en overtuigen om bij jou komen werken: het blijft een uitdaging. Wendy Geeraert botst met haar Gentse start-up Co-libry op een competitieven arbeidsmarkt en vraagt in onze Mentor Room hoe ze dit het beste aanpakt.

“Groeibedrijven stoten vaak op unieke financiële situaties waar je een zekere expertise voor nodig hebt”

Maak kennis met Stijn Van Walle, managing partner van de Finance as a Service business unit bij onze partner Moore én een CFO met een hart voor scale-ups.

Wat is coachability?

Hoewel we met Netwerk Ondernemen voluit kiezen voor mentoring over coaching, is coachability als eigenschap één van de belangrijkste selectiecriteria voor onze mentees. Maar wat is dat nu net, coachability? Als je het ons vraagt: de sleutel naar je succes als ondernemer. Waarom? Dat leggen we graag voor je uit.

Coach vs. mentor, wat is het verschil?

Een coach of een mentor, is er een verschil? Bij Netwerk Ondernemen kiezen we uitdrukkelijk voor mentoring. Het antwoord luidt, volgens ons, dan ook volmondig ‘ja’. Een coach en mentor hebben in zekere zin hetzelfde doel: jou helpen groeien. Hun modus operandi is echter best verschillend.

Steven Van Den Berghe (LeapStation) vraagt zich af hoe hij de stap van start-up naar scale-up overbrugt in Mentor Room aflevering 3

Steven Van Den Berghe ontgroeit met zijn bedrijf LeapStation stilaan de start-up fase en vraagt zich af hoe hij het beste zijn focus verdeelt.

Dit was Scale-Up Marathon: Sales

Kon je er niet bij zijn tijdens Scale-Up Marathon: Sales? Geen nood, lees hier wat wij onthouden hebben van de vijf presentaties doorheen de dag.

Wendy Geeraert (Co-libry) gaat op zoek naar sales en technische profielen in tweede Mentor Room-aflevering

Werving en selectie, het blijft een grote uitdaging voor alle bedrijven. Wendy Geeraert van Co-libry zoekt naar sales en technische profielen en vraagt zich af hoe ze dit het beste aanpakt. Ze legt haar challenge voor aan Byron Soulopoulos van EngineerX en Joke Dehond van Sputnik Vintage, de mentoren in deze tweede aflevering van Mentor Room.

Hoe weet je als ondernemer of je ergens mee moet stoppen?

Maxim Sergeant zijn scale-up Bakeronline groeide de voorbije jaren sterk in verschillende landen. Hoewel hij in veel van die markten succesvol voet aan de grond kreeg, stootte hij ook op twee landen waar groeien moeizamer bleek dan verwacht: Polen en Spanje. Maxim wil zich nu uit één van deze landen terugtrekken en de salesactiviteiten stoppen. Maar hoe maak je de juiste keuze?

Sales: Hoe verkoop je meer als start-up of scale-up?

Meer verkopen? Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Wat moet je doen als start-up of scale-up wanneer je echt je sales wil accelereren? We vroegen het aan drie salesexperts uit de Netwerk Ondernemen-community. Dit zijn de tien tips die ons het meeste bijbleven.

Jan Palmaers: “Fund Me gaf me de zelfzekerheid om naar investeerders te stappen”

Geld ophalen voor je startup of scale-up is een kunst. Dat is waarom Jan Palmaers van EXIE in 2022 het Fund Me-programma van Netwerk Ondernemen volgde. Enkele maanden na de laatste sessie vertelt hij graag waarom hij dit traject warm aanbeveelt. “Het blijft niet bij spraakmakende titels, maar je krijgt écht antwoorden op je prangende vragen.”

Innovatieve starterssteun VLAIO

Innovatieve starterssteun ondersteunt starters in het opnemen van een pioniersrol binnen hun markt. De steun bestaat uit een begeleiding van de starter door een bedrijfsadviseur van Team Bedrijfstrajecten (VLAIO) en een vast steunbedrag van € 50.000.