Spring naar de inhoud

Fund Me

Overtuig investeerders en word investor ready

VLAIO-NetwerkOndernemen logo
Brent Luyckx

Kapitaal ophalen zonder kopzorgen

Met Fund Me helpen we het kapitaal op te halen om jouw ambities te bekostigen. We stomen wij jou klaar voor elke fase in een kapitaalronde. Zo kan jij focussen op wat er écht toe doet: jouw onderneming uitbouwen.

Fund Me in ’t kort

Tijdens Fund Me leren we je alles over de dans met investeerders. Door een combinatie van sessies met experts, hands-on ervaring en peer-to-peer learning stomen we je klaar voor je volgende kapitaalronde.

  • 6 gelijkgestemde ondernemers
  • 8 weken lang intensieve begeleiding
  • Leer een ijzersterk financieel plan te bouwen
  • Scherp je pitching skills aan
  • Krijg de nodige juridische basis

Dankzij VLAIO kunnen ondernemers met een UK business case aan een extra voordelige prijs deelnemen.

Interesse?

Momenteel staan er geen nieuwe edities van Fund Me op de agenda. Dat neemt niet weg dat we luisteren naar ondernemers die kapitaal willen ophalen. Laat zeker je gegevens achter op deze pagina en dan brengen we je op de hoogte zodra er een nieuwe Fund Me-editie aankomt!

Waarom Fund Me?

Huisstijl element Netwerk Ondernemen

STAP VOOR STAP

We stomen je klaar voor iedere fase van een kapitaalronde.

Huisstijl element Netwerk Ondernemen

LEER VAN DE BESTE

Leer van ondernemers die je voorgingen en van financiële en juridische experts.

Huisstijl element Netwerk Ondernemen

FINANCIEEL PLAN

Samen transformeren we jouw businessplan naar een waterdicht financieel plan.

Huisstijl element Netwerk Ondernemen

UK BUSINESS CASE

Ondernemers met een UK business case genieten financiële steun van VLAIO.

Programma: zo maken we je investor ready

Kick-off

In de voormiddag leren we elkaar kennen, duiken we samen in je business plan en worden jouw key metrics uitgedaagd. In de namiddag zit je samen met experten van Moore om aan de fundamenten van je financieel plan te timmeren òf jouw bestaand financieel plan onder de loep te nemen.

🧑‍💻Na deze sessie krijg je 4 à 5u persoonlijke begeleiding van één van de financiële experten van Moore

Legal prep

De juridische experten van Four & Five en financiële experten van Moore nemen je mee in het proces van due diligence, het vakjargon van termsheets en de wereld van waarderingen. Op het einde van de dag weet je concreet hoe je jouw kapitaalronde met het nodige zelfvertrouwen moet aanvliegen (en kom je na de verlossende handtekening niet voor onprettige verrassingen te staan).

Huisstijl element Netwerk Ondernemen
Huisstijl element Netwerk Ondernemen

Pitch training

Jouw financieel plan is klaar voor gebruik. Maar kan je ook overtuigen? De combinatie van het intensief oefenen van je pitch en een stevige dosis feedback van je peers, experten en het Netwerk Ondernemen-team zorgt ervoor dat jij nooit meer met je mond vol tanden staat. Elevator, bring it on!

Pitch day

The proof of the pudding is in the eating. Jij pitcht jouw business voor ons panel van founders, mentors, financiële en juridische experten en business angels. Zouden zij in jou investeren? Great! You’re ready to kick some ass. We heffen samen het glas op een geslaagd traject.

Pijl rood

Blijf op de hoogte!

Momenteel hebben we het volgende Fund Me-traject nog niet aangekondigd. Geen nood, zet je alvast op de wachtlijst, dan geven we je een seintje wanneer inschrijvingen voor de volgende editie live gaan.

MEER INFO

Jij bent …

Een innovatieve starter, ambitieuze snelle groeier of KMO, die groeifinanciering wil ophalen. Je overleefde reeds de early start-up fase met jouw innovatieve dienst/product.

Selectiecriteria Fund Me

  • Je hebt een bewezen verdienmodel
  • Jij en/of je co-founder bezit(ten) het merendeel van de aandelen
  • Je onderneming is een vennootschap
  • Je hebt een aantoonbare business case in de UK

Selectieprocedure

Inschrijvingen voor deze editie zijn momenteel nog niet geopend, maar je kan alvast op onze wachtlijst intekenen. Wanneer we de inschrijvingen openen, selecteren we slechts 6 ondernemers voor dit unieke traject.

Prijs

De geselecteerde ondernemers worden door Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) ondersteund. Zij nemen deel aan het Fund Me-traject voor een verminderde prijs van €1990

VLAIO-NetwerkOndernemen logo

Heb je nog vragen over het programma, de inschrijfprocedure of een heb je vragen die hier niet bij staan? Neem dan contact op met collega Gert Gijbels.

ONTMOET DE FUND ME-EXPERTS

Stijn Van Walle

Stijn Van Walle
Moore

Het aanbod van Moore valt op deze pagina niet samen te vatten. Met maar liefst negen bedrijfstakken – and counting – begeleidt Moore scale-ups en KMO’s in het financieel landschap.

Tessa Gijbels, Four & Five

Tessa Gijbels
Four & Five

Antwerps advocatenkantoor Four & Five ondersteunt ondernemers in alle fasen van het ondernemerschap. Tessa Gijbels geeft graag algemene tips mee voor founders die op zoek zijn naar extern kapitaal.

Workshop foto Netwerk Ondernemen

Peer-2-peer

Als je ons netwerk vraagt van wie ze het meest leren… is het antwoord vaak ‘van elkaar’. We gebruiken al jaren peer-2-peer learning strategieën die werken. In al onze trajecten worden deelnemers dan ook streng geselecteerd op growth mindset & pay it forward mentaliteit. Geloof ons vrij, je krijgt in elk traject 10x meer terug van het netwerk dan je zelf geeft.

Heb jij een UK business case?

Huisstijl element Netwerk Ondernemen

LONDON CALLING

Het is duidelijk voor jou dat je de Britse markt wil aanboren, maar daar heb je extra kapitaal voor nodig.

Huisstijl element Netwerk Ondernemen

ALREADY THERE

Je bent al aanwezig in de Britse markt, maar ondervindt problemen na Brexit. Bv. productie wordt duurder, je moet je business model aanpassen, andere verkoopkanalen aangrijpen, …

Huisstijl element Netwerk Ondernemen

THINKING BIG

Je ziet de UK als een markt met potentieel, maar moet deze nog verkennen. Je wil onderzoeken wat jouw mogelijkheden in de UK zijn, hoeveel kapitaal je er voor nodig hebt, welke impact de Brexit op die plannen heeft, …

Huisstijl element Netwerk Ondernemen

PLAN B

Je was al aanwezig in de UK, maar bent je markt daar (gedeeltelijk) verloren door Brexit. Door bv. omzetverlies, moet je op zoek gaan naar andere markten. In dit geval ga je dus niet naar de UK markt, maar verken je andere markten als plan B.