Spring naar de inhoud

Blog

 • All
 • Events
 • Funding
 • HR
 • Mentoring
 • Ondernemers in de kijker
 • Opschalen
 • Over ons
 • Partners
 • Podcast
 • Tips & Tricks

De grootste learnings van Scale-Up Marathon: Finance

De dagen van ‘gratis geld’ en makkelijk toegankelijk kapitaal zijn voorbij. Daarom nodigden we deze Scale-Up Marathon ervaren ondernemers uit om te vertellen over hoe zij de groei van hun bedrijven wisten te financieren. Dit is wat wij uit hun verhalen meenemen.

Start-up founders: zo krijg je snel je finances onder de knie

Ben je als ondernemer liever met andere dingen bezig dan met ‘de cijfers’? Zit je met enkele financiële vragen die je op dit punt in je ondernemerscarrière niet echt meer durft te vragen? Geen zorgen, wij vroegen aan Eva Pieters en Ben Lodewijks van onze partner Moore Belgium hoe we je kunnen overtuigen dat start-up finances leuker zijn dan je denkt én welke cijfers er nu echt toe doen.

Dries Lefevre (CareSquare): “Dankzij Boost Me beseften we dat we niet overhaast moeten schalen”

CareSquare slaat een brug tussen zorginstellingen en freelance verpleegkundigen door opportuniteiten en alle bijkomende administratie op één platform te bundelen. Een concept dat werkt. Sinds hun ontstaan in 2021 kende CareSquare een aanhoudende groei. Toch merkten founders Dries Lefevre en Sidney Ameel dat er nog wat schortte aan de fundamenten van het bedrijf om echt duurzaam te groeien. Om hieraan te werken, namen ze deel aan het tiende Boost Me-traject.

Meet Maxim Leirman, onze Community Manager in Oost en West-Vlaanderen

Ondernemer in Oost of West-Vlaanderen? Dan is Maxim jouw man. Als community manager is hij jouw aanspreekpunt wanneer je interesse hebt in een mentoring traject bij Netwerk Ondernemen of onze community wil vervoegen als mentor. Maar wie is Maxim nu echt? Je ontdekt het hier!

Onze Christmas Shopping List

Ho, ho, ho, op zoek naar een leuk kerstcadeau? Breek je hoofd niet langer. Team Netwerk Ondernemen stelde de ideale Christmas Shopping list samen voor jou!

Louis Jonckheere over bedrijfscultuur en leiderschap

Zonder een goede bedrijfscultuur was Showpad al drie keer failliet gegaan. Dat concludeert Louis Jonckheere wanneer hij reflecteert over het belang van een sterk team. Eén ding is duidelijk: enkel met de juiste mensen aan boord maak je van je start-up een succes.

Vonk FM: Ondernemen doe je nooit alleen

Luister op 7 december live naar Vonk FM: radio voor en door ondernemers. Kom co-worken in The Beacon, of bekijk de livestream.

Zo haalt je team alles uit een thuiswerkdag

Thuiswerk is voor veel werknemers geen extraatje meer, maar een verwachting. Een goede zaak, maar wat als je als werkgever de indruk krijgt dat sommige collega’s thuis minder uit een werkdag halen dan je van hen verwacht? We vroegen onze partner Liantis hoe je hen kan helpen.

Start-up of scale-up: wat is het verschil?

Zeg niet zomaar start-up tegen een jong bedrijf. Als het wat meevalt, kan zo’n startend bedrijf al snel doorgroeien tot een scale-up. Als het tegenslaat, blijft het misschien wel een decennium of langer hangen in de start-up fase. Wat is net het verschil tussen start-up en scale-up? We leggen het graag voor je uit.

Hoe vind en werf je de juiste mensen aan voor je start-up?

De juiste profielen aantrekken en overtuigen om bij jou komen werken: het blijft een uitdaging. Wendy Geeraert botst met haar Gentse start-up Co-libry op een competitieven arbeidsmarkt en vraagt in onze Mentor Room hoe ze dit het beste aanpakt.

“Groeibedrijven stoten vaak op unieke financiële situaties waar je een zekere expertise voor nodig hebt”

Maak kennis met Stijn Van Walle, managing partner van de Finance as a Service business unit bij onze partner Moore én een CFO met een hart voor scale-ups.

Wat is coachability?

Hoewel we met Netwerk Ondernemen voluit kiezen voor mentoring over coaching, is coachability als eigenschap één van de belangrijkste selectiecriteria voor onze mentees. Maar wat is dat nu net, coachability? Als je het ons vraagt: de sleutel naar je succes als ondernemer. Waarom? Dat leggen we graag voor je uit.